Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/06/08

:-)) Jóestét!

Ma az utolsó percig kihasználták a munkaidőm. Meg a munkaerőm is. Bizisten, a vízforralót háromszor kapcsoltam be, mire egy teát le tudtam forrázni magamnak.
Először is rengeteg munka volt, írnivaló is, a telefonok is csöngtek, másodszor meg az egyik munkatársnőm éppen ma akarta felkóstolni a türelmem. Olyanokkal szórakozott, hogy az "XY osztályvezető asszony részére" címzést kijavította "XY asszony, osztályvezető részére" címzésre, a "VZné panaszost" "panaszos édesanya"-ra és hasonló fontos változtatásokat eszközölt a leveleiben. Már bánom hogy nem mentettem el a variációkat, alkalomadtán szívesen az orra alá dörgölném. Majd kiderül hogy csak ma volt ritka rossz napja, vagy tényleg belém akar kötni.
Jó példát kaptam ma a munkatársnőim mentési szokásairól is. Majd egy órát kerestem az egyik kolléganő másfél oldalas levelét, amiről állította, hogy "az ő gépén van".
Megnéztem a vincseszterén, a dokumentumok között, az asztalon, a közös tárterületen, a postafiókjában, a személyes mappájában, sehol sem találtam. A végén, valami isteni csoda folytán rábukkantam a fájlra egy másik kolléganő mappájában, "megmentett dokumentum"-ként. Azért valami minimális számítógépes ismeretet el kéne várni ezektől az emberektől. Legalább annyit, hogy a saját anyagaikat el tudják tenni a saját könyvtárukba. Voltak más cifra ügyek is, de már én is unom a panaszkodást.

A nap végére annyira elfáradtam, hogy nem jutott eszembe, hogy hívják egy település első emberét. Addig eljutottam hogy önkormányzat, de itt megrekedtem, ültem és néztem a monitort. Minden az eszembe jutott: önkormányzó, elnök, first lady, best man, chairman, tanácselnök. Nem tudom meddig tarthatott a rövidzárlat, az egyik címlistát nyitottam ki, a polgármesteri hivatalról ugrott be, hogy POLGÁRMESTER! Elképzelem, hogy beírom a tanácselnököt, valaki olvasás nélkül, odafirkantva aláírja, kimegy a levél... vajon milyen képet vágott volna a címzett?
Nem tudom hogy a fáradtság, a leépülés, egy kezdődő alzheimer kór vagy mi a szösz volt velem, de ez van. Az öregedés elképzelhető, reggel az egyik felebarátnőm élénken megjegyezte, hogy lát egy ősz hajszálat a választékomban. Megálltam hogy nem fojtottam bele -az egyébként festett fekete nőt- a Dunába.
Most spurizok az ágyba, régen volt reggel három.

Ja: lenne egy nagyobb darab munkám, ma a főnököm mondta, hogy jobb lesz ha a jövő héten itthon maradok egy napot és megcsinálom, mert odabent aligha leszek kész vele.
Lehet hogy az isten lábát fogtam meg ezzel a pasival?