Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/06/15

Faszkalapok a világban

:-) Szépjóestét!
A jelek szerint műveltségre, érdeklődési körre, társadalmi státuszra és vagyoni helyzetre tekintet nélkül mindenhol vannak olyan faszkalapok, akiknek az az egyetlen -de legalábbis legkedvesebb- szórakozásuk, hogy ha valahol valakik jól érzik magukat akkor odamenjenek és beszóljanak valami olyasmit, amitől a másiknak elmegy a kedve a beszélgetéstől, sőt, néha még a jelenléttől is.
De tényelg, miért kell ezt csinálni?
Basszus, mit lehet kezdeni egy olyan vadbarommal, aki csakis olyasmiket szól be egy fórumon, amivel megsért valakit, aki éppen jóízűen társalog? Mert ha éppen nekem szól be, azt még elviselem, mert simán kiröhögöm a lelki nyomoroncot. De ha a beszélgetőpartneremnek, akkor mi a francot tudok csinálni? Már azon túl persze, hogy megsavanyodik a szám íze és elmegy a kedvem az egésztől. Ha nem szólok vissza, szégyellem magam amiért nem védtem meg a partnerem, ha meg visszaszólok, szégyellem magam, mert tovább mérgesítem a kínos helyzetet.
Melyik ujjam harapjam?
Az a legszörnyűbb, hogy semmi, se műveltség, se jó nevelés, se jólét, semmi nem védi meg az embert attól, hogy bunkó módra viselkedjen, ha egyszer bunkónak született.
Basszus, még a végén elkezdek hinni a predesztinációban.

Címkék: ,