Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/05/27

:-) Szépjónapot!
Nem vagyunk egyformák.
Ma festem a második réteget a szobára, reggel csak röviden sétáltunk a kutyuval. Egy barátnémmal megbeszéltem, hogy délután ötkor kivisszük a blökiket úszni egyet. Fél ötkor hív, hogy jajmégnincsenkész, egésznapanyáriruhákat, megatélicuccokat, mégazelőszobátiskikellmégporszívózni, úgyelfáradt,őmárnemjönki.
Basszus, a két és fél négyzetméteres előszoba kiporszívózására nem elég fél óra. Meg egyáltalán, nem is értem, nyáron is ugyanazokban a bodros muszlinblúzokban jár mint télen, annak a három sortnak az előszedése meg csak nem olyan nagy munka, amihez egy egész szombat kell.

Az a baj, hogy neki tényleg kell rá az egész szombat.
A kettő darab ablakja megpucolásához szabadságot szokott kivenni - vagy három napos ünnepekre tartogatja. Ettől nekem, aki harminc ablakot egy fél délután tisztítok meg, égnek áll a hajam. Igaz, én nem fültisztító pálcikával puceválom a csücsköket, hanem negyven centis lehúzóval és szarvasbőrrel megyek neki az üvegnek.
De hát tényleg nem vagyunk egyformák.
Most a galéria alól kicuccolok a szoba közepére, kifestem a galéria alatti területet, amíg szárad, kiviszem a kutyut úszni és utána kicsomagolom a lakást a mindenféle szalagokból, fóliákból és újságpapírokból. Kitakarítok és (majdnem) mindent a helyére teszek. Legalábbis remélem.
Estére már ágyban fogok aludni, bezonyám!!!! :-)))))
Holnap függöny-, díszpárna- kanpéhuzat- rongyszőnyeg- és egyéb mosás, vasalás, felrakás.
És nincs kizárva, hogy még ma este, ha időben végzek, bringára pattanok és hozok egy üveg pezsgőt.
Bizisten, ha ezen a rumlin túl vagyok, meg fogok inni egy egész üveg pezsgőt - ha nem is egyszerre, de ma este meg holnap reggelire biztosan!

Egyébként nagyon szép lett a fal, ez a barackszín jól megy a sötétre érett fenyőből készült galériához. És világosabb is a szoba, bár ez lehet csak azért tűnik úgy, mert már lemostam az ablakokat is - nagyon-nagyon koszosak voltak. Hiába, no, én sem vagyok tökéletes.
Azon tűnődök, hogy a képkereteket és a könyvespolcokat be kéne festeni sötétkékre.
De az a jövő hét műsora lesz, holnap sajnos már dolgozni is kell mennem.
Viszont nagyon jó lesz hazajönni egy biztonságos elektromos rendszerű, tiszta, frissen festett, rengeteg felesleges lomtól megszabadított lakásba.