Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/08/20

Ajjaj, valaki lenne olyan kedves és elmagyarázná nekem, hogy mitől marad egyben a zsemlegombóc?? Most is, három gombócot tettem bele a lábasba és négyet vettem ki belőle. Illetve ötöt, mert a másik kiszedés közben esett szét. Amúg nagyon finom volt, jó petrezselymes. Hirtelensült csirkemellet tettem mellé és pikáns, édeskés-savanykás vadas mártással öntöttem le - már csak azért is, hogy ne lássam, annyira csúnya volt a már nem is tudom hányfelé esett gombócom. Randa és finom. De annyira azért nem finom, hogy ezt az elképesztő randaságát meg lehetne bocsátani.

3 Comments:

  • At 6:04 du., Anonymous Névtelen said…

    csak az lehet, hogy a felhasznált liszt és zsemlekocka mennyiségéhez képest kevés a tojás.

     
  • At 9:42 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    mennyi kéne bele? két evőkanál liszt, két tojás, két marék zsemlekocka volt benne. Lágy galuskatészta, belekvertem a pirított kockákat, hagytam pihenni negyed órát, mi nem volt jó??
    Annyira nagyon szeretem a zsemlegombócot!!

     
  • At 7:55 de., Anonymous Névtelen said…

    hát most bajban vagyok... két evőkanál liszt és két tojás meg sok, vagyis arányaiban nem okés. Én vennék mondjuk 20 deka lisztet, egy tojást és egy marék zsemlekockát. próba cseresznye... inkább kicsit kemény legyen és tovább kelljen főzni, minthogy szétázzon.

     

Megjegyzés küldése

<< Home