Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/03/12

2007. március 12.
Sólyom László köztársasági elnök nem hivatalos látogatásra Romániába, Erdélybe utazott.


Csak tátom a szám.
Egyrészt azon, hogy az elnök úr a legnagyobb nemzeti ünnepünkön nem lesz itthon.
Másrészt -és ezen még jobban megdöbbentem-, hogy a sajtó meg a pártok meg az emberek azon vitáznak, hogy akkor most ki jogosult parancsot adni a dísszázadnak az állami zászló felvonására; Szili vagy Gyurcsány.
Ecsém, hát ennyi ésszel meg egy veder vízzel miért nem mennek inkább ürgét önteni?? Ki a francot érdekel egy zászlófelvonás, amikor itt ülünk egy puskaporos hordó tetején és halvány lila gőzünk sincs arról, hogy van-e benne kanóc és ha van, akkor akarja-e valaki meggyújtani ha pedig nincs, akkor ki lopta el és hol van mostés mikor akarja felhasználni.
Ember, ha itt csütörtökön megint elkezdenek díszburkolatot feltépni, autókat meg kukákat felgyújtani, netán nyomdákat elfoglalni, akkor mégis, ki lesz az, aki hűvös, nyugodt (bár kissé makogó) hangon azt fogja mondani, hogy álljon meg a fáklyás menet!??
Na nem mintha Sólyom eddig szólt volna akár egyetlen szót is ilyen esetekben, vagy bárki is hallgatna rá, na de akkor is! Mert Gyurcsány vagy Szili felvonathat egy zászlót, de rájuk nem fognak hallgatni a talpig piros-fehér-zöldbe meg árpádsávba burkolózott kődobálók.
Igaz, Sólyomra se hallgatnának.
De legalább lenne lehetősége hogy úgy tegyen, mintha valóban felelős köztársasáig elnöke lenne ennek az országnak.
Így viszont bármi történik, ő mossa kezeit, hisz nem volt itthon, úgymond nem volt ráhatása a dolgokra.
Szépen állunk.

4 Comments:

  • At 7:35 du., Anonymous Névtelen said…

    Sólyom valójában abban a pillanatban elvesztette a hitelét, amikor elfogadta ezt a posztot a megválasztása körülményei ellenére is. egyrészt
    másrészt pedig lehet őt tisztelni és szeretni a civil tevékenységéért, de már bocsánat, államfőként eddig egyszer sem villantott, pedig lett volna rá alkalma...

     
  • At 10:04 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Én teljesen kétségbe vagyok esve. Eddgi legfeljebb csak lapított, de most valósággal a lovak közé dobja a gyeplőt. Szinte felszólításnak érzem, hogy nincs itthon a macska, lehet cincogni....
    (csak hogy leglaább két képzavart betegyek eg ykommentbe :-)))

     
  • At 11:32 du., Anonymous Névtelen said…

    http://zen-taxi.zsoltu.hu/?p=368

    ennyit. a szöveget.

     
  • At 7:52 de., Anonymous Névtelen said…

    Köszönöm kócosnak, hogy nem felejt. Igen, ha a jelenlegi köztársasági elnökről beszélünk, a mondanivalót MINDIG ezzel kell kezdeni, a megválasztásának körülményeivel.
    Azt pedig, hogy ez a tény az országban csak pár száz, esetleg pár ezer embert zavar, valódi tragédiának tartom.

     

Megjegyzés küldése

<< Home