Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/02/02

Macskafogó2

Megkésve bár, (de törve nem) végül csak eljutottam A sátán macskája-ra.
A mozizás jól indult, a Toldi moziban matiné áron, 400 ft-ért adták a jegyet.
Akkor még nem tudtam, hogy ez milyen jó és a film végén majd nagy megelégedettséggel nyugtázom, hogy nem valami 1200 ft-os plázamozit választottam.
A film ugyanis pont azt a 400 ft-ot éri meg, amennyibe a jegy került.
Sajnálom ezt mondani, mert nagyon vártam.
Kár ezért a filmért, iszonyatos mennyiségű pénzt és energiát fektethettek bele az alkotók, jobban is sikerülhetett volna.
És hogy mi a bajom vele??
Hát a sztori, pontosabban annak hiánya. Nagyon jók a rajzok, a mostani digitálisan lebegtetett szőrszálakhoz és az iszonyatos lencsibabaszemekhez képest valóságos felüdülés ilyesmit látni.
Még a poénok is elmennek - kis jóindulattal legalábbis.
A baj a forgatókönyben van.
Sajnos iszonyú hónaljszagú a történet, ordít róla, hogy előbb összeszedtek egy csomó geget és aztán azokhoz írtak egy történetet. Plusz még besszuszakoltak mindenkit, aki az első részben szerepelt. Kegyeletből, vagy csak hogy gázsihoz juttassák a szinkronhangokat, nem tudom, de nem is igazán érdekes. Szegény, jobb sorsra érdemes Lusta Dicknek és az ő bőregér sógorainak például semmi dolguk nem volt azon kívül, hogy a bunyó végére megérkezzenek. Jól csinálták, de minek? Lehet a kasszához fáradni. Legalább Dick trombitált volna egyet, de ennek a résznek valahogy a zenéje se lett úgy eltalálva.
Szóval, mindent összevetve, aki még nem látta, az ne törje össze magát, várja meg, amig lekerül a plázák műsoráról és kiadják teszkó gazdaságos dvd-n, 599 ft-ért.
Egy fillérrel sem ér többet.

.