Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/10/19

:-) Szépjóestét!
Máma olyan történt velem, ami még soha: sajnáltam, hogy le kellett szállnom egy BKV-buszról.
A Mexikói útról 19.12-kor induló fekete 25-ös busz sofőrje valóságos szórakoztatóműsort rendezett az utasoknak. Nem csak azt mondta be, hogy milyen megálló következik, de kommentálta is:
- Itt majd el kell fordulnunk balra, terelés van mert állítólag aszfaltozzák az utat. Ideje már. Jó azoknak akik itt laknak, most felértékelődik a házuk.
Következő megállónál:
- nekem is most kéne eladni a lakásom, ott is sétáló utca lesz egy darabig, csatornáznak.
- Tessenek sietni a fel- és leszálással, mert a következő megállóban az utasok már odafagytak a betonhoz.
- Tudják hogy terjed emberről emberre a madárinfluenza? Erdei "Madár" Zsolt influenzás lesz és elkapjuk tőle.
Itt muszáj volt leszállnom, de ha nem kellet volna a kutyu miatt sietnem, bizisten mentem volna vele egy-két kört :-))
Ez a göndör hajú, 40+ sofőr többet javított a BKV imidzsén mint egy sokmilliós reklámkampány.
Hallomásból tudom hogy valamelyik járaton egyszer volt egy sofőr aki idegenvezetést is tartott az utasoknak. Hozzá sajnos nem volt szerencsém. Lehetnének többen ilyenek, nem irtóznék annyira a tömegközlekedéstől.

Más:
Kicsit korai még elkiabálni, de úgy tűnik fordul a kocka. Ez mondjuk 7 hónappal a választások előtt semmit nem jelent, bár kétségtelenül a miniszterelnök tehetségét mutatja hogy így fel tudta hozni a szocikat. Gratulálok, szép munka volt. Kitatarozta a szocik imidzsét, beglettelte a nagyobb lukakat, átfestette a homlokzatot. Jobb lett volna egy teljes, szerkezetet is érintő felújítás, de ennyi idő alatt ez tellett tőle. Csak tavaszig össze ne dőljön az MSZP-nek nevezett frissen kifestett, de egyébként szúette, salétromos, ósdi építmény - mert ha most maga alá temeti Gyurcsányt, akkor itt 20 évig narancs-uralom lesz. És komolyan mondom, hogy azt nem Gyurcsány és pláne nem a szocik miatt nem akarom.