Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/09/29

A nap kérdése:
hova tűnt a boltokból az árpagyöngy (magyarul gersli)??
Hetek óta nézem a tecckóban, a peniben, a piacon, nincs. Se zacskós, se kimért, semmilyen.
Márpedig én rendszeresen főzök gerslit a kutyumnak; összedarabolok gégét, lépet, mindenféle belsőséget ami éppen olcsó, csirkemellcsontot vagy -fejet, egyebet. Mellészeletelek még pár szál sárgarépát, hagymát, céklát, tököt, mikor mit. Felengedem vízzel, beleszórom a gerslit, lezárom és kuktában fél óra alatt kész. Nagyon szereti a Kereksenekű, sokkal jobban, mint bármilyen konzervet vagy száraztápot.
Erre most nem lehet gerslit kapni.
Jó, persze, főzhetek neki tésztát, rizst, puliszkát, de akkor is, a gersli a legegyszerűbb és legtápálóbb, hát tessék nékem megmondani, hol lehet kapni??


Más:
estére A végzet hatalma a MüPa-ban. Remélem szép lesz, soha még élő Végzetet nem hallottam, az Operaházban most novemberben fognak csak egy felújítást bemutatni.
Renata Tebaldi, az ötvenes évek nagy lírai szopránja énekli Leonórát, partnere Franco Corelli. Kissé furcsállom, hogy az inka királyok leszármazottja ilyen furi kis bajuszkát visel, de végülis spanyol lovagnak is vallja magát, biztos azért. Az 1958-ban, Nápolyban készült felvétel mindezzel együtt -elsősorban Tebaldi miatt- nagyon szép.

3 Comments:

  • At 2:49 du., Anonymous Névtelen said…

    Próbáld meg a gerslit a kóser polcokon, a Rotschildban (pl Arany János u. / Heregprímás u. sarkán).

     
  • At 9:25 du., Anonymous Névtelen said…

    Én is a Rotschildokat akartam javasolni, nem csak a kóserpolcon szokott lenni nekik. Viszont ha már veszel, főzz belőle magadnak is, ne csak az ebnek.

     
  • At 12:08 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Köszönöm a tippet, a jövő héten úgyis mennem kell a belvárosba, keresek egy Rotschildot és megnézem.
    Tibor, szoktam magamnak is, köretnek, vagy amolyan "mindent bele!" rizottófélének zöldségekkel, csirkehússal vagy maradék pecsenyével. Sóletben is szeretem, de azt már sajnos nagyon ritkán készítek, nehéz nekem.

     

Megjegyzés küldése

<< Home