Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/05/07

:-) Szépjóestét!
Hát kérem, nincs elég bajom, még csinálok is magamnak :-(
Este kilenc felé, a csepergő esőben bringáztam hazafelé és a Körvasút soron találtam egy személyi igazolványt. Felvettem, amilyen idióta HüPi vagyok, gondoltam, ha a közelben lakik beadom. Körvasút sornak olvastam a címet, keresem a házat, nem találom. Megnéztem a Körvasút mindkét oldalát, aztán valami zugra ráfogtam, hogy ennek kéne annak lenni, legalábbis a házszám alapján, de az meg földszintes ház volt, az én igazolványtulajdonosom pedig a II. emeleten lakik. Végül találtam egy nyitva tartó videótékát, gondoltam, megkérdezem, hátha van telefonkönyvük. A tékás lány aztán kisütötte, hogy az nem Körvasút sor, hanem Kőrakás park. Hja kérem, úgy könnyű, ha rendes világítás van és nem a bringa villogójánál kell elolvasni a kézzel írott címet (még a régi típusú személyit találtam). Így aztán feladtam a házhoz szállítást, itthon kikerestem az urat a telefonkönyvben, próbáltam hívni, de nem vették fel. Nem kizárt, hogy szerencsétlen éppen az igazolványát keresi. Majd holnap megpróbálom újra hívni, ha nem sikerül, feladom postára - ahelyett, hogy csak simán eldobtam volna. Tényleg nem hiányzott most a csepergő esőben egy órát bolyongani a Körvasút két oldalán, aztán meg negyed órát lógni itthon a telefonon.
Ha netán van olyan olvasóm aki most veszítette el az igazolványát (TB- és adókártyával együtt) és akinek a keresztneve S-sel kezdődik, 1941-ben született és a XV. kerületben, a Kőrakás parkban lakik, írjon egy e-mailt legyen szíves, sok macerálástól mentene meg.

3 Comments:

  • At 9:31 de., Anonymous Névtelen said…

    Skandináv mentalitás Magyarországon, szerintem nagyon jól tetted. Akár még a rendőrségre is rá lehet bízni, hiszen a tulajdonos szinte biztosan bejelentette az eltünésést. Mindenesetre örülök így Finnországból, hogy ilyenek megtörténnek otthon is.

     
  • At 10:42 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    :-) Kösz.
    Tegnap sikerült felhívnom a feleséget, azt kérte, hogy adjam postára.
    A rendőrség eszembe sem jutott, pedig tényleg az lett volna a legegyszerűbb.

     
  • At 12:42 du., Anonymous Névtelen said…

    Istenem, jó nagyott dobbant a szivem, pedig én a XIV. kerületben, és K. vagyok, meg nő is, de az én irataim is elvesztek, akarom mondani, ellopták őket a metróban. Úgyhogy most én köszönöm meg neked S. helyett, hogy vetted a fáradságot... hátha az én tolvajomba is szorult egy kis emberség. Vagy ezt egy zsebtolvajtól elvárni utópia?:(

     

Megjegyzés küldése

<< Home