Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/03/28

Most erre mit mondjak?
Szerintem nem mondok semmit, hanem szombaton egész nap egy hatszirmú, sárga nárcisszal a galléromon fogok sétálni a Várban.

5 Comments:

  • At 10:39 du., Anonymous Névtelen said…

    Igen, erre tényleg nincsenek szavak. A nárcisz valóban a legjobb válasz!

     
  • At 10:38 de., Anonymous Névtelen said…

    Nekem különösen a "kereskedő-kormány" tetszik. Töröm a fejem, minek a szinonímája.

     
  • At 11:14 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    A kufár szinonímája, természetesen.
    A dolog természetesen változhat, ha például valaha eljutunk oda, hogy lesz egy cigány miniszterünk, akkor azt majd kupec-kormánynak fogják hívni.
    A magyar nyelv hálistennek nagyon gazdag, még több száz évig lehet majd úgy zsidózni, cigányozni, buzizni, satöbizni, hogy ki sem kell ejteni sem a cigány, sem a zsidó, sem a buzi, sem a satöbi szót.
    Legalább nem szegényedik el a nyelvünk :-/

     
  • At 3:30 du., Blogger Salasso said…

    Ugyan már, gyerekek :D ezek a kedves, békeszerető fiatalemberek legalább friss levegőn töltik a hétvégét, és séta közben talán azt is megjegyzik, hogy hol a Mátyás-templom meg a Széchenyi Könyvtár. Mondjuk ezzel az erővel csinálhatnának valami hasznosabb übermagyarkodást is, pl. szemétszedés a Városligetben, ezzel még szimpátiát is ébresztenének maguk iránt. A nárciszos megoldást nem javaslom, bár nem biztos, hogy az összegyűlt lengetésügyi biztosoknak lesz annyi esze, hogy feltűnjön nekik a célzás. Amikor itt nálunk a Hősök terén ment a kloákaverés csurkailag, nekem is erős ingerenciám támadt kisétálni, és minden jelenlévőt megajándékozni egy szál vörös szegfűvel, csak a poén kedvéért, nehogy már a humor is lezuhanjon a történelem liftaknájában.
    A "kereskedő-kormány" kifejezés egyértelműen a középkori dél-német kereskedővárosokra utal, nem? Már azokkal a rohadt Fuggerekkel se lehetett mit csinálni. Szorgalmasan és ügyesen dolgoztak, oszt' nem meggazdagodtak, az anyjuk keservit, ez vérlázító.

     
  • At 6:12 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Nem tudom, nárciszos séta amúgy is törölve mert szombaton be kell mennem dolgozni. E'van.

     

Megjegyzés küldése

<< Home