Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/03/28

:-) Szépjóreggelt!
A jelek szerint a demokrácia hazájában sem tökéletes még a rendszer - vagy nem is volt az soha, bár ezt eddig is sejtettük. Mindenesetre roppant érdekes, ahogy az önjelölt segítők puszta stréberségből tönkreteszik saját idoljuk imázsát.
Mit ne mondjak, ott se lehet könnyű választani.
(hátha nem mindenki tudja: Barack Obama és Hillary Clinton egyaránt a Demokrata Párton belül indul az elnökjelöltségért. Először ugye maguk közül, aztán jön csak a megmérkőzés a konzervatívok jelöltjével.)



A mára már klasszikusnak számító Machintos reklám meghekkelése viszont zseniálisra sikerült, komolyan, a könyökvédős iradokukacokban sokkal több kreativitás van mint a nagyarcú juppikban akiket ezért fizetnek.

1 Comments:

  • At 3:22 du., Blogger Salasso said…

    Hehehe, nincs bajom Hillary Clintonnal, de ez a videó tényleg ütős. Én a magam részéről szívesebben látnám Obamát az elnöki székben, mert bár nem élek az USA-ban, de amennyit tudok Obamáról, az alapján józan, higgadt és valóban demokratikus elveket valló politikusnak tűnik, aki ráadásul viszonylag tiszta lappal indul. Már azért is örülnék a győzelmének, mert egy színesbőrű elnök valóban történelmet írna, és ebből a szempontból mindegy, hogy egyes részkérdésekben eltér-e a véleménye Clintonétól vagy nem. Ha jól tudom, ő az amerikai történelemben az ötödik színesbőrű szenátor. Egy ilyen emblematikus személyiség, ha szerencséje van és jól megállja a helyét, egy rakás előítéletet, konfliktust, félreértést tudna tisztázni a társadalomban, vagy legalábbis előre tudná mozdítani ezek megoldását. Bár igaz, hogy fekete szakemberek, politikusok olyan elsőrendű fontosságú posztokat is betöltenek, amilyen például a vezérkari főnöké vagy a külügyminiszteré, ezek nem választott tisztségek. Egy elnök más. A 24-ben is egész jól bevált David Palmer... :)

     

Megjegyzés küldése

<< Home