Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/01/08

:-) Szépjóestét!
Ma volt a Walkür, nagyon-nagyon szép estém volt. Viszont olyan fáradt vagyok, hogy bukok orra, ezért most csak a kedvenc videóim, időrendi sorrendben:
Az első felvonás legfontosabb jelenete, amikor a frissen egymásba szeretett testvérpár felismeri egymást és Siegmund megszerzi az apja által ráhagyományozott, legyőzhetetlen karodt, a Nothung-ot. (ahhoz képest, hogy sem a szőke férfiakért, sem a tenorokért nem rajongok túlságosan, ebbe a felvételbe rendesen bele vagyok szeretve)


aA III. felvonás első jelenete, a valkűrök lovaglása. Az az elképesztő, hátborzongató rémálom az Apokalipszis most!-ból (illetve hát apokalipszis volt, van és sajnos elsz is, de erről majd holnap)


és az utolsó jelenet, Wotaan kitagadja az ellenszegülő Brünnhildét és álmot bocsát rá. A kétségbeesett lány csak annyit tud elérni nála, hogy a szikláját lángfallal vegye körül, így csak a legbátrabb férfi juthat el hozzá. Ő már persze tudja, hogy Siegfried lesz a félelmet nem ismerő hős. (Szvétek László akkorát énekelt ebben a jelenetben, hogy még levegőt venni sem mertem, nehogy megzavarjam a csodát)