Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/10/24

Uramisten!
Most, a napi sajtó és képanyag átfutása közben döbbentem rá, hogy ezért az egészért a ruha- és zászlógyártó, nemezes, műhímző és matricanyomó maffia a felelős!
Emberek, vegyük már észre, hogy ebből csak ők profitálnak! Ennyi zászlót eladni, ennyi mindenféle fekete, zöld meg akármilyen egyenruhát legyártani, bocskait vagy bocskai stílusú díszruhát méretre varratni, ennyi felvarrót, címert, zászlót, karszalagot hímeztetni, ennyi matricát nyomtatni, hát ez óriási nagy biznisz ám!!
Ecsém, facsiga, a maffia összefogott és bolondítja a jónépet, csak hogy minél több bocskait, népviseletnek pitykézett horgászmellényt, sapkarózsát, jelvényt, felvarrót, sálat, zászlót és matricát vegyenek.
Jajj.
Hogy ezt miért nem én találtam ki!!!
Basszus, pár éve azért ment tönkre a hazai ruhaipar, mert a tömegtermelésre beállított üzemek nem tudtak alkalmazkodni a piac kis szériás igényeihez.
És erre tessék, most itt van, több ezer mellényre ugyan mikor volt itt utóljára megrendelés?? He??? Igen, '88-ban, az utolsó szovjet exportok idején, de az már nem fizették ki.
Kéne valami lefedetlen rést találni ezen a piacon ....
Ecsém, mi leszünk a a műhímzők és zászlóvarrók kínája, már látom, ahogy minden nemzetek részére, kilométer hosszú gépsorokon milliószámra hímezzük a sapkarózsákat. Már csak azt kell megszervezni, hogy mindig mindenhol megfelelő időben legyen hatalomváltás, hogy az új hatalmak ellen fellépő új ellenzékekenek mindig új egyenruhákra legyen szükségük. Pár jól képzett forradalmár is kell, akik megtanítják őket zászlót égetni. Bár, az nem elég, az csak pár száz megrendelés évente, hmmm,
hm .... hm... na majd reggel még tovább gondolkodom.

2 Comments:

  • At 9:16 de., Blogger . said…

    Igazad van!
    - - - - - - -
    No,és a nürnbergi mesterdalnokok milyen volt?

     
  • At 10:51 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Felemás. Nagyon gyenge Sachsunk van, és ugye mivel neki iszonyú hosszú monológjai vannak, szinte elviselhetetlen unalomba fullad az előadás. Szép pedig Walther, nagyon jó Pogner mesterünk is van és a két lányt is gyönyörű hangú énekesnők adták. De a két legfőbb szereplő, Sachs és Beckmesser nagyon gyenge - ez utóbbi valósággal idegesítő is, és most a Dávid is inkább gyengus volt.
    Az a baj, hgoy az egyik komolyzenei fórumon kezdtem el beszélgetni az előadásról és ott mindent kiírtam magamból, az első közlés öröme után már nem volt kedvem ide összeszedni.
    Amúgy is, kicsit elhanyagoltam mostanában a blogot, valahogy most jobban esett olyanokkal beszélgetni akik hallották az előadást mint itt kinyilatkoztatni.
    Hm.

    Ha érdekel, itt beszélgettünk az előadásról.

     

Megjegyzés küldése

<< Home