Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/03/25

Veszíts el egy könyvet!

"Kedves, drága olvasó! Blogolvasó, könyvtári olvasó, könyvolvasó, olvasó! Új játékot ajánlunk becses figyelmedbe. Egy játékot, ami az olvasásról fog szólni. A könyvekről. Regényekről, meg amit akartok (sok egyéb mellett például még egy kicsit a bizalomról is)."
további infó itt.



Más:
A nap kérdése:
kell-é nékem megvárni a május végét, hogy ünnepélyes keretek között vehessem át a diplomámat, vagy fogjam magamat és sétáljak be egy szerdai napon a fsz. 15. szobába?

13 Comments:

  • At 3:22 du., Blogger Kinga said…

    Jaj, ez nagyon jo ez a konyvelveszites... nagyon drukkolok, hogy sikeruljon, meg az is, hogy nyomonkovetni, milyen buli lenne...

    Egyedul attol felek, hogy ha dedikalt konyveket (jol olvastam?) veszitenek el, raadasul a folsorolt isteni szerzoktol, akkor valamilyen rejtelyes modon el fognak tunni...

    De csitt, nem szabad bizalmatlannak lenni meg huhogonak, mert milyen baromi jo otlet is ez, de tenyleg.

     
  • At 5:50 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Az azért benne van, hogy valaki lerúgja a padról és a legközelebbi eső ronggyá áztatja.
    Az is benne van, hogy megtartja valaki, nincs abban sem semmi rossz.
    Egyébként hasonló elven működnek a tengerész-könyvtárak. Ott is bemész a könyvtárba, kiveszel két-három könyvet, de lehet, hogy soha többet az életben nem jutsz el abba a kikötőbe. Vagy leadod egy másik városban, egy másik kontinensen, vagy megtartod magadnak és hazaviszed - ez utóbbi elég ritka, pláne ha repülővel utaznak haza, ott ugye túlsúly. Az is lehet, hogy otthagyod a kabinod fiókjában annak, aki utánad jön. A könyv sorsa mindenképpen ismeretlen és követhetetlen. De azoknak a könyveknek az a sorsuk, hogy hányódjanak valahol néha akár évtizedekig is, aztán egyszercsak olyan valaki talál rájuk, aki elolvassa őket és nagyon örül nekik, mert enyhítették a honvágyát, a magányát, a mitudoménmilyen bánatát.
    Szóval én nem tartom akkora tragédiának, ha a könyvek jó része nyomtalanul felszívódik.
    Az értéket meg nem mindenki ismeri fel, érdemes csak megnézni, miket hajigálnak ki az emberek lomtalanításkor.

     
  • At 8:54 du., Anonymous Névtelen said…

    Én nagyon hinni akarok benne, hogy az, aki szeret olvasni, az nem teszi meg, hogy nem hagyja el újra. És abban is, hogy bőven lesznek olyanok, akik újabb és újabb könyveket hagynak el.:)

     
  • At 10:48 du., Anonymous Névtelen said…

    fszt. 15. - vmelyik szerda

    Blogica

     
  • At 11:17 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Era, azt a beragasztandó kutyanyelvet úgy kellett volna megszerkeszteni, hogy több aláírásnak is legyen helye. Esetleg egy pár szavas kiegészítésnek, hogy ki olvasta, mikor találta, mikor hagyta el újra.
    Pár év múlva szociológusok írhatnának szakdolgozatot egy-egy könyv történetéből.

     
  • At 11:38 du., Anonymous Névtelen said…

    Hááát sztem pont erre szolgál a könyvtárblogon a fórum, hiszen a játék része, h aki megtalálja, az adjon is hírt erről a fórumon, és akkor nyomon követhetővé válik a könyv sorsa, merre jár, kinél. És el sem vész, nem rongálódik, mint a papír.:) És akkor a szociológusoknak elég egy linket ismerni, és ott áll előttük az összes könyv története.

     
  • At 10:36 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    A fórum jó ötlet, de különválik az információ és az "anyag" áramlása, csak nagy-nagy szervezéssel lehet majd együtt tartani a kettőt. Egy ilyen önszerveződő dolognál pedig az nem működik, már a dolog természeténél fogva sem. Ez olyan, mint a madár-gyűrűzés.
    Mondjuk, ez huszadlagos kérdés, az a lényeg, hogy működjön a dolog. Éppen mostanában akarok könyvespolcot rendezni, átgondolom, mit veszíthetnék el.

     
  • At 2:25 du., Blogger Kinga said…

    Kicsit olyan ez, mint a letterboxing...

     
  • At 5:15 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Az milyen?

     
  • At 7:06 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Oké, oké, már tudom, beírtam a gúgliba :-))

     
  • At 10:01 du., Blogger Kinga said…

    Jaj, ez nekem annyira megtecccett :), hogy kozzetettem a nolblogon is, es kepzeld, nagy sikere van, mar van, aki maga is indit egy jatekot, es megprobalja kovetni is... Es en is inditok itten egyet a hetvegen... Meglatjuk, mi lesz, sztem kurva jo....

     
  • At 10:01 du., Blogger Kinga said…

    Ja, az kimaradt, hogy kosziiiiii :D

     
  • At 4:16 du., Anonymous Névtelen said…

    Ez tényleg tuti kezdeményezés, dehát már kitalálták... a www.bookcrossing.com pont erről szól, ráadásul ha feliratkozol a rendszerbe, akkor értesítést kapsz minden újabb Budapesten elvesztett könyvről. Én a múltkor egy Vámos könyvért száguldottam át a városon hajnali kettőkör, de büszkén jelentem levadásztam, elolvastam és kötelességtudóan újra elvesztettem :-))Én mozgó járművön szoktam hagyni, ott ha valaki le akar ülni, akkor akaratlanul is a kezébe veszi.
    A könyvek útját ott is nyomon követheted, néha eltűnnek egy kicsit, aztán meg újra előkerülnek valahol. Kinga, ha jól tudom USA-ban is köröz néhány magyar könyv... Nézzetek körül, érdekes!

     

Megjegyzés küldése

<< Home