Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/05/22

:-) Szépjónapot!
Gyorsan, mert mennem kell dolgozni és nem szeretném lekésni a vihart se - köztudott, hogy orkánerejű szélben és jégesőben a legjobb bringázni, szóval jó lesz sietnem, ha még időben el akarom kapni :-))

Megkaptam az önkormányzat válaszát a panaszomra (ekőzmények itt, április 11-26 között érdemes olvasgatni, most nincs időm egyenként linkelni, elnézést).
Szépen felsorolnak mindenféle jogszabályt ami alapján engem megbilincselve kellett elővezetni, nem sorolom, az utolsó két bekezdés a lényeg:

"Amennyiben a feljelentés vagy az iratok tartalmaznak telfonszámot, e-mail elérhetőséget, úgy -az eljárás lerövidítése és gyorsítása érdekében- élni szoktunk azzal, hogy az eljárás alá vont tanúkat szóban, elektronikus úton a megbeszélt időre idézzük. Jelen esetben erre nem volt lehetőségünk, mert az iratok erre vonatkozó adatokat nem tartalmaztak.

Hatóságunk az éppen hatályos jogszabályok alkalmazásával látja el munkáját, a törvényalkotás rendjébe, a a jogszabályok módosításába előzetesen véleményezési, javaslattételi lehetősége nincs. Az Iroda munkatársai átérzik azt, hogy az Önnel történt 2006. júniusi esetet (ti. amikor megharaptak a kutyák, kiegészítés tőlem) az elővezetés elrendelése és annak gyakrolati végrehajtása emberileg mennyire megrázó és megalázó lehetett, de a jelenlegi szabályok szerint hatóságunk az Ön ügyében törvényesen és szabályszerűen járt el.
Dátum,
aláírás
pecsét"

Nno.
Ebből az a tanulság, hogy ha valakinek bármilyen ügye van ahol jegyzőkönyvet vesznek fel és gyanítható, hogy majd tanúként szükség lesz rá, adja meg a telefonszámát a rendőrnek!!
Én egyébként úgy emlékszem, hogy a rendőr felírta a mobilszámom, persze ez már egyrészt nem biztos (a blogban ugyebár erről nem írtam, emlékezni meg, hát mit ne mondja, ennél fontosabb részletre sem), másrészt meg ugye lehet, hogy a feljelentésbe ők azt már nem írták bele, tehát az önkormányzat tényleg nem tudta.
Másrészt pedig ragaszkodjatok ahhoz is, hogy a rendőr készítsen egy vázlatrajzot az eset helyszínéről, had ne kellessen már azt magyarázni egy ügyintézőnek, hogy a kutyák a nyitott nagykapun jöttek ki, én viszont később a bezárt kiskapun csöngettem.
Több tanulság nincs, legalábbis most nem jut az eszembe.
Válaszként nekik is megírtam, hogy tudomásul veszem a levelüket és a vonatkozó jogszabályok módosításának kezdeményezése érdekében az országgyűlési képviselőmhöz fordulok.
Már csak vele kéne személyesen beszélnem, de ugye egy hónapban egy fogadóórája van, azon sem biztos, hogy ott van. én meg ugye este dolgozom, hát elkérezkedni potyára, mit ne mondjak, nem használna a mostani idegállapotomnak.


Más:
ki volt az az idióta, aki azt modta tegnap, hogy az eper már nem lesz olcsóbb??
198 ft kilója, azt hittem, elájulok.

Mégnagyonmás:
nem kéne cikizni a rendőröket.
tényleg. nekem is rosszul esne, ha valaki azt mondaná, hogy minden titkárnő lefekszik a főnökével.
De erről majd este, mert berill kommentje elgondolkodtatott.

4 Comments:

  • At 9:26 de., Anonymous Névtelen said…

    Jogászt kellett volna keresni, mondtam. Én még mindig bepanaszolnám a helyedben a rendőröket a bilincselés miatt. Tudom, azt is megválaszolták, de én megfellebbeztem volna, tedd meg, ha még nem késtél el vele.

     
  • At 11:12 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Azért nem fellebbezek meg perelek, mert nem bírnék végigcsinálni egy ilyen procedúrát. Ráadásul nem lenne értelme, mert minden jogszerűen történt - csak ugye szar a jogszabály.
    Ráadásul legközelebb, ha elkeveredik egy idézés vagy valami miatt nem kapom meg, ugyanígy bevihetnének.
    Én tényleg úgy érzem, hogy az ismétlődés lehetőségét kell kizárni, akkor tudnék igazán megnyugodni.
    Most, hogy így kiborult a szaroskübli, egyébként is meg fogják reformálni a rendőrségi törvényt, leglaább ezt az esetet is figyelembe veszik - legalábbis remélem. Az önkormányzat meg maga is belátta hogy túlzás. Szóval az én lelkemnek az lenne a legjobb, ha egy rutin törvénymódósítási javaslat születne.

     
  • At 2:21 du., Anonymous Névtelen said…

    Azért én az önkormányzati levélből is hiányolom a bocsánatkérést. OK, hogy emberileg átérzik, blablabla, de azért odáig nem mennek el, hogy mondjuk, elnézést kérnének. A másik: tájékoztattak arról, hogy mi lett az eredmény? Mire jutottak azzal, hogy téged berángattak teljesen feleslegesen? Mi van a kutya gazdájával? Megbüntették, vagy mi a bánat? Ja és mégegy. Azt olvastam, hogy az elővezetés költségeit az elővezetetten kell bevasalni. Ezzel mi van? Még fizetned is kell vajon? Vagy ezt a pofátlanságot azért nem merik megtenni?

     
  • At 3:07 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Az ügyet lezáró határozatot majd az az önkormányzat hozza meg, akikhez a kutyatulajdonos tartozik. Nekem küldeni fognak belőle egy példányt. Gondolom, még az is 30 nap, mert ugye a meghallgatásomról készült jegyzőkönyvet most nemrégibenküldték át nekik.
    A költségekről nem tudok, ha lesz, azt is abban a határozatban fogják rámlőcsölni. Azt azért meg fogom fellebbezni, mert az iránt lehet fellebbezést benyújtani. A mostani válaszlevél az nem határozat, ott ilyesminek helye nincs.
    A bocsánatkérés? hát persze, elvárható lenne, de itt még nem tartunk. Ez van.

     

Megjegyzés küldése

<< Home