Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/02/05

Vasutassztrájk

Had ne írjak arról, hogy mekkora baromság ez, hogy szartaszeneszéjjel veri egyrészt ezt a konkrét a szakszervezetet, másrészt úgy általában a szakszervezetek amúgy sem túl stabil hitelességét. Azt sincs kedvem számolgatni, hogy micsoda károkat okoz ez a MÁV-nak, az országnak, nekünk mindnyájunknak.
Nézzük a dolog jó oldalát: ma a raktáros fiú (aki valahonnan Szajol környékéről jár be) talált magának két utastársat, akiket útközben felszed és behoz Pestre. Munka után fordítva, összeszedi őket és hazafelé egyenként lepotyogtatja a kis falucskáikban. Olyan kis falukban, ahol a gyorsvonat még csak nem is fütyül, nem hogy megállna. A srácok beszállnak a benzinbe, ők jóval olcsóbban megússzák mint a vasúti bérlet, a raktáros fiú meg még keres is rajta annyit, hogy megérje az extra kocsimosatás.
Teljesen normális dolog ez, más országokban honlapok és ügynökségek foglalkoznak útitárs-közvetítéssel - például azért, mert az autópályákon csak olyan kocsik vehetik igénybe a gyorsabb belső sávokat, vagy olyan autók hajthatnak be a város bizonyos területeire, amelyikben legalább egy utas van.
Ezt hívják környezettudatosságnak, takarékoskodnak üzemanyaggal és parkolóhellyel, sőt, az emberi idővel is, így csökkentik a dugókat.
Ha most ez az együtt utazás ennek a három srácnak beválik, kérdem én, mikor fognak ők visszaülni a koszos, büdös, elhanyagolt vonatra??
Nagy valószínűséggel soha.
A vasút egészséges reagálása erre pedig az lesz, hogy csökkenti a vonatok számát, esetleg újabb szárnyvonalakat zár be.

Gaskó úr meg a szakszervezete pedig majd védheti az elbocsátottak érdekeit.
Szép feladat lesz.

Én azért az ő helyében csak körbenéznék, hogy az ág melyik végét fűrészelem. Nem biztos ám, hogy a fidesz által felfestett szociális háló olyan sűrű, hogy meg tud majd tartani egy szakszervezet nélkül maradt szakszervezeti vezetőt.

2 Comments:

  • At 12:10 du., Anonymous Névtelen said…

    az nem jutott eszedbe,hogy te rakj össze egy ilyen társult utas honlapot? Rendszerzervezés lenne ez a javából, nem?
    Nem?!

     
  • At 10:21 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Nem egészen. Egy jól megtervezett adatbázis kell hozzá és rengeteg közvetítés, adminisztráció, promóció, hogy jövedelmező legyen. Egyébként már vannak ilyen portálok, de a magyar jelenleg még ott tart, hogy saját bádoba akar ülni, nem osztozkodik. Pár évnek (és náhány több napos dugónak) még el kell telni ahhoz, hogy ébredezni kezdjenek és belássák, hogy megéri összefogni és együtt beautózni a városba, majd haza.

     

Megjegyzés küldése

<< Home