Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/05/26

Shit happens

Ezt ugyan Gryllus Dorka mondta az Irina Palm című filmben amikor a kurvalét rejtelmeiről filozofált, de kölcsönveszem, mert tökéletesen illik a mai napomra.
Nno.

:-) Szépjóestét!

Az történt, hogy ma állásinterjún voltam, nagyon komoly cégnél. Csak angolul álltak velem szóba és már a legelején megkérdezték, hogy tudok-e majd 1 hónapra Németországba utazni, képzésre.
Tudni tudnék, de gyanítom, hogy nem fogok.
Két állást pályáztam náluk, egy rendszer-tervezőit és egy teszt-mérnökit. Ez utóbbit nem tudom miért. Illetve tudom, B-terv, még a titkárnőség előtt.
Szombat-vasárnap egész nap bújtam a rendszertevezést, az UML-t, az objektumorientált szarokat, mert tudtam, hogy íratni fognak velem egy tesztet. Meg is íratták, csak a dolog ott bibis, hogy nem rendszertervezésből, hanem szoftver tesztelésből. Amiből ugye egy szót nem készültem. Annak idején ugyan volt róla egy előadás, de még az is lehet, hogy hiányoztam róla. Ráadásul angolul volt a teszt, a húszból öt kérdést nem is értettem. Halvány lila gőzöm sincs, hogy sikerült. Ez mondjuk nem újdonság, a vizsgáimról sem tudtam soha, hogy sikerültek-e. Be vagyok oltva tesztek ellen, nem tehetek róla.
Nno, maj' meglássuk.
Annyit mindenesetre tanultam belőle, hogy ha kihevertem a sokkot, kicsit utánanézek majd a szoftvertesztelésnek is.

Hanem; ha van nékem személyzeti ügyekben jártas olvasóm, igazán megírhatná kommentben, hogy mit akarnak megtudni az olyan kérdésekkel, mint: 'Could you please describe how you imagine your next five years?' avagy "Elmesélné, hogy képzeli a következő öt évét?"
Azt nyilván fel lehet vele mérni, hogy az illető milyen szinten beszéli az adott nyelvet, de biztos, hogy okos dolog ilyesmit kérdezni egy negyvenakárhány éves embertől? Hajszálon múlt, hogy el nem röhögtem magam, tényleg.

Nagyon elfáradtam egyébként. Szellemileg és fizikailag is. Soha nem voltam még bringával Budán, sikerült is úgy meg(nem)terveznem az útvonalat, hogy a déli hőségben oda-vissza meg kellessen másznom a Hegyalja utat. De megoldottam, odaértem időben, volt idő hűlni, a bevásárló központ mosdójában átöltözni, kicsit púderezkedni és szempillát festeni. Még unikum alakú marcipántortát is láttam. Ha sikerül azegy állás, lehet, meglepem magam eggyel.

Elfáradtam nagyon, és nem tudom mi van velem, egész nap ettem volna, iszonyúan kívántam a sós ételeket.

Ha már az Erzsébet híd környékén jártam, beugrottam a Puskin moziba megnézni az Irina Palm című filmet.
Mit ne mondjak, ügyes, nagyon ügyes. Gyönyörű művészfilmnek álcázva adja el a nagy semmit. Az ember úgy jön ki a moziból, hogy igen, most aztán megértette mi a szeretet, mi az önfeláldozás, közben meg egy nagy lószart, csak lenyomtak a torkán százakárhány percnyi giccset, igaz, nagoyn szépen körítve.
A film egy nagymamáról szól, akinek az unokája beteg és hogy fizetni tudja a soron következő műtétet, beáll egy kupiba Marok Marcsának. Szó szerint, az a dolga, hogy a falon vágott lyukon keresztül bedugott farkakat sikosítóval bekent kézzel jól megdolgozza és a spriccelő végeredményt egy paprzsebkendővel felitassa.
Az alaptörténet egyébként nagyon izgalmas, a színészi teljesítmények is kiválóak, a film mégsem ér többet, mint a készítése során elhasznált papírzsebkendők.
Egy gyomoforgatóan idealizált világot fest ugyanis.
Ebben a filmben a szereplőknek vagy nincs arcuk, vagy nagyon szép arcuk van.
A főszereplő ugye adott; egy alsóközéposztálybéli özvegyasszony, aki nem csak mondja, hogy bármit megtenne az unokájáért, hanem meg is teszi érte azt a bármit. Maggie a neve, ő teljesen rendben van.
A másik főszereplő Miki, a kupleráj tulajdonosa. Gyűröttebb az arca mint Charles Bronsoné, a szive viszont aranyból van. Mióta elhagyta a felesége (vagy harminc éve), Maggie az egyetlen nő, akiben meg tud bízni - bele is szeret rögvest. Ja. Mert a kuplerosok már csak olyanok. Még a konkurenciának sem akarnak rosszat.
A másik főszereplő Lujza, akit Gryllus Dorka alakít (kiválóan), és aki szintén azért lett kurva, mert nem volt más választása, hogy eltartsa a gyerekét.
Tulajdonképpen mind a három szereplő hiteles, csak így együtt valahogy sok ennyi lelki szépség - pláne, mivel nincs ellenpont. A többi lánynak nincs arca, nekik csak vonagló testük és tangabugyival fedett ánuszuk van.
A szolgáltatásokat igénybe vevő férfiaknak sincs arcuk, csak hörgéseik, nyögések, letolt nadrágjuk és orgazmusban rángatózó ujjaik vannak.
Itt még a konkurrencia sem igazán gonosz, túlzottan, sőt, meglepően könnyen leszerelhetőek.
Maggie-nek ugyan van családja, de a fiú iszonyú sablonosan borul ki, amikor megtudja, hogy az anyja mivel kereste meg a műtétre valót, a menye meg még sablonosabban bocsájt meg az anyósának mindent, amit addig utált benne.
A legjobbak tán a vén szatyor barátnők és a falusiakat megjelenítő boltosok karakterei. Ők legalább tökéletes példáját mutatják a prüd, kétszínú erkölcsű faszkalapoknak. Az egyik 'barátnőt' kifejezetten imádtam abban a jelenetben, amikor Maggie elmesélte, hogy mivel foglalkozik. Látszott a nő arcán, hogy másnap elindul, és keres magának egy helyet, ahol végre valódi, kétaraszos faszokat markolászhat.
Mindezzel együtt is sajnos azt kell mondanom, hogy a film csak a téma felületét kapirgálta meg és semmi újat nem mond. Azt ugyanis eddig is tudtuk, hogy a nők nem jókedvükből állnak kurvának.

A nap videóján Lujza (Gryllus Dorka) avatja be Maggiet (Marianna Faithfull) a marokmarcsaság rejtelmeibe. Spanyolul van, de szerintem tökéletesen érthető a jelenet.
.

Címkék: ,

17 Comments:

  • At 11:06 du., Blogger Kőváry Orsolya said…

    A "hogy látja magát 5 év múlva" típusú kérdés szerintem konkrétan faszság. Hogy a nap témájánál is maradjunk. ;)
    Valaki egyszer kitalálta, aztán azóta tolják le a szerencsétlen pályázók torkán. Ki a franc tudja, hogy miként alakul az élete. Még fél év távlatában is nehéz tervezni, nemhogy 5 évre. Találj ki rá 2 semmitmondó mondatot, amit aztán mindenhol elsüthetsz.

     
  • At 6:51 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    :-)) Kösz, ezt fogom tenni. Mint ahogy az összes többi hülye kérdésre is. A másik kedvencem, hogy miylenembernek gondolom magam. Úgysem fogom megmondani, hogy egy kiállhatalan banya vagyok, aki ráadásul rendszeresen abuzálja a férfikollégákat és körömollóval futtatja le a szemet a fiatalabb kolléganők neccharisnyáján.
    A válaszok alatti testbeszéd egyébként biztos sokat elárul, de ahogy elnézem ezeket a huszonéves interjúztatókat, ebben még aligha lehetnek profik. Aztán lehet, hogy tényleg azok és jól átlátnak rajtam, nem tudom.

     
  • At 8:16 de., Anonymous Névtelen said…

    Néha,ha a főzés miatt nem tudom kikapcsolni a rádiót, és belefutok egy Humántőke c.műsorba a klubrádión (kicsivel írom Mihancsik Zsófia szégyenletes elbocsátása miatt), szóval ott szoktam ilyen huszonéves interjúztatókat hallani.Olyankor elgondolkodom,ezek (!)hogy kerülnek ilyen pozíciókba, hogy tapasztalt,de a tesztelést nagyon rosszul teljesítő emberekről döntsenek. (?!)
    Végül is -demagóg leszek-, nagyon is értem,megértem mért tart ott a világ,ahol.

     
  • At 9:04 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Engem nem a koruk zavar, elvégre fiatalon is lehet valaki jó egy szakmában. Sőt.
    De ezek a kérdések tényleg nagyon hülyék. Már másodszor kapom meg őket, harmadjára már téynleg azt fogom válaszolni, amit hallani akarnak. Akkor meg feltenni sem érdemes ugye.

     
  • At 11:11 de., Anonymous Névtelen said…

    Szerintem az ambícióidat akarják felderíteni.

     
  • At 11:53 de., Anonymous Névtelen said…

    Én biza elmondtam, hogy nem tudom 5 év múlva létező énemet látni, mert oly sok kiszámíthatatlen dolog közbejöhet. Amúgy ha az interjú közben szarul érzed magad, ne fogadd el az állást!!!

     
  • At 12:09 de., Blogger VacskaMati said…

    Ha allandoan sosat akarsz enni, akkor egyel sosat, lehet, hogy kiizzadtad magad nagyon, es akkor nemcsak a viz megy ki, hanem viszi az asvanyi anyagokat is, valoszinuleg ezert kivanod a sosat.
    Kivalo baratom azt tanacsolta, hogy nagyon meleg napokon, mikor nagyon izzadok, effektiv sos vizet iszogassak:)))

     
  • At 12:10 de., Blogger VacskaMati said…

    Erdemben meg, haaat, elvileg 2 het mulva megyek valami treningre, ahol pont ilyesmikrol lehet szo, majd jol megkerdezem, mi a fenet mernek ezzel a kerdessel:) Hatha meg ertelme is van valahol:)

     
  • At 2:03 de., Anonymous Névtelen said…

    Arra kivancsiak, hogy tervezel-e fejlodni / tanulni / elobbrejutni a szakmadban / megpalyazott pozicioban / a cegen belul.
    Ebbol azt is latjak, hogy mennyire vagy tisztaban a a szakmadban / a cegen beluli elobbrejutasi lehetosegekkel.

     
  • At 4:29 de., Blogger Kinga said…

    rás es Anna megirta a valaszt a kerdesedre, brunnhilde.

    Sok ilyen idiotanak latszo kerdes van egy profi interjun - de sok segitseg is van hozza ma mar, sztem a neten is. Profi cegek nem kerdeznek csak ugy, hasrautesre - erre vigyazz. Majdnem minden szemelyesnek tuno kerdes arra iranyul, hogy milyen a munkahoz, a valasztott hivatasodhoz, a munkaetikahoz valo hozzaallasod, meg akkor is, ha latszolag teljesen masrol erdeklodnek. Mert soxor ezt nem direktbe kerdezik, hanem pl. ugy, mint itt, es ahogy ezt Anna le is irta. Nem arra kivancsiak, hogy hova akarsz nyaralni menni, hany gyereket akarsz, milyen hazban akarsz lakni, hanem arra (minden egyes kerdesnel), hogy beleepult-e a munka/hely (in concreto az o ceguk) a te eletedbe, vagy van-e ra esely. Mindig ezt tartsd szem elott az ilyen kerdeseknel. Nem koll hazudni, nem koll olyanokat mondani, amirol azt gondolod, hogy tetszeni fog nekik, oszinteseg a legjobb (es normalis fazonok ertekelik is az oszinteseget, mert profi interjuvozok azonnal kiszurjak azokat, akik direktbe nyalnak) - csak az a kulcs, hogy megertsd, mindennek a ceg/munka kontextusaban kell atszurodnie. Oket ez erdekli, mas nem.

    Na, ennyit mara a kis okoskodas cimu musorombol, bocs. Csak azert irtam, mert nagyon drukkolok, telllleg.

     
  • At 4:40 de., Blogger Kinga said…

    Irina Palm: juj, en meg nagyon jokat hallottam rola itt, de persze ez nem jelent semmit - meg is akarom nezni (rajta van a dvd listamon), de nagyon kis valoszinusege van, hogy kijojjon az USA-ban dvd-n. Ha jol tudom, talan nagyon korlatozott moziforgalmazasa volt, ennyi.

    Marianne Faithfull miatt akartam foleg megnezni persze. Eddig fogalmam sem volt, hogy szineszkent is jegyzik, szegyen ide, szegyen oda.

     
  • At 6:17 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Köszi a tanácsokat, kicsit rákészülök most a másodikra.

    Kinga:
    MF nagyon jó a filmben. Egyébként az vele a legfőbb bajom, hogy egy ilyen viszonylag érzelgős történetet belehelyez egy olyan brutális környezetbe mint a szexipar és nem tudunk meg róla semmit. Az egyetlen valódi konfliktus Maggie és a falusi barátnők között van, az összes többi bullshit, rájuk borult egy halivúdi klisé-állvány.

     
  • At 8:54 de., Blogger Pocakos said…

    ez az ötéves terv - úgy tűnik - bevett szokás:

    "......Another important feature of an interview is the often-asked question: What are your plans? For nonresearch positions, this is often asked as: Where do you want to be 5 years from now? For research positions, you will be expected to describe your plans for research and the contributions that you plan to make to the field. Regardless of what type of position you are looking for, the key to your search is to ......"
    http://books.nap.edu/openbook.php?record_id=5129&page=91
    (alól, apróbetűs szöveg -> OCR for page 97)
    Sok sikert! ;-)

     
  • At 9:36 de., Blogger Pocakos said…

    Kieg. folyt.
    rengeteg találat van a Google-ban, ha beírod:
    "Where do you want to be 5 years from now?"
    Találtam egy oldalt, ahol a témával kapcsolatban sok jó magyarázatot találsz:
    http://www.insourcesolution.com/iss/homepagei.nsf/Tips?OpenPage
    Sok sikert! ;-)

     
  • At 12:24 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Köszönöm a jótanácsokat. Hát akkor most kicsit beásom magamat. Egyébként a múltkor pont ilyesmire gondoltam amikor arról írtam, hogy kéne egy oylan munkaerőközvetítő, aki NEKEM ad tanácsot és NEKEM próbál munkát találni. De hát eddgi még egyet sem találtam.

    Vacskamati, a sópótlásra van kitalálva az uborkafröccs!
    Hozzávalók:
    kovászos uborka behűtött leve és jéthideg szódavíz.
    Elkészítése: a hozzávalókat tetszés szerinti arányban betöltjük egy söröspohárba és lassú, hosszú kortyokban megisszuk.
    Ugyanúgy lehet belőle kisfröccsöt, hosszúlépést, nagyfröccsöt, vicét és házmestert csinálni, mint a borból. Csak nagy melegben még annál is jobban esik és még vezetni is lehet vele.

     
  • At 12:28 de., Blogger VacskaMati said…

    Uborkafroccs, juj, az mind a tied lehet:)
    Csak ket dolgot nem tudok belole meginni:
    1. uborkale
    2. szoda

    Persze a sos viz se sokkal jobb;)))

    Marad nagy nyaron a laban:)

     
  • At 6:40 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    A török ayran sem rossz erre a célra. Török vendéglőkben lehet kapni. Egy rész joghurt, egy rész víz összeturmixolva és megsózva. Nagyon frissítő tud lenni, és finom is.

     

Megjegyzés küldése

<< Home