Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/10/25

:-) Szépjóreggelt!!!
Végre működik a blogspot, a társalgóból idemásolom az esti blogot
(a helyesírási hibákat majd később kijavítom. Álmos voltam már amikor írtam)
Azóta azt is hallom, hogy Gyurcsány "előre megfontolt szándékkal" fogta rövidre az oparaházi beszédét.
Hajhaj.

Menem kell dolgozni.

:-) Szépjóestét!
megint nem működik a blogspot.
Hónapok óta nem volt olyan energikus napom mint a mai. A bútorcsere-akció folytatódott, ide szekrény, oda fénymásoló, mégse oda szekrény, volt olyan, hogy háromszor pakoltunk át egy szekrénynyi iratot. Nem tudom hány kiló papírt mozgathattam meg, szerintem több mázsát.
Hamarabb eljöttem, várt a fogorvosom. Azt hittem komyolyabb baj van és sorvadni kezdett az ínyem, de megnyugtatott, csak egy kis fogkő, leszedte, kicsit polírozott, azt mondta, egy év múlva vár. Így azért nagyon jó ám fogorvoshoz járni, pár évenként egy tömés csere, néha egy kis polírozás és kész is. Már csak a terheléses EKG-t, a pajzsmirígy-vizsgálatot és a méhnyakrák-szűrést kéne letudnom, aztán orvost se lássak egy darabig.
Szóval hamar végeztem, gondoltam átültetek 2-3 cserép virágot és beviszem a munkahelyre, a szép bútorok között már egész otthonos lesz a hangulat.
Erre mit csináltam, én idióta, na mit??
Hát átültettem több mint 20 cserép növényt, sőt, még elszaladtam a baumakszba is orchidea földért. Még 4 cserép virág földjét kell frissítenem, de azokhoz létrázni kell, már nem maradt erőm hozzá. Meg persze a kaktuszok, de azokhoz most a világ kincséért sem nyúlok.
Nagyon meglátszik a növényeimen hogy az elmúlt évben semmire nem volt időm és erőm, nagyon el vannak hanyagolva, sápadtak, véznák, tele vannak (illetve hát voltak) száraz levelekkel. Nem is lenne szabad ősszel átültetni őket, de tavaly tavasszal sem csináltam meg, akkor meg hajnalban jártam másodállásba, még fáradtabb voltam.
Az a baj, hogy nem csak a növényeimen látszik, hogy nincs időm.
Sajnos az emberi kapcsolataimon is, szinte teljesen leépültek.
Szerdára van egy jegyem a Katonába A portugálra, nem tudok rá elmenni. Nézegettem a noteszem hogy kinek ajánlhatnám fel, hát rá kellett döbbennem, hogy a legtöbbjüket hónapok óta nem hívtam. Régebben nyilván voltak gyenge próbálkozások, de tényleg soha nem érek rá, hát naná hogy megunták. Én meg csak azért nem szeretek telefonálni, hogy életjelet adjak magamról.
Nem vagyok egy jó "kapcsolatápoló", hiába. Kiépíteni tudok barátságokat, de működtetni úgy látszik nem.
Úgyhogy ha valaki szerdán ráér, dobjon egy e-mailt, szívesen átadom a jegyet. A darabról csupa jót hallottam, kár lenne ha üresen maradna a szék.

Más:
tegnap is dolgoztam, csak ma reggel és csak fél füllel hallgattam az ünnepi beszédeket.
szégyen.
Szégyen hogy a notabilitásaink ilyen ostoba frázisokat puffogtatnak. Nem csak Orbán ment az idegeimre a jövő ajtajáról leverendő lakattal amit a múlt erői zártak be (pár napja még be akarta törni ugyanazt az ajtót, most már csak a lakatot akarja leverni, azért haladunk, még ha nem is előre, de fejlődünk), hanem Gyurcsány is kezdi magát szószéken érezni és elképesztő kenetteljes hegyibeszédet nyomott.
Únom őket. Nagyon únom.