Brünnhilde szikláján

Valló világ

2009/05/13

A hely, ahol élek:

Idézet egy komolyzenei fórum egyik topikjából, ahol a Sámson és Delila egy németországi rendezéséről van szó:
"Azokon a nyelvterületeken - egy bizonyos háború óta egy bizonyos népcsoportnak MINDENT LEHET."
Nem, nem szövegkörnyezetből kiragadott mondat, ez egy teljes hozzászólás, sőt, az adott nick egyetlen témához fűzött hozzászólása. Eddig még senki nem szólt rá egy szót se.

A Sámson és Delila librettója
Jessye Normann énekel

Címkék: , ,

13 Comments:

  • At 10:07 du., Anonymous NGy said…

    Nem találom ! Hol van ?

     
  • At 10:16 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    http://fidelio.hu/forumtema.asp?id=3864

     
  • At 10:35 du., Anonymous NGy said…

    Ja! Erre kérdezné a Hofi, hogy "olybá vegyem ?" t.i.hogy zsidóznak, de finoman.
    Amúgy meg érdekes, kösz.

     
  • At 7:30 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Az a baj, hogy az ilyenek miatt jutok odáig, hogy már senkivel sem szeretek beszélgetni. Tele van a hócipőm azzal, hogy bármikor kibukhat a száján valakinek egy kiadós zsidózás vagy éppen verbálisan leéppuskáz egy falunyi cigányembert.
    Nem lehet igy élni, komolyan, undorodom az emberektől.

     
  • At 9:33 du., Anonymous NGY said…

    Hát azok vagyunk ! Mármint emberek, csaknem mindnyájan- teszem hozzá.
    Van egy legendánk a nagyszerű és eredményes magyar közoktatásról, aminek a valóságban nyoma sincs, mintegy 50 éve.Ez ugye minima-kalkula 2 generáció. Az eredmény pedig az, hogy "a Trianon tegnap volt"... " a II.világháborut megnyertük" ..."a faschizmus, meg a holokaust nem igaz", a Vas(s)-nak meg szobrot, mer magyar író. Tényleg elbizanytolonkodom néha, hogy hol is kezdjem. De, azért ne adjuk fel kedves BrH. Beszélni kell velük. (Velünk?)

     
  • At 3:50 du., Blogger Rowena Shepard said…

    Na, én nem gatyáztam, elküldtem az egész jobboldalt a picsába azon a fórumon. Úgyse járok oda, úgyhogy nem érdekel, mit válaszolnak. De ne higgyék már, hogy mindenki vagy egyetért, vagy fél tőlük. Nem úriemberkedni meg ironizálni kell, hanem a pofájukba vágni, mit gondolunk róluk. És mellesleg a rendőrségnek se ejnyebejnyézni kéne az ilyen masírozós-molotovkoktéldobálós barmokkal, hanem szétrúgni a seggüket és sittre vágni őket.

     
  • At 3:52 du., Blogger Rowena Shepard said…

    Belevettem a hülye wassalbertjüket is. Tehetségtelen senki, akiről a kutya se hallott soha. Csak hát nem tudtak jobbat találni a "balosok Máraijával" szemben. Pedig Márai se volt egy "vörös", tisztes polgár volt, mint Thomas Mann. Aki persze szintén nem felel meg ezeknek.

     
  • At 11:14 de., Anonymous Miki said…

    Sieglinde! A megjegyzésedre írt válaszokat is nézd meg!

     
  • At 9:25 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Hugi, nem kell ezt igy. Még ha ki is nyilik a bicska, nincs értelme.

     
  • At 10:04 du., Anonymous Miki said…

    ˝Tele van a hócipőm azzal, hogy bármikor kibukhat a száján valakinek egy kiadós zsidózás vagy éppen verbálisan leéppuskáz egy falunyi cigányembert.˝ Hmmm... Ha én megemlítem, hogy konzervatív elveket vallok, a Sieglinde-félék rögtön a molotovos idiótákkal azonosítanak, pedig ennél kevés dolog áll távolabb tőlem. Mi ez, ha nem inverz zsidózás?

     
  • At 2:02 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    De, az. Sajnos.
    Lassan már én sem emlékszem, ki ütött először.
    Egyébként, ha már témánál vagyunk; muszáj magunkat definiálni? Bennem legalább annyi a konzervativ, mint a baloldali vagy a liberális. Nem gyávaságból, hogy bármikor bármelyikért pofán verhetnek vagy lezsidókurvázatnak vagy molotovos idiótázhatnak. Egyszerűen csak nincs már gusztusom bárhova is besorolni magam.

     
  • At 8:42 du., Anonymous Miki said…

    Muszáj-e? Nem igazán, de mások skatulyáznak akkor is. Van véresszájú MSzP-s kollégám, aki szerint ˝nyilas˝ vagyok, hasonlóan szélsőséges Jobbikos, aki szerint ˝libsi˝. Mindkettő fényévekre a valóságtól... Én csak azt teszem, amiről hiszem, hogy helyes (legalábbis nagyon törekszem erre).

     
  • At 11:13 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Nem tudom, én rettenetesen igyekszem, hogy ne skatulyázzak másokat. Persze nem mindig sikerül, de ha én nem akarom, hogy engem lelibsizzenek, akkor nem nácizok. Nem buzizok, nem cigányozok. Például. Persze nem mindig jön be, azért általában megkapom a besorolásom én is, hiába igyekszem nem cimkézni másokat.
    Fárasztó dolog egyébként, mert nekem is egyszerúbb lenne. Meg el is magányosit, mert végső soron már tényleg nem beszélgetek, csak hogy elkerüljem az ilyen szitukat mint ez is itt fent, ami elinditotta ezt a beszélgetést.

     

Megjegyzés küldése

<< Home