Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/04/06

lehet betelt a blogom?

:-) Szépjóestét!
Két össze nem tartozó, de -szerintem- azonos elbírálás alá eső hír:

A fideszfrakcio.hu információi szerint Gyurcsány régi üzlettársa a Nemzeti Tankönyvkiadót vitatott körülmények között privatizáló Erdős Ákos is ugyanabban a házban bérelt lakást ahol Kulcsár Attila lakik. hírtévé

A Fidesz által erőteljesen támogatott Magyar Polgári Szövetség Erdélyben, a Hargita megyei Gyergyószentmiklóson és Székelyudvarhelyen tüntetést szervez a jövő héten a megye útjainak állapota miatt. (....) - információink szerint - a tüntetések egyik szervezője Jakab István, a Fidesz-közeli Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) elnöke (...) amelyik a Fidesz hathatós támogatásával szervezte márciusban az egész országra kiterjedő gazdatüntetéseket. fiatalbaloldal.hu

Nno.
és még mindig nem vagyunk a szartócsa fenekén, még tudunk mélyebbre süllyedni.

Politizálás helyett inkább elmondom, hogy milyen finomat vacsoráztam:
kis darab márványsajtot lereszeltem és összekevertem annyi tejföllel, hogy jól kenhető, sűrű krém legyen belőle. Eddig ismerős, ilyet csináltam már máskor is, zúzott fokhagymával és bazsalikommal szoktam ízesíteni.
Szoktam.
De most, most apróra vágott medvehagymával ízesítettem a sajtkrémet és úgy kentem rá a pirítósra. Nagyon finom, a medvehagyma íze leginkább a zsenge fokhagyma és a zöldhagyma ízének a keverékére emlékeztet, csak nem büdös: egy fogmosás után semmi szag nem marad utána.


Van ám információban gazdagabb oldal is a medvehagymáról, mint a pécsi, de az a "nazálisan visszamaradott" kifejezés roppant módon meghatott. Legalább két percig bambán bámultam ki a fejemből, mire le tudtam fordítani :-))
Egy ilyen hír írója vajon verbálisan, banálisan vagy orálisan visszamaradott?
Attól eltekintve, hogy a "kiválló" szóban kicsit túl sok "l" betű van ahhoz képest, hogy többszörösen ellenőrzött és szerkesztett hírről van szó, a nazálisan visszamaradottaknak sem kell aggódni: egyrészt, mert a medvehagyma levele most gyűjthető, amikor a gyöngyvirág még nem dús. Másodszor, a medvehagyma csak két levelet hoz egy hagymáról és hiányzik a közepéből a virágszár, az csak jóval később jelenik meg, amikor viszont már a medvehagyma levele sem fogyasztható. (Legalábbis az én gyógyfüves könyvem úgy írja, hogy nem. A hagymáját lehet majd gyüjteni, de azt viszont csak ősszel.)