Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/08/17

Hm???

Őt még talán meg tudnám venni a következő fizetésből. Ismeri valaki? Érdemes megvenni, vagy inkább várjak még egy hónapot és szánjak rá többet? A Caprine-val tényleg nagyon meg voltam elégedve. Igaz, drága volt, de szervizre azóta nem is kellett költenem. Olcsó bringáknál szinte 2-3 havonta kell centiroztatni, bowdeneket cseréltetni, sebváltót adjusztáltatni, miegyebet javittatni. Granét egy évben egyszer átnézettem, aztán csókolom, legfeljebb egy-egy defekttel kellett szerelőhöz mennem.
Ez a Gepida tetszik, csak az a kár, hogy 26-os.

Címkék:

7 Comments:

  • At 10:36 du., Anonymous Névtelen said…

    Én nem hagynám soha őrizetlenül a bringámat a városban. Kész csoda, hogy ennyi ideig megtarthattad! Ez optimizmusra ad okot.

    Nem tudom, lenne-e értelme egy leamortizált biciklivel járni, amit ott lehet hagyni bárhol, a jóval pedig csak biciklizni, vagyis oda-vissza utakra menni, parkolás nélkül.
    maria

     
  • At 1:40 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Édesjóistenem, de most tényleg!
    Mi az, hogy nem hagynád őrizetlenül? A bringa egy közlekedési eszköz, arra van kitalálva, hogy elmész vele oda ahol dolgod van és amikor végeztél, akkor visszamész vele. Nem arra van, hogy otthon tartsd bezárva és nem is arra, hogy az ágy alatt tartsad. És számomra pláne nem arra, hogy ünnepnapokon elővegyem és húdejólérezzem magam attól, hogy van egy fasza vasárnapi biciklim.
    Hétöznapokon meg nyikorgok és izzadok egy ócskavassal. A dolog lényegét ölné meg.
    Egyébként meg az autót is otthagyod az utcán és abból sincs egy ünneplős meg egy hétköznapi.

     
  • At 1:55 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Bocs, nem letorkollni akartalak, de én tényleg közlekedek, súyos tiz kilométereket kell megtennem időre, nap mint nap. Ehhez olyan bringa kell, amit könnyű hajtani, ami nem töri fel a hátsóm, amin nem fájdul meg a karom és a hátam, ami megbizható, nem lesz benne nyolcas az első kis buckától, és nem szakad bele a fékbowden, mert akkor nem érek be időre a munkahelyemre. Autóból is minél kényelmesebbet és üzembiztosabbat akarsz, azt pedig egy ócskavastól nem kapod meg. EGyébként meg azt is ellopják, mert leadják a méhbe.
    A közbiztonságnak kéne olyannak lenni és a jogi következményeknek, hogy egy hüvelynyi vastag, 2-3 kilós lakattal lezárt bringát ne lehessen csak úgy fényes nappal elkötni.

     
  • At 9:10 de., Anonymous Névtelen said…

    Az enyemet harom honapos koraban loptak el, le volt lakatolva, azota allandoan rajta a szemem, nem hagyom ott sehol. Csak oda-vissza megyek vele, a biciklizes kedveert. A varosban nagyon ritkan biciklizek a tipikus okok miatt: kozlekedesi moral, kulturalt es biztonsagos utak es parkolasi lehetoseg hianya. A belelegezhetetlen levegorol nem is beszelve. A jo utak, turelem, bizalom, es egymas iranti tisztelet meghozna a kedvem, meg az is, ha nagyon sokan bicikliznenek korulottem. Hajlando lennek nyelni a fortelmes levegot is egyes szakaszokon.

    A biciklitolvajlas tipikus nagyvarosi problema, Bp. nem kulonleges eset ebben. Nem akarlak lebeszelni a biciklizesrol, hasznalj olyat, amilyen jol esik neked. Ismeros a munkahelyen hagyja, a biztonsagi oros garazsban.

    Ezt talan az elozo postodhoz kellett volna, bocs.
    maria

     
  • At 10:54 de., Anonymous Névtelen said…

    Amíg a kedélyek bicikli ügyben megnyugszanak : B O L D O G S Z Ü L I N A P O T kellemes ünnepnapot sok O/Á-val!
    (Ne bánkódjon, lesz másik, a tolvajnak pedig, .....úgy ahogy választékosan írni teccett...)
    Üdv
    NGy

     
  • At 8:03 du., Blogger Rowena Shepard said…

    Micsoda alakok vannak... szegény Grane.

    Biztos, hogy ebben Alberich keze van.

     
  • At 4:08 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    :-) Köszönöm szépen!



    Hugi, nem Alberich, hanem LOge. Csak ő tud ilyen rafináltan odaszúrni.

     

Megjegyzés küldése

<< Home