Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/08/23

:-) Szépjóreggelt!
Környezetvédelmi minisorozatunk folytatódik.
A kutyuval ma is kimentünk, meg akartam nézni, mi történt az olajjal.
Nos, nem sok minden. A partra sodródott hajót behúzták a vízbe és az olaj, ami ott felgyűlt eltűnt. Hogy összegyűjtötték-e a környezetvédelmisek vagy csak az akadály megszüntével elfolyt, nem tudom megmondani. A megyeri átkelőhajó kikötőjétől lefelé továbbra is olajos a víz, büdös, szivárványos. A parti finom homok is sokat beivott, onnan a hullámverés szerintem még hetekig fogja kimosni a szennyeződést. Azt sem tudtam megállapítani, hogy a mostani olaj az még az amit a víz most mos le a parti kövekről vagy még mindig szivárog valahonnan. Az biztos, hogy a megyeri (egyébként természetvédelmi területté nyilvánított) ártéri erdő parti része elszennyeződött, a parti homok és a víz is néhány méter mélységben vastagon olajos. Több döglött halat is láttam, köztük egy hatalmas, 70 centi körüli példányt is. A szívem majd megszakadt érte, a fenébe, ennyire nem tudunk vigyázni arra amink van. Legközelebb csak hétvégén tudok majd arra menni, de akkor még egyszer megnézem, ha úgy látom hogy még mindig nem csökken az olaj, akkor újra jelzem.
Ha van valaki, aki olvas és aki pest alatt a keleti parton lakik, megnézhetné a Dunát. Ha oda is leér az olaj az azt jelenti, hgoy nem gyüjtötték be, csak azzal, hogy a hajót elvontatták, "leengedték" a Dunán.
Tényleg nagyon érdekelne hogy mi történt.

Más:
annyira rámférne egy kis gömbölyödés, de nem lehet, muszáj takarítanom. És bankba is kéne mennem, meg vásárolni, jajjj, azt sem tudom hova kapjak.
Ami viszont már biztos, este fél hatkor Az én kis falum az Örökmozgóban.