Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/12/12

:-) Szépjóestét!
Úgy látom, három és fél év punnyadás után Orbán megirigyelte Gyurcsány hiperaktivitását és ötletbörzévé nemesítette át a Tisztelt Házat:
"Javaslom, hogy a csőd- és elbocsátási hullám megakadályozása érdekében fogadjunk el egy Munkahely Garancia Törvényt!" fidesz.hu
Szép, tényleg nagyon szép és nemes a szándék, hogy az éppen nagykamaszkorba lépett demokráciánkat minél tovább az édes és gondtalan gyermekkorban tartsuk. Hisz olyan jó még egy kicsit az otthon biztonságában, az Anyuci-Apuci védőszárnyai alatt maradni! Néha kicsit követelőzni magasabb zsebpénzért, márkás dzsekiért, érettségire kiharcolni egy autót, vagy esetleg rögtön egy lakást is, nehogy már bármit is magunknak kellessen előteremteni! Jó, hát néha Apuci kicsit szigorú és nem ad pénzt azonnal, Anyuci kicsit sirdogál hogy 20 éve nem volt fodrásznál, de az a lényeg, hogy a lét azt mindig kiköhögik. Mi meg követelőzünk, hízelgünk, kacsmargunk, néha bevágjuk a szobánk ajtaját hogy egyből bedugul a város, mikor mit, csak vegyék meg, adják oda, gürizzék ki az árát, garantálják az örök, gondtalan gyerekkort. Nehogy már fel kellessen nőnünk!