Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/08/24

Asztakurrrva!!
broáf
Én vagyok a hetes a házban.
Ha valaki, hát én szokva vagyok mindenféle szutyok eltakarításához, de egy egész társasház mocskát meg szmötyijét kisúrolni a kukákból, hát mit ne mondjak, meghaladja a tűrőképességem. A csikkek, kutyaszarcsomók, az éjszakai viharral érkező szárnyasbetétek összesöprögetéséről már nem is beszélve.
broáf
Nem is értem, a kukásautókban miért nincs egy mosóberendezés. A kolléga akaszt, a gép emel, ürít, ráz, egy magasnyomású mosó fél liter fertőtlenítőszeres vízzel kimos, másik fél liter tiszta vízzel öblít (*), gép leereszt, kolléga visszabillenti a kukát a helyére és kész is. A mosóberendezés vízvisszaforgatós, még különösebben sokba se kerülne.
broáf
És saját házat akarok, saját kukával.
basszameg!
broáf

---------------------------------------------------------------
(*) hülyeségeket beszélek.
A fertőtlenítés lényege ugyanis pont az, hogy az anyagot nem öblítjük le, hanem hagyjuk rászáradni a felületre. Akkor hat ugyanis, ez csak logikus.
Szóval egy magasnyomású vízsugárral kimosni, majd egy fertátlenítővel bepermetezni és csóklom, kész, nem fog büdösödni. Pláne ha még egy kiszeolitot is szórnának bele.

6 Comments:

  • At 7:44 de., Anonymous Névtelen said…

    Jelezném, hogy nagyon rendes társasház lehettek. Nálunk megszűnt a körbejáró takarítási kötelezettség, az egyik szomszédban lakó asszony vállalta, hogy hetente egyszer takarít, illő díjazás fejében. Ez annyiból áll, hogy a lépcsőházi koszt lendületesen felsöpri a falra, majd a visszaszálló retket bevizezi. Kukamosás? Nem léééétezik!

     
  • At 12:30 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Tudod, bármennyire is berzenkedek a kényszerűen összezárt és beszűkült kisközösségekben dívó "mindenkiről mindent tudunk és megbeszélünk" mentalitás ellen, azért be kell ismerni, hogy vannak jó oldalai is a dolognak.
    Például az, hogy egy ilyen helyen senki sem meri elbliccelni a kukamosást meg a kapualj söprését, nehogy megszólják a "vénasszonyok".
    Idézőjelben, mert nálam fiatalabbak is vannak köztük.

    Egyébként tényleg így az egészséges, minek fizetnénk az ilyesmiért? Egy évben 5-6 alkalommal kerül rám sor, ebből csak 2-3-szor kell mosni is a kukát, tényleg ki lehet bírni.

    Mondjuk, a kukamosást azért tényleg az gyűjtőkocsinak kéne megcsinálni, annak bele kéne tartozni az elszálításba.

     
  • At 7:35 du., Anonymous Névtelen said…

    jo :)
    mijaza "szárnyasbetét"?

     
  • At 8:04 du., Anonymous Névtelen said…

    Ecet, Te biztos egy rendes hímnemű élőlény vagy.....

     
  • At 12:16 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    :-D
    Ecet, szárnyasbetétes magyarázatot nem találtam, de talán ez segít megérteni, mihez hasonlít;
    http://youtube.com/watch?v=n-yjEVZnPT4

     
  • At 6:25 du., Anonymous Névtelen said…

    danke, egyem a szivetek Ti nöstények :))

     

Megjegyzés küldése

<< Home