Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/10/30

:-) Szépjónapot!
Volt ám tegnap más káromkodni valóm is, csak azt tiszta erőből próbáltam kikapcsolni az agyamból.
35 percnyi nagykabátban való sorállás után tegnap kézhez kaptam Ü. város önkormányzata szabálysértési osztályának határozatát.
Mit ne mondjak, nem lettem túl boldog vele.
A határozatban közlik velem, hogy megsemmisítik előző határozatukat, amiben engem 3.200 Ft elővezetési költség megtérítésére köteleztek.
A határozat elleni fellebbezésemet visszautasító határozatot nem említik, akkor ez a jelek szerint nincs visszavonva. Aztán részletesen ecsetelik az ügy különböző fázisait, ismét szentelnek egy bekezdést arra, hogy a fenekemre került lila foltokat nagy valószínűséggel egy fogatlan kutya harapása okozta, míg a combomon lévő vérző, harapott sebet előidéző állatnak voltak fogai.
Egy oldalon keresztül részletezik hogy az elővezetésem és a tanúkénti meghallgatásom (sőt, a felebarátném tanúkénti meghallgatása is) törvényellenes volt, mivel időközben az ügy elévült.
Ismét egy kurva szó nem hangzik el arról, hogy ezt az elévülést miért nem vette észre sem Ü. város, sem a kerületi önkormányzat, sem az elővezetést engedélyező kerületi ügyész.
Egy kibaszott szó nincs arról, hogy több mint egy éven keresztül nem a kutyák tulajdonosa, hanem a szomszéd telep éppen akkor a közelben tartózkodó éjjeli őre vagy milye ellen született a feljelentés.
Egyetlen nyomorult szó sincs arról se, hogy én a határozatukat megfellebeztem amit ők elutasítottak, ergó, ha tiszteletben akarom tartani ezt a tiszteletre egyébként egyáltalán nem méltó törvényt, akkor a rám kirótt elővezetési költséget már régen be kellett fizetnem. A határozat azzal zárul, hogy ezt nekem nem szükséges befizetnem.
Hátbasszátokmeg!
De tényleg.
Most mi a francot csináljak??
Fellebbezzek??
Egyáltalán, lehet a hüyleség ellen fellebbezni?
Nyomorult 3200 ft miatt írjak levelet, küldjem el, várjak hónapokat, álljak sorba a postán fél órákat??
Ráadásul azt a pénzt én úgy megátkoztam, hogy még a kezembe sem merném már venni, mert egy héten belül elpusztulnék, ha az mind visszahullana a fejemre. A bilincseléssel meg fogdába zárással járó megaláztatásokat meg ugye ezzel még nem tették semmissé, valószínűleg nem is fogják már soha, hisz ha rendőrt látok, görcsbe ugrik a gyomrom, pedig tényleg nem bántottak.
De tényleg, mit lehet ilyenkor csinálni?
Az ombucmanó a jelek szerint szarik rám, három hónapja nincs semmi hír a benyújtott panaszomról.
Az önkormányzatnak nincs annyi esze, hogy megnézze a saját aktáit és észrevegye, hogy a pénz már régen nála van.
De tényleg, nem azért a 3200 ft-ért, de ilyen hülye emberek döntenek sorsokról??
Ilyenek döntenek építési engedélyekről, rónak ki büntetéseket, döntenek az életünk apróbb nagyobb ügyeiben?! Mert hogy egy cukrászdát bezáratnak amiatt, hogy a csepegtető tálca nem a mosogató bal, hanem a jobb oldalán van, hát az is elég durva lehet, de ilyen csácsogó picsék döntenek örökösödési meg gyámügyekben is, ami azért már elég rendesen tönkreteheti pár ember életét.
És ezek nem Cuppancskák, hogy istenkém, kicsit félreiktatnak egy iratot vagy gondosan beirattároznak pár kifizetetlen számlát. Nem, ezek nem kegyeletből tartott szociális foglalkoztatottak, ezek képzett, jogot vagy államigazgatási szakott végzett emberek, a fiatalbbjának nyilván már nyelvvizsgája is van, ha máshogy nem, vette az ecserin!
És bazmeg, nem veszi észre, hogy elévül egy ügy. És nem veszi észre, hogy a büntetés már régen be van fizetve és ha ő azt jogtalanul hajtotta be rajtam akkor nem arról kell értesítenie, hogy nem kell befizetnem, hanem arról, hogy vissza szeretné adni. És nem hogy egy, de három szakmai analfabéta okostojás toszigatja egymásnak az aktákat automatikusan és hármuk közül egyik sem kapcsol!
Hát ezért éreztem én magam tegnap még az indokoltnál is szarabbul és ezért akarok én inkább Hollandiában élni. Ott legalább idegen leszek és ha ilyesmibe keveredek gondolhatom azt, hogy persze, hisz nem ismerem a dörgést. Hát de bassza meg, itthon, ahol állítólag egy nyelvet beszélnénk és mégsem értem, hogy mit miért csinálnak, hát ebbe tényleg bele lehet őrülni.

Egyébként meg dögöljenek meg.
Ezzel részemről az ügy lezárva, nem fogok én gyemgeelméjű, inkompetens aktakukacokkal harcolni.

6 Comments:

  • At 12:24 du., Anonymous Névtelen said…

    Bróbálom visszagöngyölni az ügyet. Ha jól értem, x város hivatalának a kutyákat kellett volna tanúként beidéznie, de a kutyák nem értek rá, kerítéslepisilésből kifolyólag a gazdájuk a törvény értelmében felmentette őket, aki hivatalosan azóta sincs jelen, és nem tudja, hogy a kutyák mely tevékenysége forog szóban, mivel a saját részéről nem biztosított szemtanút adott ügyben, hiszen kutyáihoz hasonlóan házon kívül volt. Ebből következőleg a barátnődet idézték be, aki látta ezeket a kutyákat és téged is, valamint az éjjeliőr teljesen indokolatlanul látott valamennyi szereplőt. Eddig világos, de innen tovább bonyolódik.

    Mivel a kutyák tulajdonosa nem ismerte a szomszéd éjjeliőrt, téged bilincsbe verve felvezettek és megbüntettek. Hol volt ekkor az ügyvéded, aki védeni hivatott személyes szabadságjogaidat? És hol volt az alkotmányunk ide hivatkozó részének másolata egy példányban, hogy védené elemi jogaidat? És miért nem üvöltötted le a fejüket, hogy az ügyvédedet akarod, de azonnal, hiszen téged valójában nem Rozsgováry Elemérnek hívnak, és személyesen te sem ismered nevezett kutyákat: sem a fogatlant, sem a fog nélkülit?

    Mindennek folyományaként félrecímezték a neked szánt idézést. Ezt a rutinszerű adminisztrációs hibát úgy igyekeztek orvosolni, hogy pénzbírságot vetettek ki rád, melyet véletlenszerűen a helyes címre postáztak.

    Több mulasztás is történt: Tőled nevezett hivatalnak igazolást kellett volna kérnie, hogy be vagy oltva veszettség ellen, mivelhogy lehet, hogy nem voltál, és foggal vagy anélkül megharapott vagy nem a szomszéd telek éjjeliőre, aki véletlenül járt arra. Te megharaphattad volna a kutyákat is, nemcsak az éjjeliőrt, mind a fogazottat, mind a fog nélkül rendelkeztőt! Ki őrizte addig a szomszéd telepet, ameddig hol volt az éjjeliőr? Az ügyből az sem derül ki, hogy milyen gombát indultál szedni, sem az, hogy magaddal vitted-e vajon a lándzsádat.

    Miből feltételezed, hogy a holland alkotmány ennél jobban védi a jogaidat? És végezetül, mire alapozod abbéli feltételezéseidet, hogy a holland kutyákat merő önvédelemből esetleg nem harapod meg gombászás közben, miközben a gazdájuk nincs otthon, hogy megvédhetné őket, és kiállhatna jogaikért?

     
  • At 12:28 du., Anonymous Névtelen said…

    Tudod, az a baj, hogy pontosan értelek...csak az ember ösztönből vigasztalja a másikat, mert sokszor elég,hogy ENNYI is segít kilábalni.
    Dehát pontosan tudom,látom,érzem,hogy ez más,ez mélyebb, ebben már benne van a 44 éved (nekem 50, úgyhogy,tiszta előttem minden),meg az,hogy az ember látja, hogy a hülye bürokrácia, meg ez az egész kisszerűség ami az országra jellemző,az a mi életünkben nem fog megváltozni.
    Nem mondok semmit Brünnhilde.
    Hallgatok.

    Mégis! Ha kicsit megnyugodtál, akkor
    keress egy újságírót,aki ezt az ügyet megírná! Már nem is magad miatt.

     
  • At 2:50 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Maria :-DD
    Este azért majd kitalálok Neked valami frappáns visszavágást, bár nem lesz könnyű.
    Kösz :-))

    Yko, az a baj, hogy már az országgyűlési képviselőhöz és az ombudsmanhoz is azért fordultam, hogy mássla ez ne fordulhasson elő. Egyébként dehogy csináltam volna, nem hiányzik nékem hogy ennyi levelet írogassak.
    De nékem már az is sok, hogy egy megyei főügyésznek kellett rádörrenni a helyi szemétdmbjukon királykodó szabálysértésiekre, hogy hülyeséget csináltak. Ilyen ügynek nem lenne szabad olyan magas szintre eljutni, ezt azért egy helyi osztályívezetőnek is észre kéne venni, ha már a ügyintéző hülye. Ez csak azt bizonyítja, hogy a rendszer maga életképtelen, vag ylegalábbis nagoyn rosszul berendezett és alkalmatlan emberekkel feltöltött.
    Ezen nem segít az se, ha megírja az újság, hidd el. Legfeljebb majd az országos főügyész fogja megállapítani, hogy törvénysértés történt.
    De változni semmi sem fog, akkor sem.
    Most módosították a rendőrségi törvény, az elővezetés szabályai maradtak úgy, ahogy eddig - bilincselenk ha kell, ha nem. A "Szolgálunk és védünk" szlogen meg le van szarva, annak a csóró kerületi kapitányságnak nehogy lehetősége legyen már szolgálni az állampolgárt, nem, neki erődemostrációt kell folytatni, nehogy már valaki ellent merjen mondani egy kerületi szabálysértési ügyintézőnek, akinek még annyi esze sincs, hogy két dátumot egybevetve megállapítsa, hogy az ügy elévült.
    Tökmindegy, hogy mit ír az újság, hidd el.
    Ez a mostani bulvárújságírás meg már túl megy az én ízlésemen, ha azzals ikerülne bármit is változtatni, akkor az megint csak ahely élhetetlenségét bizonyítaná. Nehogy már egy normális lakossági panaszra szarjon az ombudman, egy blikk cikkre meg összekapja magát, hát az aztán mindennek a legalja lenne - a szememben legalábbis.

     
  • At 9:28 du., Anonymous Névtelen said…

    Utolsó kisérletként elküldhetnéd ezt a posztot Ü. polgármesterének.
    Csak úgy.
    Magánlevélként.
    Egy-két adattal, határozatszámmal kiegészítve, de különösebb eufenizmusok nélkül.
    Hátha tud olvasni...

     
  • At 9:03 de., Anonymous Névtelen said…

    Maria hozzászólásán nagyon jót szórakoztam. Én is az újságra szavazok. Segítsek felhajtani egy újságírót?

     
  • At 10:37 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Nem, köszönöm, tényleg nem akarom. Újságíró ismerősöm nekem is van, ráadásul a normális, etikus fajtából, de egyszerűen nem akarom. Ez az ügy annyira egyértelmű, hogy enélkül is rendeződnie kellene. Ha nem, azon az újság sem segít, csak engem hurcolnak meg még jobban. Ráadásul már akkora bennem az undor meg a gyűlölet, hogy most már én nem tudnék normális hangon nyilatkozni az ügyben. Ez, ha sokáig piszkálnak még csak fokozódni fog. Ha még párszor be kell mennem a postára sorbaállni valami szar, elbaszott határozatért vagy becibálnak valahova valami teljesen haszontalan meghallgatásra, bürokratát fogok ölni.
    Amilyen higgadtan fogadtam magát a történést, úgy kikészültem ettől a balfaszkodástól amit a hivatalok produkáltak.

     

Megjegyzés küldése

<< Home