Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/10/11

Végre!
Basszameg! De most úgy őszintén: ezek valóban lényegbe vágó észrevételek?? A 6.7. ábrát például már legalább háromszor megírtamneki, hogy csak egy kis részlet van bent, az ábrajegyzék miatt, kinyomtatva és bekötve kurva nagy A3-as lepedőn lesz. A szöveges részt meg már régen kitettem mellékletbe.


"Tisztelt Kolléganő!


Tartalmi észrevételek:
Adatfolyam táblázat címén egy üres táblát kaptam nem tudom hol történt a hiba.
A logikai adatmodellek tartalomra a témához illenek, fontos, hogy a leírt folyamatokkal összhangban legyenek, és oda kerüljenek helyileg is a Szakdolgozatban;
Mivel, ahogyan látom új szöveget nem küldött, a korábbi, a szövegi résszel kapcsolatos véleményemet fenntartom: azaz kevesebb szöveges leírás is elég lenne. Ha nem kíván rajta változtatni, persze így is beadható. A témában való szakmai jártasságát ez bizonyítani fogja, de az informatikai tartalom szempontjából rövidebb szöveg is elegendő lenne. Kevesebb is elég lenne:
A jogszabályi környezet, a folyamatok (műveletek) és az adatok szóban történő leírásából.
Formainak tűnhet (ld. még ott), de a tartalomjegyzék alapján történő áttekintés és a követhetőség miatt jó lenne pl., ha csinálna egy fej vagy láblécet, és abba beírná a szakasz és a lépés számát.
Küldjön majd egy módosított dolgozatot a konzultációs időpont előtt.


Formai észrevételek:
Jó lenne a fejezetbe rendezést megcsinálni:
Legalább a címek kerüljenek új oldalra;
(ez javaslat:) a címmel ellátott bekezdéseknél a címek előtt hagyjon pl. 2 sort;
A tartalomjegyzék nem számozott sorai egy kicsit rendszertelennek tűnnek; lehet, hogy nem kellene minden alcímet felsorolnia a tartalomjegyzékben;
A logikai adatmodellek rajzain a vonalak nem érnek össze. Tudom, hogy ez külalaki kérdés. Nehéz néha ezt úgy megcsinálni, hogy jó legyen, ha nem tud rajta javítani, akkor szépséghibával így marad;
„Apróságok”, lehet, hogy csak a nálam lévő verziónál:
a 6. ábrát mintha „elvágták volna”, az ábra száma is piros;
a 7. ábra alsó része is rá van csúszva a felette lévő részre."


Mai edzés törölve, lehet, hogy a holnapi is - vagy áthelyezve késő estére, de akkor már súlyzózni nem lehet (nagyon sokan vannak a teremben és azt útálom) csak kardiózni.

Most még összevakarom magam valahogy de attól félek, hogy ha most sem sikerül vagy lesz valami fennakadás, több tartalékot már nem találok magamban. Basszák meg, úgy érzem magam, mint valami csöcsöt meg nagy segget eresztett Don Quixote. Harcolok itt ezekkel az ostoba szélmalmokkal és ha végre elhatározom, hogy most mégse, mégis inkább megkerülném őket, akkor jönnek utánam.
De úgy őszintén!
Van ebben a kibaszott országban még egy ember rajtam kívül, akit érettségi + szakmunkásvizsga után úgy engedtek technikus minősítőre, hogy csinált még egy szakérettségit is??
Basszák meg, emberek, nekem két érettségim van, egy közgazdasági meg egy ruhaipari - ez utóbbi már persze estin. Plusz egy női ruha készítő szakképesítésem, az is estin. 5 tetves évembe tellett, mire technikus lehettem, addigra tönkre is ment a szocialista konfekcióipar, képezhettem magam át pincérnek meg titkárnőnek meg üzletkötőnek meg vállalkozónak meg a fasz tudja minek nem. Mindezt csak azért, hogy a végén takarításon kívül semmi mást ne bírjak csinálni.
És most ez.
Hogy gyűlölöm, istenem, mennyire undorodok itt mindentől.

Ráadásul most hallom a rádióban, hogy Havas "tanár úr" Kelemen Annáról írt könyve az első az eladási listán.
Hurrá.


Bocs, nagyon ideges vagyok. Másfél hónapot várni arra, hogy csináljak láblécet a szakdolgozatomhoz, mit ne mondjak, elszakadt a cérna. Ma ne parkoljon senki a bringaútra, mert kitaposom a belét!

10 Comments:

  • At 3:05 du., Anonymous Névtelen said…

    A bicikliúttal teljesne egyetértek, de amit a pasas írt, az gagyi. Ebből még edzés is lesz.

     
  • At 3:27 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Pont most fejeztem be. Az egyetlen, amit nem tudok megcsinálni és ami fontos lenne -hisz erre háklis és külön kiemelte, hogy szépséghibának számít- az az adatfolyam ábrákon a csirkelábas vonalak. Három ágú csirkelábnyilak kellenének, de még 400%-os nagyításnál sem pontos a poverpoint amivel rajzoltam. Dunsztom sincs mit csináljak. Illetve, nyilván kinyomtatom összekötő nyilak nélkül, berajzolom a nyilakat kézzel és beszkennelem.
    hehe. Jó móka lesz.
    először is, kell hozzá most rögtön egy szines nyomtató és egy szkenner.
    Egyik sincs.
    hehe.
    Edzés naná, hogy nem lesz, rögtön indulnom kell dolgozni.
    Nno, hát legalább azt megteszem, hogy mentés máskénttal megcsinálom a rajzokat csirkelábak nélkül, holnap keresek egy nyomtatószalont ahol kinyomtatom, ott helyben berajzolom, beszkenneltetem és utána már be tudom vágni.
    ááááááááá
    mindezt azért, mert a poverpointtal nem lehet hajszálra egyforma dőlésszögűre rajzolni a nyilak csirkelábait.
    nem vagyok ideges, egyébként egyáltalán nem, mindjárt végzek és megvígasztalom magamat egy szelet máktortával.
    Vagy répatortával.
    Vagy mindkettővel.
    De jó lesz.
    plusz még egy bécsi krémest, csak hogy biztos legyek a dolgomban.
    jajj.

     
  • At 7:32 du., Anonymous Névtelen said…

    Ha tudok segíteni a formázásban, szólj, nagyon szívesen segítek! Komolyan mondom, nem udvariassági felvetés!!

     
  • At 8:32 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Köszi Era, nagyon aranyos vagy, de első perctől kezdve formázva írom. Címsorok, alcímek, tagolás, még kötésmargó is be van állítva. Addig nem akartam csak a fejezeteket új oldalakra tördelni, amig el nem dől, hogy elég lesz-e az a rajz és táblázat, amit elkészítettem. Egyébként ebből is látszik, hogy még az e-mailjeimet sem olvasta el, mert konkrétan feltettem neki olyan kérdést, hogy a tartalomjegyzéket 2 vagy 3 alcím mélységig csináljam meg.
    Most a legnagyobb bajom a csirkeláb, mert az egyes-többes kapcsolatokat csak azzal lehet ábrázolni az SSADM-ben, ilyen nyíl viszont nincs az msoffice-ban. Az objektumorientált programozásban (ha jól emlékszem, de nagyon régen volt, most fogok utána nézni) van egy rombusz végű nyíl, ami szintén egyes-többes kapcsolatok ábrázolására szolgál, meg kell kérdeznem tőle, hogy használhatom-e, mert az szebb lenne és pontosabb. De iylenkérdést már máskor is tettem fel neki (jackson ábrákra vonatkozóan) és arra sem válaszolt. A megyei-országos-külföldi szintekre vonatkozó jelölésbéli "újításomra" is rákérdeztem, hogy jó-e, elfogadható-e, belefér-e a módszerbe, ha ugyanazt az adatot egy betűvel megkülönböztetve tároljuk a három szinten, de arra sem válaszolt.
    Ha most az egyes-többes kapcsoaltokat is máshogy ábrázolom, mint a módszer tanítja, nem tudom, hogy nem lesz-e túl sok nekik. na nem azért, mert oylan hűdekurvaforradalmi újítás, hanem azért, mert a diplomamunkán inkább a skolasztikus módszereket kívánják látni.
    Hát ez az én nagy bajom, nem az üres sorok meg a fejezetet új oldalon kezdeni meg láblécet csinálni. Előbb még le kéne zárnom a fejezeteket, aztán láthatnám, hogyan lesz esztétikus a kinézet. Max 2-3 órát kell majd vele foglalkoznom, de akkor már olyan szép lesz, hogy a Napra lehet nézni, de rá nem :-))

     
  • At 8:37 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    jajajajjj, dededeeeee, tudsz segíteni!!
    ha van Adobe createred, de a profi, a fizetős, mert csak az tudja az excelt pdf fájllá konvertálni. Van egy fájlom, két nagy, A3-as folyamat ábra van benne és azokból kéne pdf fájlt konvertálni, A3-as méretben. Merthogy úgy kell leadni, de a szabad hozzáférésű konverterek sem az excellt, sem az A3 méretet nem tudják kezelni.

     
  • At 9:33 du., Anonymous Névtelen said…

    tudom, hogy sok munkád van, szakdolgozat is betesz, de remélem megbocsátod, amit írni fogok, ha nem is azonnal, de idővel biztos, ahogy lemegy rólad teher.

    szóval én nem tartom etikusnak, hogy ideteszed a konzulensed véleményezését. egyrészt egyoldalú, mert mi a szakdogád nem láttuk. másrészt én ezt elég személyes helyzetnek gondolom. persze ha engedélyt kértél tőle, hogy az internetre föltedd, úgy sztornó, amit írok, de egyébként tudod ennél sokkal kevésbé fontos kérdésekben folyatott magánlevelezés esetében is meg szoknak orrolni rá, ha kérdés nélkül publikálja az egyik fél a másik írását. nem mutiba készült, hanem személyesen neked.

    emellett még az is necces, hogy így most az egész úgy tűnik, hogy ő ellenében akarsz felmentést találni, vagy önigazlást valamire. mondom, ne haragudj ezért, amit írok, de ha mondjuk az én barátom, barátném akár a nem velem folytatott levelezésének egy darabját (más személy írását) kitenné, én annak az embernek többet nem írnék magánban semmit se. soha nem lehet ugyanis tudni, hogy milyen kontextusban fogom viszontlátni a soraim. hát, ez a bajom ezzel a postoddal.

     
  • At 9:43 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    zsoltu, én sem tartom etikusnak. Mint ahogy azt sem, hogy másfél hónapot várakoztatott arra, hogy megírja, lábléc kéne meg nem pontosan illeszkedik a nyíl a dobozhoz.
    Egyébként igazad van, azért is változtattam annyit a levélen, hogy ne legyen beazonosítható.

    Egyébként sajnos tévedtem, mert a rombusz végű nyíl nem az egyes-többes, hanem a rész-egész kapcsolatok ábrázolására szolgál.
    Szóvalmarad a kézi körmölés.

     
  • At 10:05 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    jah, és még valamit: a szakdolgozatom nem kell látnod, megmondom én magamtól is, hogy milyen; egy szar. Sőt, fos.
    Amíg írtam, reménykedtem kicsit, hogy megfelelő irányítás mellett ki tudok belőle hozni valamit, hogy érdemes vele foglalkoznom mert van hozzá némi érzékem. Ez az érzés bizony az elmúlt másfél hónap alatt elpárolgott. Maradt a kiszolgáltatottság, a tehetetlenség, a megfelelni képtelenség, a minden szellemi munkára való tökéletes alkalmatlanság érzése és az ezzel együtt járó elkeseredettség.
    És még képzeld hova süllyedtem volna, ha nem szólok a tanulmányi osztálynak akik nem szólnak a tanszékvezetőnek, aki végül szólt neki. ennek köszönhetem, hogy kaptam ezt az alibi e-mailt, ami egébként semmiféle gyakorlati segítséget nem nyújtott, mert semmiféle -korábban feltett- konkrét kérdésemre nincs benne válasz.
    na most képzeld el mit érzek ennyi tapintatot látva, és azt is képzeld el, hogy mindezek után milyen védés és záróvizsga vár rám.
    Hát ilyen állapotban próbáljak meg etikus lenni ÉN??
    A nagy büdös lőfaszt, azt!
    Kurvára elegem van abból, hogy mindenkire tekintettel legyek, megértsem, végighalgassam, kíméljem az érzékeny lelki világát.
    Mi vagyok én, üdvhadsereg? Vagy jólelkű prosti, aki ingyen is leszop bárkit, aki elég szerencsétlenül néz és udvariasan kér?
    Basszus, eddig sem írt, hát ha ezután sem fog, ugyan mi történhet??
    Legfeljebb nem lesz diplomám, úgyse vehetem semmi hasznát, olyan ügyesen és alaposan kiírtották belőlem az önbizalmat ő meg a hozzá hasonlók.
    Basszus, az ilyenek miatt süllyedek vissza egy ősember szintjére, úgy koptatják a lelkem, mint a smirgli.

     
  • At 1:16 de., Blogger Kinga said…

    Brunnhilde, kuldtem mail-t errol az etikussagrol :))) (Csak azert irom, mert nem tom, milyen gyakran nezed azt a cimedet, ami nekem megvan, bocs.)

     
  • At 9:16 de., Anonymous Névtelen said…

    No jó, mondom, értem az indulatodat, de ahogy én tudom, másnál is máshol is elhúzódik a konzulensi egyeztetés, ami nem jó, de ez van. Ha eleve eldöntötted, hogy leszarod a diplomát, meg az egész elvette a kedved, akkor is lehet azt úgy csinálni, hogy ne menj bele ilyen csinnekbe. De te tudod.

     

Megjegyzés küldése

<< Home