Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/12/11

:-D Szépjóestét!
Bár nyelvgyakorlás céljából néhányat elolvasok, de nem szoktam szpamokat népszerűsíteni ezen a blogon. Ma azonban olyan szívhez szóló levélszemetet kaptam, hogy muszáj legalább a tartalmát ismertetnem.
Szóval Jekatyerina, egy 26 éves, életvidám nő osztotta meg velem a bánatát. 8 hónapja megismerkedett egy Kevin nevű férfival, jól érezték magukat együtt, azóta is leveleznek és telefonálnak egymásnak. Megbeszélték, hogy Jekatyerina meglátogatja, ezért a hölgy beadta a vízum kérelmét. Hosszú szabadságot vett ki és valahonnan az isten háta mögül felutazot Moszkvába, a vízumért. Meg egyébként is, teljesen leszervezte az útját. Aztán amikor minden összeállt, Kevin közölte, hogy bocs, hát ő nős, két apró gyermeke is van.
Ott van szegény Jekatyerina egy vízummal a zsebében, a megszervezett szabadságával meg minden egyébbel - csak éppen férfi nincs már, akivel eltölthetné ezt a hosszú szabadságot. Nem akarja, hogy mindez a sok szervezés pocsékba menjen, ezért arra gondolt, hogy ha én érdeklődöm iránta, akkor eltölthetne velem néhány hetet vagy hónapot. Esetleg, ha megkedveljük egymást, többről is lehet szó.
Szóval, ha akarom, 4-5 napon belül indul hozzám, csak írjak neki egy e-mailt.

Az a helyzet, hogy ha picikét is több kalandvágy lenne bennem válaszolnék neki, hogy jaj de jó, pont én is szabadságra akarok menni, jöjjön, remekül fogjuk magunkat együtt érezni.
Borzasztó kíváncsi vagyok, hogy mire megy ki a játék.
Tényleg idejönne egy orosz lány és -gondolom- bizonyos anyagi feltételek teljesülése mellett velem élne?
Vagy előbb be kéne fizetnem valami klubtagsági díjat, vagy megelőlegezni neki a repülőjegyet, vagy bemutatna néhány barátjának akikkel üzletelhetnék is ilyen-olyan dolgokban?
Milyen dolgokban?
Ja, és legfőképpen az érdekelne, hogy ha mondjuk megírném neki, hogy én inkább valami Szergejjel vagy Ivánnal szeretném eltölteni azt a néhány hetet vagy hónapot amit ilyesmire szánok, nos, akkor tudna-é nékem valakit ajánlani?
És így tovább és így tovább, ha lenne energiám, utánajárnék annak, hogy ki és miért indít utjára egy ilyen szpamot.
És ha már útjára indítja, akkor miért nincs annyi esze, hogy legalább ugyanaz legyen a feladó címe, mint amire a válaszlevelet várják?