Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/11/29

Hétköznapi horror - és ez csak a jéghegy csúcsa. Vagy -hogy egy másik súlyos képzavarral éljek- tünet. Mint a hámló, kivörösödött bőr. Fáj is, csúnya is, zavar is, viszket is, de nem elég holmi kenőcsöt kenni rá, mert a baj sokkkal mélyebben van; a májban, a kiválasztásban, az egész szervezetben. Bizony, kérem, tetszik vagy nem, de ideje felismerni; rohad a társadalmunk. Most még csak viszket, de ha nem kezdjük el kezelni magunkat, pár év múlva belobban és akkor már iskolai mészárlások is lesznek.
Nem kéne megvárni.

Más:
két nap munkában majdnem úgy elfáradtam, mintha már péntek lenne.

1 Comments:

  • At 9:50 de., Anonymous Névtelen said…

    Ez már simán ment az én általános iskolámban is anno. Mindig voltak ilyen köcsögök. Azóta az egyik osztálytársam az idegenlégióban kötött ki, egy másikból drogdíler és főállású zsaroló lett.

    A probléma leginkább az, hogy a liberalizmus, meg a progresszivitás nevében mindig a tettes nehéz gyerekkorára hivatkoznak, amiből nekem személy szerint elegem van, mindannyiunknak nehéz gyerekkora volt.

    Miért nem lehet kimondani, hogy a gyerek nem a családi környezete, meg a nehéz körülményei miatt agresszív, miért nem azért, mert egyszerűen egy gazember? Miből gondolják egyes felnőttek azt, hogy egy gyerek ártatlan? Miből gondolják, hogy egy 10-12 éves gyerek nem lehet szar alak? Mert lehet.

    A liberalizmus számomra azt is jelenti, hogy egyéni felelősségünk van a tetteinkért. Nem azt, hogy egy hülyegyerekre nem mondhatjuk azt, hogy hülye.

     

Megjegyzés küldése

<< Home