Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/08/14

:-) Szépjóestét!
:-)) Nem bírom megállni, idmeásolom a konzulensem válaszát, szó szerint, kopi-pészttel. Aki érti miről van szó az dobjon egy e-mailt, mert meghívom egy fagyira :-))) De nem ám habókra, fizetés előtt levizsgáztatom és ha mégsem érti, ő fog fizetni nekem!!!
Tehát;

Tisztelt Kolléganő.

Tartalmi észrevételek:
Ránézésre, átlapozásra most jobb, és tagoltabb;
Jó az, eredeti ötlet, hogy az SSADM szakaszival jelöli a fejezeteket. A bevetésben ezt le is írhatná. Az elején hívja fel a figyelmet a mellékletben lévő fogalmi katalógusra, amelyet tervnél használtak, és a projektmunka során rendelkezésre fog állni.
A 130-as szám kétszer van (8 és 10. oldal). Ez szándékos?
A 11.-14. oldal folyamatábrájának tördelésére majd a nyomtatásnál vigyázni kell. A vége felé kicsik a betűk, és nem nagyon lehet olvasni; de gondolom ezzel nehéz valamit csinálni, egyébként látványos a rajz, de szóvá tehetik, hogy nem követhető.
A 310-esnél látható először, hogy nem a teljes SSADM menetet fogja ismertetni, erről előbb tudnunk kellene. A Bevezető után kellene egy SSADM szakasz-leírás, akár tankönyv-szerűen. Összesen talán kb. 1 oldalnyi indoklás, hogy terjedelmi okok miatt nem ismerteti az egész rendszerszervezési folyamatot részletesen, csak egyes szakaszokat, és valamit arról, hogy informatikailag miért ezeket tartotta fontosnak (specialitások, a folyamat nehéz részletei, terjedelmi okok; mondhatja azt is, hogy a most nem kidolgozott részek kidolgozására később, vagy más által kerül sor, stb). Ez válasz arra, hogy mely szakaszokkal kell foglalkoznia.
A kontextus diagrammokkal nincs baj. Tudja megmagyarázni rajta, ha kérdezik, hogy mi-micsoda.
A 110-150-hez: a szöveg helyett funkcionális felmérő lapok-táblázatok jobbak lennének, de az jobb lenne, ha a 320-tól az adatmodell rajzokat tartalmazna. Valamelyiket tegye grafikussá, informatikailag áttekinthetővé a kettő közül. Nem kell a teljes rendszerre kidolgozni, bemutatni, bármelyiket választja témának 1., vagy 3. szakasz), de néhány mondatban itt is ki kell térni, hogy miért ezt választotta. Ide kellenének az adatfolyam modellek; ha a 3. szakasz kidolgozását választja a rendszer egy kiválasztott részére, azt nem lehet beadni adatfolyam diagram nélkül. A tevékenység-listával is az a helyzet, hogy írni ne írjon hozzá, inkább valamelyik kijelöltről csináljon egy tevékenység-ábrát, vagy egy egyed történeti diagramot.
Na egyelőre ennyi. Tartalmilag jó lesz ez, csak több informatikai ábrázolás kell hozzá, és még mindig lehetne kihagyni a szövegből.


Hehe, szerintem ez majdnem dícséret:-))

(csak halkan jegyzem meg, hogy azok a bizonyos széttördelt folymatábráj egyébként egyben vannak, csak a wörd nagyon nem szereti magába exportálni a rajzos ekszellt, szétesik az egész. Így aztán printszkrínnel darabonként lefotózgattam a két A3 méretú rajzot és csak jelzésértékűen bemásoltam a *.jpg fájlokat, hogy mutassam, ott vannak. Kinyomtatva külön lesz, természetesen - feltéve, ha valahol találok olyan másolószalont, ahol tudnak A3-as oldalt nyomtatni színesben. De ezen már nyilván nem fog múlni a dolog.)

Nna.
Úgy felizgattam magam, hogy még elaludni sem tudok.
De kár, hogy az openoffice-szel nem lehet adatfolyamdiagramot rajzolni :-((

4 Comments:

  • At 10:37 du., Anonymous Névtelen said…

    Nekem ugyan papírom van arról, hogy én értek az SSADM-hez, de inkább csak levizsgáztam belőle. Értelmezésre igy nem vállalkozom.
    Arra viszont határozottan emlékszem, hogy a mellettem dolgozó szerencsétlenek a gigantikus mennyiségü folyamatábrát POWER POINTtal rajzolták - nem is elhanyagolható sebességgel. (Nem lebecsülni akarom, de kockát kell tudni rajzolni belehelyezett szöveggel és néhány nyilat...ez nem rajztechnikai probléma) Gondolom, az Openoffice is tud valami hasonlót...

     
  • At 10:56 du., Anonymous Névtelen said…

    Szia, Brünnhilde, én már akartam írni, hogy mennyire örülök, amikor a diplomamunkádról olvasok, hogy mégis megszerzed, mer az kell, és kész, ki tudja, mire lesz jó, és ha már belefeccöltél sokat, akkor jó megcsinálni. Szóval örömködöm :)

    Ami meg a munkát illeti, meg az életterveket, én is cidrizem kicsit, mert elegem lett a fordítás-robotolásból, de főleg abból, hogy azt mondom, *ezért* nem tudok írni, mert nincsidőm, és elkezdtem egyrészt ínri, vagy legalábbis komolyan gondolni rá, hogy mithogy, másrészt meg egy üzletbe vágom a fejszém, amihez kell fordítani, de még pénzeket is belerakni, aztán ki tudja, lesz-e belőle visszatérés apástul-anyástul... Szóval hasonlóképp, egy szakadék előtt, ugrálok. Vagy ilyesmi.

    Ja, és irigylem ám a tornászásodat, csak hogy tényleg mindenhez szóljak :)
    Berill/B/Gid

     
  • At 12:10 de., Anonymous Névtelen said…

    Én meg egyáltalán nem értek az SSADM-hez, viszont igen sok szakdolgozatot vezettem már, és szerintem a témavezetőd meg van elégedve, értelmes és jó munkának tartja, csak egy-két formai-szerkesztési problémája van. Ha én ilyet írnék, akkor amit kézhez kaptam, azt igen jó szakdolgozatnak gondolnám, és szeretném a jelöltet a kukacoskodó bizottságtól megvédeni, ezért szeretném rávenni a még tisztább, kifejtőbb, magyarázóbb alakításra. Úgyhogy gratulálok. Tudom, mit beszélek, kivételesen.
    k

     
  • At 11:07 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    :-) Köszönöm a biztatást.
    Amilyen HüPi vagyok, eddigre belémnyillalt, hogy lehet, hogy csak reménytelennek tart és minél hamarabb túl akar esni rajtam, hogy az értelmesebbekkel foglalkozhasson.

    Egyébként tényleg az volt a legnagyobb baj, hogy nem tudtam egy irányvonalat kiválasztani és legalább három diplomamunkára valót összeírtam. Most aztán húzok mint a fene és csinálom azokat a rajzokat, amikből eddig csak mutatóba volt egy-kettő és amikől kell még.

    (ejh, de jó dramaturg lennék, a francba, a saját szövegem is képes vagyok meghúzni, méghozzá könyörtelenül ám!! Basszameg, mintha a saját fogam húznám, vagy vért vennék magamtól)

    Az Openoffice Impress-e sajnos nem tudja ezt a fajtát, vagy ha igen, az nagoyn munkás. A Powerpoint ugyanis összekötőket használ, ha át kell helyezned egy dobozt, akkor megy vele a nyíl is, csak rendezgetni kell. ha az Impresszben át akarsz helyezni valamit, akkor a nyilat neked kell vinni utána. Nehéz így dolgozni, hogy előbb fel kell rakni a dobozokat, elrendezni és utólag összekötni. Pont a folyamatban való gondolkodásnak tesz ugyanis keresztbe.
    De mindegy is, részletkérdés, legalább nem éjszakázok, az most úgy sem tenne jót.
    A diplomamunka mellett ugyanis pont olyan fontos célom lett, hogy meggyógyítsam a magas vérnyomásom - ha már az orvosokra nem számíthatok. Ahhoz pedig éjszakázás, túlterhelés szóba sem jöhet.

     

Megjegyzés küldése

<< Home