Brünnhilde szikláján

Valló világ

2009/05/02

Milan Kundera
Jakab és az ura
(Hódolat Denis Diderot-nak)


Bemutató: 2009. május 17-én (hétfőn) este 7 órakor
További előadások: május 19-én (kedden) és 24-én (vasárnap), este 7 órakor
Nyilvános főpróba: 2009. május 3-án (vasárnap) este 6 órakor

Szinlap

info

Címkék:

4 Comments:

  • At 5:57 du., Anonymous Névtelen said…

    Toporpgva-körömrágva várom a Xerxés-beszámolót - most akkor menjek, vagy ne?
    k

     
  • At 6:26 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    arra csak a 15-i előadásra van bérletem. Kicsit összegyűltek a dolgok májusra, annyi vendégénekes van itt, hogy inkább azokra járok, mint repertoárdarabokra, amiket később akárhányszor megnézhetek. Már ha járok egyáltalán, mert most is a munkahelyemen vagyok még. Fél hétkor, basszus, mi a francot csinálok én itt? Már azon túl persze, hogy tizedszer rontottam el a SUMIF függvényt.

     
  • At 8:11 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Feltétlenül menj el a Xerxészre. Meglepően jók az énekesek (a férfiszoprán nem tetszett egyedül, mindenki más nagyon rendben megoldja a szerepét), a rendezésben pedig van annyi humor és izgalom, hogy ne und meg a másfél órás felvonásokat. A barokk zene ugyan szép, de az én fülem még nem tudja megkülönböztetni a különböző árnyalatokat, majdnem minden ária egyformának túnik,és csak sorakoznak, sorakoznak egymás után, recsitativókkal váltakozva.
    Illetve hát sorakoznának, mert a rendezés ügyesen összerakta a torténetet. Teljesen világos, hogy ki kibe szerelmes, ki ki ellen ármánykodik. A szinpadkép modern, a jelmezek nagyon látványosak, de nem az a lényeg, hanem, hogy van egy szép kerek, zenével lekisért sztori, komplett, kidolgozott figurákkal és viszonyokkal. És hát vicces, nagyon vicces.
    Gyereket is vihetsz, mellettem nagyi, mami, két 8-10 évessel, és rettenetesen élvezték. Talán csak az cinkes kicsit, hogy Atalanta mindjárt két matrózzal vigasztalódik, amiért mégsem lehet Arszaménesz felesége, de bőven a jó izlés határain belül van a jelenet, táncolnak csak.
    Kicsit kevesebb szellemességgel nem hiszem, hogy kibirható lenne a másfél órás első felvonás a 6 hegedúvel és két csemballóval, meg a végtelen koloratúra áriákkal, de mozgalmas a szinpad nagyon, nem fogzs unatkozni.
    Ha páholyban szoktál ülni, balra vegyél jegyet, mert a zenekari árok jobb oldalát lefedték, és a cselekmény jó része ott játszódik, amit a jobb oldali páholyokból aligha láthatsz.
    Majd jövök bővebben is.

     
  • At 7:36 de., Anonymous Névtelen said…

    köszönöm, már vettem is jegyet - a férfiszoprán mostantól nem lesz, tehát ez a kis baj is kiiktatódik...
    k

     

Megjegyzés küldése

<< Home