Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/02/11

Szépjóreggelt!
Már ha szépnek nevezhető az ilyen borús, nyirkos, csúszús nap. Uhh. Akkor már inkább fagyjon. Szépen kérem, ha lehet választani, akkor inkább legyen kopogós-csikorgós hideg, mint ez a sós-latyakos trutymó.
De nem ezért jöttem.
Fél óra múlva a Political Capital honlapján kint lesz az eddig megismert ügynökök teljes, vagy szűkített listája. A kilenc órási hírekben még nem volt biztos.
Van egy régi monda, amikor a tudós meg akarja fejteni a világ titkát és csinál egy agyagfejet, ami majd egyszer megszólal és megtanitja őt.
De csak egyszer szólal meg és nem lehet tudni hogy mikor. A tudós egy darabig virraszt, de aztán odaülteti az egyik tanítványát, hogy ha megszólal a fej, őt azonnal ébressze fel.
A tanítvány virrszt, egyszercsak azt mondja a fej, hogy "itt az idő!" Hát, a tanítvány emiatt nem ébreszti fel a mesterét.
kis idő múlva megint szólt a fej, a tanítvány még mindig nem merte felébreszteni a mélyen alvó tudóst.
harmadszor a fej annyit mondott: "Elmúlt az idő. Vége örökre"

Hát, ezért nincs az emberiség a mindentudás birtokában.

A mi fejünk '90-ben szólt.
nem ébredtünk.
Legutóljára 2002-ben szólt, a D209-es ügyben.

Nem szeretném hgoy így legyen, de szerintem már késő, a Political Capital akciója egyrészt lufipukkasztás (hiszen a már ismert nevek listába rendezése nem nagy kunszt), másrészt meg azokra, akikre nyomást kíván gyakorolni, nos, azok bírják a nyomást. Nem fog engedni sem az egyház, sem a pártok felsővezetésében lévő exügynökök láthatatlan szüvetsége.
Ettől kezdve már késő. Vége, mindörökké elmúlt. Későn ébredtünk. már ha ébredtünk egyáltalán.
Aztán, mondom, bár ne lenne igazam.

mennem kell vissza dolgozni.