Brünnhilde szikláján

Valló világ

2010/08/22

tüzijáték Újpesten

Hét ember szenvedett égési sérülést. hvg.hu
Én pár száz méterre lakom attól, ahol ez történt, és ki kellett nyitnom az ablakot, mert attól féltem, hogy kitörik az üveg. Minden egyes rakétánál dörrent egyet, és megremegtek az üvegek, összekoccantak a mosogatóban száradó tányérok.
Bazdmeg, ember, érted? Kocogtak a tányérok, mintha csak földrengés lett volna. Vagy háború.
Esküszöm, nem normálisak. Cirkusz kell a népnek, látványosság, de spóroljunk is, meg esetleg netán kapjunk is vissza valamit belőle, találjuk meg a legolcsóbbat - vagy aki a legtöbbet csorgatja vissza.
Az emberek meg mennek, bámulják, mintha isten tudja micsoda gyönyörűséget látnának.
Lófaszt, azt!
Az augusztusi csillaghullás, meg a holdfogyatkozás vörös fénye, az gyönyörű, de ezek a pukkanós szikrák, ezeknek a szépséghez annyi közük van, mint lócitromnak a limonádéhoz.
Az eszem megáll, most a nagy országos buliban valamiféle visszafogottságot hirdettek meg, erre az önkormányzatok rárántanak, hogy nehogy már szines szikrák nélkül maradjon a jónép. Sirnak, hogy nincs pénz, nincs az embereknek igénye a kultúrára, hüpp, hüpp, közben meg közpénzekből elégitik ki a leggagyibb igényeket. Jól össze is égetik szerencsétleneket, az eszem megáll, hogy lehet ilyet csinálni.

Címkék:

5 Comments:

  • At 9:14 du., Anonymous Névtelen said…

    Hát most szégyenlem magam, mert én is nagyon szeretem a tűzijátékot. Le lehet ezt profi módon, baleset nélkül is bonyolítani.

     
  • At 9:53 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Ne szégyelld magad, nincs abban semmi szégyellni való, ha valaki szeret néha pár perc egyszerű szórakozást magának.
    De ilyen jópofa, tüzijátékhoz hasonló szórakozást azért lehetne csinálni kevésb brutális zajokkal és kevésbé veszélyesen is. Szilveszterkor például a kereplő meg a duda is van olyan jópofa, csak éppen senkinek sem ég le tőle a kapucnija meg nem rémitenek halálra egy csomó gyereket meg állatot.
    Ilyen szabadtéri cuccokat is lehetne már csinálni lézerrel és szines fényekkel például, szép az is, viszont teljesen néma, nem remegteti meg az ablakokat. Olcsóbb is, és nem robbanásveszélyes. Gondolj a pár évvel ezelőtt leégett petárdagyárra is, ne csak a tegnapira.
    Ebben nekünk, embereknek kéne önmérsékletet mutatnunk, hogy nem pukkasztgatunk el milliókat a semmibe pár perc csillogásért.
    Bocs, tényleg nem megbántani akartam azokat, akik ezt szeretik, de mindnyájunknak jobb lenne, ha le tudnánk mondani erről a tipikus, nélkülözhető luxusfogyasztásról.
    Annyi más, kevésbé veszélyes örömforrás van, nem?

     
  • At 1:14 du., Blogger Mélisande said…

    Lehet, hogy az őszi választások miatt most fontos volt cirkuszt adni a népnek? (Ha már kenyeret nem tudnak.)

     
  • At 2:40 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    mindig is volt itt tüzijáték, csak nem ennyire durva. Én ugye elég jól képben szoktam lenni, mert a kutyus rettenetesen félt ilyenkor, úgyhogy biztosan állithatom, 15 éve soha nem volt ekkora durrogás. Most tényleg olyan volt, mintha katyusákkal lőnének. Vagy nagyobb rakéták voltak, mint szokásos, vagy valami ócska barkácsolt izék. nem tudom, nem voltam ott, csak az ablakaim remegését hallottam.

     
  • At 6:04 du., Blogger Rowena Shepard said…

    Én a szilveszterit is utálom. Falun lakunk, de néhány pozőr mindig lődöz tűzijátékot, hogy mutassa, milyen gazdag. Szegény kutyát meg be kellett vinnünk a múltkor és fél óráig ölelgetni, mire úgy-ahogy megnyugodott...

    Amúgy felesleges pénzkidobás az egész. Gyerekkoromban kétszer láttam élőben, mindkétszer órákig tartott, mire hazaértünk.

     

Megjegyzés küldése

<< Home