Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/01/09

:-) Szépjóreggelt!
Az van, hogy elkezdtem egy 10 napos méregtelenítő léböjtkúrát és emiatt kissé szétzilálódott az agyam. Az első pár nap mindig is nehéz de most különösen gyenge vagyok. Fizikailag még csak-csak, de szellemileg teljesen összezuhantam. 4-5 nap múlva ez pont fordítva lesz, addigra agyilag leszek frissebb és fizikailag leszek legyengülve. A 10 nap után viszont Hojtojoho! Hojtojoho! Hej-ho! Hej-ho!! legalább 5 évvel fiatalabb leszek, bezonyám!
Most viszont csak lassan, komótosan, van két hét pihenőm.
(félig, mert a másodállás persze most is van, igaz, az is csökkenett üzemmódban)
Megyek is gömbölyödök egyet az esti munka előtt - és ebéd helyett.

8 Comments:

  • At 11:10 de., Anonymous Névtelen said…

    ezt ha nem titok, sokkal bővebben írd le.

     
  • At 1:35 du., Anonymous Névtelen said…

    engem is érdekel, különösen, hogy egyesek a léböjtkúrát "bor szódával"-ként értelmezik

     
  • At 2:15 du., Anonymous Névtelen said…

    a méregtelenítő azt jelenti, hogy tíz napig nem vagy mérges?

     
  • At 10:08 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    zsoltu, persze hogy nem titok, csak olyan HüPis dolog egy blogban.

    Az a léböjt lényege, hogy segíts a szervezetednek a májban, a nyirokerekben és egyéb helyeken felszaporodott méreganyagok eltávolításában.
    Én egy olyan ismerősömtől tanultam aki övsömörös és ő mesélte, hogy a böjt alatt ugyan legyengül az ember, de utána sokkal, de tényelg nagyságrendekkel frissebb és energikusabb. Ezért is próbáltam ki, akkoriban éppen krónikusan erőtlen voltam.

    Szóval az a lényeg, hogy 1- 2 napos előkészítés után, amikor csak gyümölcsöt, nyers zöldésget, esetleg rizst, főtt krumplit és hasonló, fehérjeszegény táplálékot eszel 10 napig csak folyadékot veszel magadhoz. Ezzel tehermentesíted az emésztő- és kiválasztó szerveidet, azoknak nem kell a npi bevitt táplálék lebontásával foglalkozniuk.
    A folyadék mennyisége legalább napi 2 liter, de inkább 3 vagy négy legyen, kis adagokban elosztva. Gyakorlatilag óránként meg kell innod egy pohár vizet, gyümölcs- vagy zöldségélét, gyógyteát, esetleg főtt gabonamagvak leszűrt levét.
    A lék lehetőleg frissen facsart és a rostoktól leszűrt gyümölcs- és zöldésglevek legyenek. Bármit felhasználhatsz amit szeret, céklát, répát, almát, narancsot, hagymát, keverve is, a lényeg hogy szűrni kell, ne legyen benne rost. Ha nem bírja a gyomrod főzheted is a zöldésgeket, akkor is szűrni kell.
    Reggelente sajnos meg kell inni egy teáskanál vízben feloldott keserűsót, ez elég erőteljes hashajtó. Ez elengedhetetlen, csak így tudod a vastagbelet megtisztítani a lerakódásoktól.
    Esténként érdemes a májadra egy meleg pakolást tenni, ez is segíti a méregtelenítést.
    Az előírt folyadékmennyiséget meg kell inni, mert a legtöbb méreg a vesén keresztül távozik. Ügyelj arra, hogy a vizeleted mindig világos legyen, mert ha nem, többet árt a böjt mint használ. Ez nagoyn fontos!!
    Az első pár nap kifejezetten kellemetlen, fáj a fejed, szájszagod van, lepedékes a nyelved, szédülsz, de ettől nem kell megijedni, ez a méregtelenítés tünete.
    Természetesen éhes is vagy, de ez nálam 3-4 nap után megszűnik, a gyomrom helyén egy kellemes melegséget érzek csak és ha nem is eufórikus állapotba kerülök, de valahogy lelassul a világ. Ezért is csinálom szabadság alatt, egy léböjthöz nyugalom kell. sokat meditálok, kicsit tornázok, nagoyn könnyedén, inkább csak nyújtásokat, hogy ne lottyadjon össze a húsom. És az izületeknek is jót tesz, léböjt után mindig sokkal ruganyosabb vagyok. Reggelente érdemes magad száraz kefével jól tádörzsölni, ha tudsz jó maszőrt, akkor érdemes egy nyirokmasszázst kérned. És sokat kell sétálni, kint lenni a szabad levegőn, bringázhatsz is, csak ne erőltesd túl magad, ez most nem arról szól.
    A rendes étkezésre visszatérni nem egyszerű, a barátom aszaltszilvát eszik először, de az nekem nem jön be. Ha nem akarom, hogy még hetekig menjen a hasam, akkor nekem 1-2 napig joghurtot és kefírt kell ennem, majd ugyanazt, mint amikor elkezdtem. nagyon alaposan megrágott gyümölcsöket, nyers zöldésget, barnarizst, zsírtalanul főtt vagy sült krumplit, Én kábé eg yhét alatt tudok visszatérni a normális étkezésre, de ez mindenkinél más.

    a léböjt, legalábbis ez a változata elég durva dolog, csak akkor fogj hozzá orvos nélkül, ha egészséges vagy. Vannak böjtklinikák és orvosok akik értenek hozzá és vigyáznak rád, ha például valamilyen gyógyszert szedsz, ezt nem tudom, én mindig is magam csináltam, ez most a negyedik.

    ha ez soknak tűnik (az, egyébként tényleg nagyon durva) de úgy érzed hogy szükséged lenne rá, akkor inkább nyáron, vagy koraősszel csinálj egy gyümölcskúrát. Az is nagyon jó, 8-10 napig csak friss gyümölcsöt, nyers uborkát, paradicsomot és hasaonlókat enni - jól megrágva, só nélkül.

     
  • At 11:11 du., Anonymous Névtelen said…

    oké. és mivel kerüljem el a cukorszint bajokból eredő remegéses rosszullétet, merthogy nálam a fogyókúra is krómmal együtt megy csak. anélkül reggeli és ebéd között már el tudom magam juttatni odáig, hogy csak a cukrosvíz segít.

     
  • At 7:30 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Mondom, hogy csak egészséges emberek csinálhatják, vagy orvosi felügyelet mellett.

     
  • At 7:35 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    ja, és én ugyanúg szedem a multivitaminomat, a vasat, fokhagymakaszulát és kalciumot is. És a vérnyomásproblám miatt minden mérem a vérnyomásom, szedem a csökkentőt is. Csak azért mertem belevágni mert már nem az első és mert a magas vérnyomásom inkább a stressz miatt van, az meg ugye most nem nagoyn ér.

     
  • At 1:54 de., Anonymous Névtelen said…

    Thanks for your personal marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you might be a great author.I will be sure to bookmark your blog and definitely will come back from now on. I want to encourage yourself to continue your great work, have a nice morning!

     

Megjegyzés küldése

<< Home