Brünnhilde szikláján

Valló világ

2009/05/25

Alkalikus-foszfataz

Mire hazaértem az állatkórházból, itt is volt a postafiókomban a labor-eredmény:
2 495,0 lU/l
A referenciaérték 20-280 IU/L.
Mondjuk, legalább járni tud. Majd meglátjuk, meddig birja a mája a steroid-kúrát.
A szivem megszakad érte, mert még mindig olyan kis életvidám, kiváncsi, türelmes.

9 Comments:

  • At 3:10 de., Anonymous Faline said…

    Mi történt a kutyával?

     
  • At 5:13 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Úgy két hónapja jószerivel lebénult, sántit, össze-összerogy. Kapott nonsteroid gyulladáscsökkentőket, de nem reagált rá, ezért a múlt héten megkapta az első steroid-kúráját. Sokkal jobban lett, hamar elfárad, támolyog, rogyadozik, de jár. Csak hát ennek ára van, ő nyilván a májfunkcióival fizet.
    Egyébként gerincmeszesedés az alapproblémája.
    Most azt csináljuk, hogy vettem egy babakocsit, abban kiviszem a Dunára, ott egy órát úgy teszünk, mintha semmi baja nem lenne. Aztn amikor elfárad, akkor beteszem a kocsiba és hazatolom.
    Attóé ugyanis még jobban féltem, hogy ha elveszem tőle a megszokott Dunát, az erdőt, meg a haverjait, akkor depressziós lesz.

     
  • At 12:03 du., Anonymous Melisande said…

    Sok kitartást kívánok hozzá!

     
  • At 12:02 de., Blogger VacskaMati said…

    Gyanus volt, hogy ezert kell a kocsi... mennyi idos kerekseneku onagysaga?

    (Es mikozben tudom, hogy ez minden szinten nagyon megterhelo neked, de nagyon jol csinalod, tokigazad van szerintem)

    J.

     
  • At 2:16 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    13 éves, emberi korban 90 körül van.
    Nem megterhelő egyébként, mert tényleg nagyon szeretem a kis hülyét. A szeretet persze sok olyan dolgot természetessé tesz, amitől másnak égnek áll a haja, de hát ez van, álljon, ha az nekik nem fárasztó. Nekem nem az. Az van egyébként bennem, hogy addig, amig kiváncsi és amig étvágya van, addig ezt csinálni kell, mert addig érdemes. Mókás egyábként a babakocsizást kifejezetten élvezi. Nem tudom, hogy ez a gyenge izé meddig birja, nagyobbat nem nagyon vehetek, mert az idő egy részében cipelnem kell. Most arra gondolok, hogy beszerzek egy masszivabb triciklit, ami egyrészt teherbiróbb is, másrészt gyorsabban lehet vele haladni a kellemetlen, forró aszfaltos részeken. Mert azt se ő nem birja, se én, a száraz, poros aszfalton mindketten jóval hamarabb elfáradunk.

     
  • At 4:01 du., Blogger VacskaMati said…

    Az szep, tiszteletremelto kor.
    A gyenge ize is ki tud szolgalni 1-2-3 evet, attol fugg, mit fogtal ki. De ha tricajon gondolkodsz, lehet, hogy inkabb egy gyerek-utanfuton kene gondolkodnod, amit Grane utan akaszthatsz, ha a kisasszonyt fuvarozod, egyebkent meg elalldogal a nemtudomhol.
    Ilyenre gondolok: http://www.teszvesz.hu/item624248579_bicikli_utanfuto_ket_gyermek_reszere.html
    De ha van rengetegsok penzed, nezd meg, most talaltam, ez ratok van szabva:) http://bringaboard.hu/index.php?open=krp_utanfut&ufid=krpuf0012
    Nem kajankodom, csak nem tudtam, hogy letezik mar ilyen.
    Csak egy otlet, ugyis te tudod, mi a jo nektek:)

    J.
    (ja es legyszi vakard meg a fule tovet a nevemben:) )

     
  • At 7:23 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Köszönöm, a fülvakarást átadtam. Mostanában ottan úgy is kissé el lett hanyagolva, mert a mind szögletesebbé váló seggét próbálom minél gömbölyúbbre masszirozni :-))

    Ezekkel a triciklis meg utánfutós dolgokkal az a baj, hogy ő igazán erdőben és a vizparton érzi jól magát, oda meg azokat nem lehet bevinni. A vizpartra se, mert az errefelé mindenhol köves. Persze kiköthetem az erdő szélén a cuccot egy fához, de nem biztos, hogy visszafelé jövet ott is találom. Muszáj valami könnyú, összecsukható dolognak lennie, amit ha kell használok, ha meg nem, egy hevederrel a hátamra kötöm, mint egy hátizsákot. Ezért is választottam az esernyőre csukható kocsit, csak azt hittem, hogy erősebbek. De mindegy, reménykedjünk, hátha jó szériát fogtam ki.

     
  • At 8:23 du., Blogger Nyafkamacska said…

    Nem tudom, hova jártok dokihoz. Több barátom kutyájával csodát tettek a Primavetben. Születési rendellenességük és a korral kialakult gerincproblémák is voltak köztük.
    http://www.primavetrendelo.hu/rendelointezetunk.htm
    Nem vagyok az ügynökük.
    Minden jót, sok közös sétát kívánok nektek!

     
  • At 2:10 du., Blogger Rowena Shepard said…

    Jobbulást neki.

     

Megjegyzés küldése

<< Home