Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/05/09

Affenébe, ahelyett, hogy áradoznék arról, hogy Vajda János milyen remek kis operakomédiát rittyentett a Karnyóné szerelmeiből, csak kapkodom a fejem és próbálom összerakni, hogy mi történt addig, amig én színházban voltam. Tojásdobálás, meg bombagyártás, meg letartóztatások, meg füstbomba, hát a fenébe, kezdek kifogyni a liberalizmusból. Hát már micsoda dolog az, hogy füstbombával akarják ijesztgetni az élőláncot alkotókat? Hát ebben a nyüves országban csak az egyik félnek van joga tüntetni meg utakat lezárni? A másik fél megmozdulásait mindig szét kell fütyülni meg ordibálni, meg újabban dobálni? Én nem szeretek turbómagyarozni, de álljon már meg a fáklyás menet, mégis, lassan már oda jutunk, hogy a tömegbe lőnek.
Végülis, kábé azon a szinten állnak, rendpárti, soviniszta, csőlátású faszparasztok.
Uhh.
Mérges vagyok és szégyellem magam mert faszparasztozok itt, holott ezelőtt egy órával még Csokonai gyönyörű, ízes, archaikus szövegeit hallgattam.
Kurafi.
igen, ez az, nem faszparasztok, hanem kurafiak.
Nna, így már jobban érzem magam.

3 Comments:

  • At 7:51 de., Blogger Salasso said…

    Kurafiak, csúf csőgörények, szellemi aprólék... Az egy dolog, hogy valaki nem csípi Fletót, szíve joga. Az is oké, hogy csendes és békés ellendemonstrációt tartanak, erre való a demokrácia. De azért az több, mint érdekes, hogy csak baloldali rendezvényeket szokás szétfütyülni, megzavarni. A háború áldozataira való emlékezés közben "mocskoszsidózni" pedig olyan szintű bunkóság, amihez egy jobb érzésű csótány is csak fertőtlenített szkafanderben hajlandó közelíteni, és akkor is pironkodva.
    Voltam olyan hülye, hogy reggel a Napkeltével kínoztam magam, ahol is sikerült az eset kapcsán megtudnom a Jobbik vezetőjétől, hogy ma a magyarok ellen genocídium ill. kirekesztő rasszizmus folyik kis hazánkban, míg pl. egy romának sokkal több lehetőség és támogatás jár. Van ezeknek a legesleghalványabb fogalmuk is a való életről, áldja meg őket a Jóisten? A nemzetveszejtő (hogy kell nemzetet veszejteni, ezt magyarázza már el valaki!) kormány tagjai pedig nyilván már a bölcsőben is a magyarság elveszejtésén fáradoztak, és annyira utálják a magyarokat, hogy még saját magukat is kirekesztik, amikor saját magyar voltukra rádöbbennek. Ilyen is csak nálunk van. Már megint szembesülünk a kietlen, csendes, lény nem lakta éjszakával ott a fejekben. Csak nehogy arra ébredjünk egy napon, hogy már mi vagyunk a Balkán expressz végállomása...

     
  • At 10:26 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Az a legfőbb baj ezekkel a szétfütyülésekkel meg tojásdobálásokkal, hogy az ember teljesen elveszíti az arányérzékét. Pont mint éjjel, amikor egy szúnyog bent marad a szobában és döng, zümmög, felébreszt, de megfogni nem tudod csak őrjöngesz.
    Egyszerűen agyrém, hogy csak simán egy jó adag pofátlansággal pár tucat ember tönkre tudja tenni több ezer ember összejövetelét.
    Semmi máson nem múlik, mint hogy azok pimaszabbak és neveletlenebbek mint ahogy az egészséges lenne.
    Bunkók.
    Szemtelenek, mint a piaci légy.
    És még megfogni sem tudod őket, elvégre is műtrágyát meg némi alumíniumport bárki tárolhat otthon. Bizonyítékként csak az szolgálna, ha be is dobják a tömegbe. Azt meg ugye mégsem lehet megvárni.
    És nem is az a legnagyobb baj, hogy van pár száz ilyen pimasz kurafi, hanem az, hogy ilyenkor például még én is elveszítem a türelmem és a legszivesebben orrbaverrném őket.
    pedig hát nem szabad, pont azt nem szabad. Így viszont csak gyűlik a torkomban a savanyú nyál és undorodom, az egész világtól undorodom.

     
  • At 10:33 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Ja, és még attól tudok megőrülni, hogy olyan emberek állítják be magukat és elvbarátaikat a legfőbb erkölcsi orákulomoknak akik sírokat rabolnak ki, emberekbe fojtják bele a szót és emberek létezéshez való jogát tagadják meg vallási vagy származási alapon.
    Közük sincs az erkölcshöz, mert pont a legrégebben kialakult értékeket hagyják figyelmen kívül, azokat, amiktől emberré vált az ember. A halottak tisztelete ugyanis például sokkal régebben kialakult, mint a nemzettudat. Az ellenség tisztelete is régebbi erkölcsi érték, mint akármelyik vallás.
    Szerintem a kultúra is egymásra épülő rétegekből áll és aki a korábban keletkezett értékeket elveti, annál a ráépülő értékekek a levegőben lógnak, tehát hamisak.
    Aki nem tiszteli az embert úgy általában, az enm tisztelheti a nemzetet sem, hisz ez utóbbi épül az előbbire.

     

Megjegyzés küldése

<< Home