Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/12/27

Gazdik figyelmébe

Nem csak jön, de már itt van, sőt, egyenesen tombol a kibaszott petárdaszezon. Én a világ végén is túl vagyok, mégis, ide is elér, tegnap este már két szolid házi tüzijáték megrendezőjének kedves édesanyját is szidhattam.
Most szólok minden gazdinak, hogy még nincs késő felkeresni egy állatorvost és beszerezni valami nyugtatót a kutyáknak, cicáknak. Többféle van, én itt most nem csinálnák reklámot egyiknek sem, jobb, ha állatorvos tanácsát kérjük. Nem egy kutyát ismerek, akinél szilveszter után jelentkeztek epilepsziás tünetek, és ami a legborzasztóbb, maradtak is.
Azt meg nyilván nem kell mondanom, hogy mostanában kutyát csak szigorúan pórázon szabad sétáltatni, cim, telefonszám legyen a blöki nyakörvére rögzitve és persze a csip sem árt.
Aki elmegy otthonról, az jól zárja be a kutyát. Kertes házban érdemes megnézni a keritést, mert egy halálra rémült kutya bizony megtalálja azt a rést, amit még egy egérke sem és világgá szalad. Sőt, nekirohan a kapunak és lazán kinyomja a kocsibeállót, ha az nincs rendesen rögzitve. A lakásban a redőnyöket eresszük le, és érdemes feltenni valami zenét. Legalábbis ez az én tapasztalatom. Minden kutyának van valami búvóhelye, azt jól béleljük ki, hogy minél jobban be tudja magát vackolni. Az enyém speciel a WC háta mögé szokott bekucorodni, azt pláne ki kell bélelni rongyszőnyegekkel, hogy meg ne fázzon.
Szóval akinek állata van, az készüljön fel erre a néhány napra.
Én megyek, ma este még egy Bohémélet, aztán azt sem bánom, ha belepi a hó a hegyet, az idén én már sehova nem akarok kimozdulni. Pláne mivel a hétvégén az állomásra menet kaptam egy defektet, vissza kellett vinni a bringát a lakásba. Azt sem tudom, hogy mikor tudom elvinni szerelőhöz. Pocsék dolog ez a két helyen lakás, pláne mikor az egyik helyen nincsenek meg azok a szolgáltatások, amiket a másokon úgy megszoktam.
Nno, panasznap vége, ez a bejegyzés a kutyákról akart csak szólni.
Itt vannak az elrettentő példák, ne szaporitsuk az életveszélybe került, boldogtalan kóbor kutyák számát.
Azt már mondani sem merem, hogy normális ember nem durrogtat petárdát. Nem csak városban, sehol sem, mert nem csak a kisgyerekek meg a kutyák félnek a durrogástól, de a nyulak, madarak, őzek és egyéb teremtmények is.

Címkék: