Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/02/12

:-) Szépjóestét!
A nap jó híre 2:
utoljára még jól kihasználtam hogy van üzemorvosunk és kértem tőle egy beutalót a laborba. Reggel mentem, iszonyú sokan voltak, kérdeztem is a nővérkét, hogy -Mi van itt?- Mondta, hogy jön a vizitdíj és azért van ekkora tömeg, még mindenki el akarja intézni "ingyen". El is szégyelltem magam és mérges is voltam, mert nekem igazán megért volna 300 Ft-ot ha két nap múlva 10 perc alatt megszabadulok és nem kell másfél órát várakoznom. De most már mindegy, ez eszembe sem jutott, mindenféle mással van tele a fejem.
A jó hír pedig az, hogy valamennyi értékem normális, mondhatni, nullkilométeres, újszerű állapotban vagyok. Egyedül a koleszterinem van a maximumon. Van megoldás, vagy megduplázom a napi fokhagyma-kapszula adagomat, vagy elkezdek articsókát is szedni mellé. De az is lehet, hogy megnyugszom, kipihenem magam, itthon úgyis szívesebben főzök zöldséges finomságokat és így magától rendbejön. A vérnyomásom is normális, szóval a mellkasi nyomásnak és az időnként nekilóduló szívdobbanásoknak csak idegi oka lehet.
El fog múlni, biztos vagyok benne, hogy néhány héten, maximum 2-3 hónapon belül el fog múlni az összes tünet.


Más:
tessenek olvasni napi szép gondolatokat: jel.freeblog.hu

2 Comments:

  • At 8:43 du., Anonymous Névtelen said…

    A receptjeid alapján nagyon egészségesen táplálkozol: a könnyű, rántásmentes ételekre gondolok. Mitől lenne neked magas a koleszterined?

     
  • At 8:51 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    valószínúleg a stressztől.
    A magas koleszterin elsősorban alkati adottság, másodsorban a stressz okozza. Csak ezután jön a rossz táplálkozás és a mozgászegény életmód. Én ugyan nem sportolok, de a napi minimum másfél órányi bringázás már majdnem olyan, mintha sportolnék. Az étvágyam remek, imádok enni de én sem hiszem hogy nagyon egészségtelenül táplálkoznék.
    Még a testsúllyal sem egyértelmű az összefüggés, sovány, anorexiás embereket ismerek, akiknek ijesztően magas a koleszterinszintjük.
    Szóval csak a stressz lehet az oka.

     

Megjegyzés küldése

<< Home