Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/03/26

1....
2......
3...
4...
5......
6...
7..
8.....
9........
10......
Uhh.
NNo.
Szóval a blogom III. születésnapja alkalmából megleptem magam egy botmixerrel. Eddig mindent el tudtam intézni a kis aprítópoharammal és kézi passzírozással, de a multkori vadas mártás bemutató után úgy döntöttem, hogy egy botmixernek még szorítok helyet a szekrényben - mégiscsak jobb ha ugyanabban az edényben tudok passzírozni mintha a lábosból az aprítópohárba, onnan egy másik lábasba kell rakosgatni a matériát.
Szóval ma megvettem a botmixert és ha már, akkor egy szép darab brokkolit is mellé mert arra vágytam, brokkoli-krémlevesre.
Semmi faxni, megmostam a brokkolit, feldaraboltam, beledobtam egy lábasba és annyi vízzel felöntöttem ami jó bőven ellepte. Dobtam még hozzá egy gerezd vékonyra szelt fokhagymátis, megsóztam picit és puhára főztem. Hagytam kicsit hűlni, szórtam rá egy kávéskanál lisztet, öntöttem bele egy pohár tejszint és belengedtem a botmixert.
Okos ember a saját kárán tanul, mondja a közmondás, hát én rögtön megtanultam, hogy a mixert csak akkor szabad beindítani, ha már a lábas fenekén van és csak akkor szabad kivenni, ha már leállt.
Hát valahogy így.
A levest tényleg pillanatokon belül simára pürésítettem, extra mosogatni való sem keletkezett. A falra és a konyhaszekrényre repült brokkolidarabkákat spatulával levakartam és a foltokat enyhe mosogatószeres vízbe mártott mikroszálas rongyokkal átdörzsöltem. A mennyezetre került zöldes placcsnyomok egyelőre maradnak, még nem vagyok elég jól ahhoz, hogy fel merjek mászni a létrára.
A levest közben persze összeforraltam még a lisztes tejszinnel, fehér borssal és leheletnyi szerencsendióval ízesítettem, nagyon finom lett.

Tehát a hozzávalók:
1 csomag brokkoli
2 dl főzőtejszin vagy friss tejföl
mokkáskanál liszt, esetleg zabkorpa
1 gerezd fokhagyma
fűszerezéshez só, fehér bors, őrölt szerecsendió;
botmixer, spatula, rongy, bútortakaró fólia, hegesztőszemüveg vagy bukósisak, de csak a lehajtható plexis.

4 Comments:

  • At 7:37 du., Anonymous Névtelen said…

    akkor adok két tanácsot.
    egyik a palacsinta
    én amióta botmixerem van, a tésztát is azzal keverem hozzá, tehát hígból megyek a sűrű felé, másrészt a túróba kis tej(szín), tojás és egyebek, és azt is a botmixerrel nyomorítom.

    a másik, az meg a bolognai makaróni húsos micsodája. de bármi darálthúsos izé is amikor már minden kész, tehát főzted, fűszer, minden, akkor a végén, óvatosan!!!!!! piciket nyomogatva a mixeren ezzel összetrutyítva. szuper. csak vigyázz, fröcsköl.

     
  • At 7:40 de., Anonymous Névtelen said…

    Isten éltessen a 4.év elején!
    Kellő jókedvet,egészséget,bölcsességet ezutánra is!

     
  • At 8:11 de., Anonymous Névtelen said…

    brokkolikrém leves recepten már rég röhögtem ilyen jót! Ne haragudj...

     
  • At 10:16 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    :-) kösz a tanácsokat is meg a jókivánságokat is!Egyébként én is röhögtem magamon, nem nagoyn tudtam mást csinálni, még a szempillámról is brokkolicafatok csüngtek :-D
    Egyébként csak meg kell szokni a használatát és azt, hogy két vagy három számmal nagyobb lábasban kell elkezdeni a főzést, akkor nem pörög ki az anyag.

     

Megjegyzés küldése

<< Home