Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/03/06

:-) Szépjónapot!
Ma hallgattam a VAÚ-t, benne Szegvári Katalin levelét. Már akkor sem tetszett, amikor először hallottam, ostoba vagdalkozásnak éreztem, ami ráadásul hiteltelenné is vált azzal, hogy az emancipált okos újságírónő, akit az akkori rendszer azért mégiscsak a tenyerén hordozott, egyszercsak elsírja a gyámoltalan, egyedülálló fiatalasszony panaszát, közben olyan vaskos otrombaságokat vág egy ember fejéhez, amiket a feleségének a nagyapja követett el. Szóval Szegvári jobban járt volna, ha válaszképpen kikéri az anyagát a levéltárból, beszkenneli és felrakja egy ingyenes honlapra. A mennybe ment volna, ha láthatóvá teszi, hogy tényleg nem mártott be senkit.
Undorodom már ettől az egésztől. Nyilatkozott Kövér is, aki szerint nem szabad a titkosszolgálatokat tönkretennünk azzal, hogy megingatjuk a jelenlegi titkosszolgáknak a CÉG-be vetett bizalmát. Ki lesz az a hülye, aki ügynöknek áll olynakor, amikor egy idióta politikus miatt bármikor lebukhat?
Szóval, a helyzet az, hogy a fidesz nagyon nem akarja, hogy nyilvánosságra kerüljenek a besúgók nevei, azon igyekeznek, hogy összemossák az elhárítást a besúgással. Gusztustalan egy ügy ez, az kétségtelen. Már Martinovicsék óta rakódnak egymásra a különféle korok árulóinak a rétegei és eddig még mindenki megúszta. A nyilasoknak besúgók simán válthattak, súgtak Rákosinak, aztán súgtak Kádárnak. A leszármazottaik meg majd súgnak másoknak. Már vannak erre utaló jelek. Készülnek a listák boltokról, ahol nem ajánlatos vásárolni. Készülnek a szinte térinformatikai pontosságú térképek a szavazási hajlandóságról és a pártszimpátiákról, ebből lehet tudni, hogy hol kell erősíteni a meggyőzőmunkát.
Undormány ez az egész.
Egyébként a VAÚ honlapja nem jön be.

Nna, mennem kell dolgozni. Lehet ezért vagyok ilyen borúlátó?