Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/11/23

:-) Szépjóestét!
Csütörtök van, a hullafáradtság és a vattásra szikkadt agyvelő napja ezért önálló gondolat híján a jól bevált módszerhez folyamodok; lopok.
Ezúttal Korbely kollégától (remélem nem sértődik meg, de hát mégiscsak bloggerek volnánk mindketten, vagy mifene)

Szóval: NE VÁSÁROLJ SEMMIT! napok lesznek november 24-25-én.

Rendben van, teljesen egyetértek, kell náhány nap az évben, amikor nem áldozunk, vagy legalábbis nem annyit a fogyasztói társadalom oltárán. Nem veszünk felesleges tárgyakat amik aztán úgyis a szekrény mélyén, később a kukában vagy a lomtalanításon végzik. Nem veszünk hétvégére kétszer annyi élelmiszert mint amit meg bírunk enni. Nem veszünk presztízs fogyasztási cikkeket csak azért, mert a régi már egy éves és az ugyebár bizonyos körökben ciki.
Szóval holnap és holnapután fogjuk kissé vissza magunkat.
Részemről egy héttel megint elhalasztom a mobil vásárlást :-))

Hanem, nem lennék Brünnhilde, ha nem fűznék ehhez hozzá valamit, aminek az égvilágon semmi köze a mozgalmat indítók eredeti szándékához.
Szóval -különös tekintettel a közelgő karácsonyi ajándékozási őrületre- talán nem bűn olyasmit venni, ami manapság a legdrágább és amiből kevés jut - vegyünk egymásnak élményt.
Adjunk karácsonyra egy-egy közös estét.
Színházjegyet, koncertjegyet, előre vásárolt múzeumi belépőt, hosszú hétvégére lefoglalt szállodai szobát, gyereknek cirkusz- vagy bábszínházjegyet. De vehetünk uszoda- vagy mozibérletet is. Sőt, vehetünk táncleckéket. Mindenkinek van valami amit szeret csinálni vagy régebben szeretett csinálni csak mostanában nincs rá ideje. Mindenkinek van kedvenc festője, színésze, zenésze, foci- vagy vizilabda csapata. Háztartási robotgép, illatszercsomag vagy 20 év alatt a huszadik bőrkesztű helyett adjuk neki karácsonyra.
Ajándékozzuk meg az élménnyel - meg persze az időnkkel.