Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/08/17

:-) Szépjóestét!
Csak röviden, címszavakban mert esek össze a fáradtságtól.

A nap égése:
2 db zsömle és 1 db rozsos kifli ellenértékét, 77 Ft-ot kártyával kifizetni.
Napok óta fogy a készpénzem de ez mindig csak olyankor jutott az eszembe amikor már elhagytam a bankom és vissza kellett volna fordulni. Nos, ma vettem reggelinek valót 1 db rozsos kifli) és hétvégi zsemlegombóchoz valót (2 db zsemle) majd amikor fizetni akartam rájöttem, hogy összesen 42 Ft-om van. Elegáns, a tévéreklámokból ismert mozdulattal nyújtottam át a 300.000 Ft-ig jó hitelkártyám amit a pénztáros kisasszony szemrebbenés nélkül elfogadott.

A nap őrjöngése:
a liberálisok választási újságjában a következő, bringásoknak szóló jótanács (nem szó szerint idézve):
- próbáld kikerülni a csatornafedeleket, nehogy beszoruljon a kereked!-
Hát a jó édes anyátokat kerüljétek ki, azt!! Bazmeg, Demszky sok száz kilométer biztonságos, forgalomtól szeparált, nem gyalogjárdából leválasztott bringautat ígért négy évvel ezelőtt, hol van belőlük egy centi is??? Hát legalább a kibaszott csatornafedeleket kicserélhetnék olyanra, amibe nem szorul bele egy bringakerék.

A nap sikerélménye:
sikerült befejeznem egy qrva nagy statisztikai táblát.

A nap átverése:
a biometrikus útlevél, amelyben az ujjlenyomatokat csak évek múlva fogják majd eltárolni.
Nem attól biometrikus egy azonosítás hogy csipen tárolja az egyén születési és egyéb adatait, hanem attól, hogy ujjlenyomat-, írisz-, hang- és egyéb, csak az egyénre jellemző biológiai tulajdonságok felismerésével történik az azonosítás.
magyarul: amíg nics ujjlenyomat tárolás, addig az útlevél nem lehet biometrikus, legfeljebb elektronikus vagy mondjuk inteligens.

A legjobb a napban:
késő éjjel, az elcsendesedett városban hazafelé bringázni és közben hallgatni a tücsköket.