Brünnhilde szikláján

Valló világ

2009/01/01

Újévi beszéd

Vajh hányban hangozhatott el?
A helyes megfejtést beküldőket egyenként meghivom egy bögre forralt borra. Gúglizni nem ér, tényleg próbáljatok saccolni!!!
"Nehéz idők jönnek most, mert a közénk keveredett ellenséggel kell megküzdenünk. Nem, ők nem a túloldalról jöttek át, hanem mindig is itt voltak. Nekik emberi kvalitásaik nem érnek fel odáig, hogy a rombolásnál többre is képesek legyenek. A rombolás háborúban erény és dicsőség, ám békében nincs rá szükség. (....) Kicsorbult a politikai korrektség gyilokja, már nem kell félni tőle. Folynak még utóvédharcok, időnként még próbál harapni a fogatlan oroszlán, de már hiába.
(...) Az egyik mindenáron folytatni akarja majd a háborút, és (...) A másik fele csendesebb lesz, építeni fog, és nem hallgat a veszettek üvöltésére. (...) Nem kell félni, nem veszett el semmi. Tisztulásra van szükség, mert a harc mocskából nem születik új élet."

Címkék:

3 Comments:

  • At 8:39 du., Anonymous Névtelen said…

    Itt Éva.

    Először a rendszerváltásra tippeltem. Volt benne valami Orbános, talán a kádárizmusra utal a fogatlan oroszlánnal. Aztán gondolkodtam, hogy nem lehet olyan régi, lehet, hogy Orbán akkori beszéde, amikor kormányon voltak. De valahogy az sem illett TELJESEN a képbe, a háború miatt. Nem bírtam ki, megnéztem.

    Borzalom.

    Nem árulom el a többi tippelő miatt.

     
  • At 1:03 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Hát igen.
    Én mondjuk első olvasatra azt néztem meg, hogy, Kun Béla vagy Rákosi egy beszédéből van-e aktualizálva.
    De nem.
    Egyébként tényleg borzalmas. Sőt, ijesztő az az áhitat, ahogy lelkesednek ezért az üzenetért. Szinte lehet hallani a hosszan tartó ütemes tapsot.

     
  • At 9:12 du., Anonymous Névtelen said…

    Én az 1920-as évekre tippelnék... Annak is a vége felé.

     

Megjegyzés küldése

<< Home