Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/05/21

Uhh, jajj, amikor az epernek 278 ft kilója a piacon, akkor azért abból már érdemes lekvárt főzni, ugye?? Nem várható, hogy ennél sokkal olcsóbb lesz, ugye??

Jajj, olllyannnagyon izgatott vagyok, még az orrcimpám is remeg. Időhiány okán már vagy három éve nem főztem be, csak hogy egy példát mondjak, azelőtt ilyenkor hazahoztam 20 kiló cukrot és abból nyár végére egy gramm nem maradt. Három éve is így indult, aztán rámdőlt a saját patyomkin világom és csak néhány üveg meggyre futotta az erőmből. Az akkor megvásárolt cukor éppen nemrégiben fogyott el, jó, ha 20 dekányi van itthon.
Szóval, hiányzik most énnekem az, hogy kirohanok a piacra, hazahozok 4-5 kiló epret, elrohanok a tecckkóba, hazahozok egy zsák cukrot, előveszem a vajdlingot, a szűrőt, a lekvárfőző lábost, leszárazom a szamócát, mosom, szűröm, mosom, szűröm, mosom, szűröm, főzöm, üvegeket válogatok, áztatok, mosok, öblítek, lekvárt passzírozok, a fröcskölő matériával összeégetem a képem, üvegbe töltés közben összeégetem az ujjaim, aztán levezetésképpen még dunsztolok egy kicsit. Szerencsére az már legalább magától megtörténik, ahhoz nékem nem kell csinálni semmit.
Nna, szóval, hiányzik ez nekem??
Gyümölcsrizs, bóti öntet helyett kissé darabosan hagyott házi eperlekvárral, ki kér??
Vasárnap reggel vajas pirítós, ízesített zselatin helyett valódi, enm túl édes eperlekvárral, ki kér?
Jajj, már látom a végzetem, estére úgy fogom magam érezni mint akit leszáraztak, háromszor megmostak és leszűrtek, öblítettek, főztek és passzíroztak.
De jó lesz nekem :-))

2 Comments:

  • At 6:30 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Jah, a felsorolásból kihagytam, hogy kóstolgatás közben összeégetem a szájam.
    Viszont azt hiszem, nagyon finom lesz a lekvár és készült 6 kis üveg eperbefőtt is. Azokat akkor szoktam elővenni, amikor januárban aranyárban megjelennek a nagy szemű, ízetlen import eprek. Azt megvenni nem érdemes mert ízetlen, vacak, a nyálam viszont csorog. Hát olyankor hazajövök, felbontok egy üveg eperbefőttet és nagyon meg vagyok elégedve magammal :-)

    A merülőmixer egyébként tényleg óriási találmány, pillanatok alatt pürésítettem a négy kiló epret. A csempét meg már úgyis le kellene súrolnom.

     
  • At 9:12 du., Blogger drc said…

    áááááááááááááááá!
    a híres női befőzési mánia! isten mentsen meg vagy tartson távolt tőle... jó távooool! :DD

     

Megjegyzés küldése

<< Home