Brünnhilde szikláján

Valló világ

2014/07/08

Felreeves

meg csak nem is felrezabalas.
Tobb mint egy eve tobbe-kevesbe ˋtisztanˋ etkezem. Ez egy testepitok altal hasznalt kifejezes, azt jelenti, hogy az illeto nem eszik iparilag feldolgozott elelmiszert - cukrot, lisztet, martasokat, felvagottakat is beleertve. Gyakorlatilag maganak foz, csirke-rizs-zoldseg a menu.
En ennyire brutal nem vagyok, eleve nalam zoldseg-csirke-gyumolcs a sorrend, a szenhidratot pedig huvelyesekbol, zabpehelybol, durum tesztabol, hajdinabol, kolesbol, ilyesmibol viszem be. Neha elcsabulok valami turokremre vagy kremesre, pohar sorre.
Ma penzt kellett felvaltanom, egy kavet is kivantam, beultem egy  eleg jonevu cukraszdaba, ahonnan regebben a bejglt is rendeltem, finom dolgaik voltak.
Kertem egy dios burkiflit a kave melle, mert miert ne.
Finom volt, teljesen varatlanul ert tehat az a heveny rosszullet, ami fel ora mulva tort ram. Emelygek, kortyogok, puffadok, ajjaj. Teljes kajakoma, alig birok ebren maradni.
Es emberek naponta elnek ilyen lisztes, margarinos vackokon. Mint ahogy en is tettem, es fel sem tunt, hogy milyen pocsekul erzem magam.
Verciki egyebkent, hogy bar egyre kenyelmesebben elhetnenk, annyira nem bizok mar az elelmiszergyartokban, hogy ugyanugy fozok, mint 40 evvel ezelott a nagyanyam. Es most  mar nem csak a dieta miatt, hanem egyaltalan, tobbedszer tortenik mar meg velem, hogy rosszul  leszek valami ipari eteltol.

2 Comments:

  • At 10:17 du., Blogger Unknown said…

    Állítólag a "fényevés" egészséges.
    Persze nem a mesterséges fényre (különböző lámpák fényére) kell gondolni, hanem csakis a nyers, tiszta, feldolgozatlan, vegyszermentes napfényre. :)

     
  • At 9:51 de., Blogger Unknown said…

    Kedves Brünnhilde !
    Biztosan ismered azt az elvet, hogy az ember vércsoportjától is függ, milyen étel ajánlott számára.
    Más étel egészséges az "A"-s vércsoportúaknak és más a nullásoknak. Az előbbiek "növényevőknek" számítanak, - nekik ajánlott a csirke és hal, köretként pedig a rizs. A nullások a "húsevők" nekik ajánlott a marha, kacsa, stb. köretként pedig a tészták .
    A "mű" ételek mint pl. a margarin, valóban senkinek nem tesznek jót.

     

Megjegyzés küldése

<< Home