Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/02/13

"Valószínűleg a Teve utca felől, egy elhaladó gépkocsiból, sorozatlövő fegyverrel lőttek rá keddre virradóra, kevéssel hajnali fél kettő előtt a Rendőrségi Igazgatási Központ fővárosi, Teve utcai épületére." hvg.hu
Uhh.
Lehet gyártani az összeesküvéseméleteket.
Próbálnám a humoros oldalát nézni a dolognak, de nem igazán megy. Akár önmerénylet, akár figyelemelterelés, akár üzenet, akár pár idióta szorgalmi feladata, mindenképpen rémísztő.


Más:
tényleg tanácsra van szükségem.
Mit csináljak?
Vállaljam be az adatbázisom mint diplomamunkát és dolgozzak még rajta egy jó hónapot vagy még többet, vagy keressek valami egyszerűbbet?
Az a legrosszabb, hogy annyira ki vagyok merülve, hogy nem tudom femérni a belső tartalékaimat. Szeretnék minél hamarabb túl lenni az egészen, ugyanakkor meg ott van a nyomorult önbecsülésem. Nyilván nem ezzel fogom megváltani a világot, de mégis, mindig is rühelltem gagyit kiadni a kezemből.
Mit csináljak?

Mégmás:
basszuskulcs, itthon vagoyk egy hétig, erre eladták a szomszéd lakást és az új tulajdonos már kezdi is szétverni. Egész nap zúgnak, dübögnek, kopácsolnak, jajj.

16 Comments:

  • At 2:42 du., Anonymous Névtelen said…

    A diplomamunkával kapcsolatban: csak akkor ölj bele még több időt és energiát, ha hosszabb távon is lesz valami gyakorlati haszna (kiindulópont egy disszertációhoz, szoftverfejlesztés stb). Amennyiben csak arra szolgál a dolgozat, hogy kapj rá egy jegyet és a kezedbe nyomjanak egy papírt, szerintem mazochizmus volna olyan feladatot bevállalni, ami hatalmas (és meg nem térülő) fáradsággal és munkával jár, főleg ha amúgy sincs semmire energiád. Persze nem arra biztatlak, hogy írj valami gagyit. Teljesen új témába belevágni is elég nagy meló. Inkább az eddig megcsinált anyagot próbáld szűkíteni, válassz ki egy problémakört, a téma egy fontosabb aspektusát, amit már elég részletesen kidolgoztál, és azt tedd meg a dolgozat fő témájának. Biztosan van olyan része a diplomamunkádnak, amit egy kicsit kibővítve önálló dolgozatként is leadhatsz. Így meg tudod tartani a színvonalat, és nem is gebedsz bele.
    I hope that was for aid. :)

     
  • At 5:21 du., Anonymous Névtelen said…

    Szia Walkur:)
    Egyreszt Hagen javaslatat tamogatnam, masreszt, ha nem eg a kormodre, varj egy hetet a dontessel:) azalatt letisztulhat, hogy mit akarsz csinalni.
    Nekem bejott: amig nem tudom, mit akarok csinalni, addig nem csinalok semmit:)))
    De barmit is dontesz majd, sok sikert hozza:)

    Judit

     
  • At 6:51 du., Anonymous Névtelen said…

    arra gondolj, utólag mit tartasz majd, mit veszel észre a dologból - tehát ha utólag azt fogod mondani, de kár, hogy elkúrtam erre ennyi időt, akkor ne tedd. ha azt, hogy basszus, jól is megcsinálhattam volna, akkor tedd. energiád arra lesz, amire akarod. ha van fontosabb, akkor a mérlegelésből azt se feledd ki.

     
  • At 9:30 du., Anonymous Névtelen said…

    ...én nem tanácsolok semmit...

     
  • At 10:38 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Kösz mindenkinek, azt hiszem hagennek van igaza (csak nem Alberich fia vagy?)
    Ma volt a keezmben két oylan diplomamunka ami egy nagyobb projektnek egy kis részletét mutatta be és teljesen elfogadhatónak gondoltam mindkettőt, olyannak, amit nem szégyellnék.
    Holnap megkérdezem a főnököm, hogy engedélyezik-e (ugyebár felmondtam, úgyhogy ebben egyáltalán nem vagyok biztos) és ha igen, megírom a vázlatot. Megpróbálom a folyamatra kihegyezni a dolgot, itt nem csak a régivel tudom összehasonlítani az újat, de egy külföldi módszerel is. az adatkapcsolatokra próbálok a lehető legkisebb hangsúlyt fektetni, az SSADM nem volt a kedvencem. Bár, most találtam egy jó kis UML rajzoló progrmot, így még az is lehet, hogy időközben azt is megszeretem.
    ttp://www.sparxsystems.com/platforms/uml_tool.html
    Az a baj, hogy én szégyellni szoktam magam, ha valamit nagoyn a könyebbik végén fogok meg.
    Persze ha a főnököm nem engedélyezi, akkor marad az optikai tárolók története és jövője. Szerintem azt is elég jól meg lehetne írni, ha valaki vezsi a fáradtságot és komolyan végigköveti a műszaki paraméterek változását.
    Mondjuk úgy, hogy van B terv.
    Nálam mindig van egy B terv, hogy a fene enné meg, azért is szenvedek ennyit.

     
  • At 11:15 du., Anonymous Névtelen said…

    "csak nem Alberich fia vagy?" Szerinted? *gonosz vigyor*
    Ha elemzel egy folyamatot, és beleteszel egy részletesebb összehasonlítást, az diplomamunkának tökéletesen megfelel. Ha rendesen ki van dolgozva a téma, akkor nem is a könnyebbik végén fogtad meg... Ha meg van B terv is, annál jobb, az optikai tárolókról is egész zenedrámát lehet írni. (Brünnhilde, áldott menyasszony, szórd szét adathordozó-réteged apró mélyedésein szemednek szép lézersugarát - énekelte Siegfried, majd gyorsan meg is halt, a Walhallát pedig maguk alá temették a nagy kapacitású DVD18-as lemezek...)

     
  • At 12:48 de., Blogger Kinga said…

    Hagen: bocs, nem okoskodom, tenyleg.

    Helyesen: I hope I could help. Vagy: I hope it helped. Ilyesmik. (Szoval a help szoval, nem az aid-del.)

    Remelem, segithettem :))

    Meg egyszer: nem kekeckedes.

     
  • At 7:53 de., Anonymous Névtelen said…

    Oké, Kinga, meghajlok a (feltehetően) okosabb véleménye előtt. :) Na ja, az angolomat meglehetősen összezilálta, hogy nem csak angol anyanyelvű, hanem jobb-rosszabb tanult angolsággal beszélő kollegákkal kell napi szinten osztani az észt. Mindenesetre meglep a dolog, mert eddig különösebb lelkifurdalás nélkül használtam olyan kifejezéseket, mint az aid sy at his work, that will be of aid to you, go to sy's aid etc etc. Az aid akkor nem is használható ilyen kontextusban, csak mint jótékonyság, segély, ilyesmi? Na mind1, kösz a tippet. Ne offoljuk szét szegény Brünnhildét lingvisztikailag. :)

     
  • At 12:51 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Nem, nem off, sőt.
    Én Ausztráliában indiai bevándorlóktól egy olyan fordulatot hallottam, hogy "Can I be of your assistance?" vagy "I hope this will be assistance of you!" de annyira formálisnak érzem, hogy egyáltalán nem használom. Ugyanezt érzem az "aid"-del is, túl kifinomult, nyilván a királynő udvartartásából szivárgott le és néhány konzervatívabb munkahelyen megmaradt és akár használhatják is.

     
  • At 1:24 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Akkora megkönnyebbülés, hogy égre döntöttem, hogy egyelőre még a szavakat sem találom hogy elmondjam. Egészen megkönyebbültem. A terv, B terv, akármelyiket beadom, 6 hét mire elfogadják. Úgyis elfogadják, addigra kész is lesz, néhány konzultáció, kis pofozgatás és lehet beadni. Aztán el lehet kidolgozni a záróvizsga tételeket, mert a diplomamunka leadása után 2-3 hónappal várható a záróvizsga.
    nem is értem, miért húztam ilyen sokáig.

     
  • At 1:34 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    "(Brünnhilde, áldott menyasszony, szórd szét adathordozó-réteged apró mélyedésein szemednek szép lézersugarát - énekelte Siegfried, majd gyorsan meg is halt, a Walhallát pedig maguk alá temették a nagy kapacitású DVD18-as lemezek...)"

    :-DD
    Ez nagoyn jó, köszönöm! :-))

     
  • At 2:42 du., Anonymous Névtelen said…

    Igen, igazad van, Brünnhilde, az aid meglehetősen formálisnak hangzik. Kellett nekem annyi Shakespeare-t olvasni, hehehe... (Don't let a truant disposition trouble the mind's eye...)
    Akkor hát célegyenesbe értél a diplomamunkával! :) Hajrá! Ha esetleg zenedrámát is írsz belőle, feltétlenül oszd meg velünk. Götterdämmerung 2.0 - coming soon

     
  • At 10:09 du., Anonymous Névtelen said…

    Bármelyik dipéomatervet írod meg (bár nekem az "A" a szimpatikusabb, alkotóbb...) abban a kiválasztott részkérdésben Te leszel a szakértő a bírálókkal szemben. Hiszen Te fél évet foglalkoztál a kérdéssel, ők meg jó esetben 10 percet...
    Ezért nem is nehéz diplomatervet írni. Hidd el, én életem egy szerencsétlenebb szakaszában kb. huszat írtam meg készpénzért másoknak... (és 4,2 az átlagom!!!) Remélem, már elévült...

     
  • At 1:02 du., Blogger Kinga said…

    Hagen: hat, ha az aid-del mondjak arrafele, akkor elnezest. En sem az egyetemen (angol szak), sem pedig 12 eves itt (USA) tartozkodas alatt soha nem hallottam igy -- de mondom: lehetseges. Ennek utananezek (ertsd: megkerdezem anyanyelvu ferjet, aki szinten nyelvesz - nem foltetlenul azert, mert az o szava szent, hanem mert altalaban jo kiindulopont az ilyen), es beszamolok az itteni eredmenyrol. (Nyilvan az amcsi angol-egyeb angol kulonbsegerol van itten szo, ha az aid EBBEN A FORMABAN valid.)

    (Egyebkent igazan a mondatszerkezettel gondoltam, hogy baj van, talan ugy jobb, hogy "I hope that was for YOUR aid vagy ilyesmi; mindenesetre nekem ez IGY, EBBEN a csupasz, targyiatlan formatumban vadi uj; minden mas, amit folsoroltal, az VALID tudtommal, de latod, ott is hozzatetted a vonzatokat, mint peldaul aid SOMEBODY AT sg, es igy tovabb; az inkriminalt mondatban pedig az aid csak puceran allt, ami nem gondolnam elso blindre, hogy nyelvileg helyes, de mondom, holnap utananezek ennek.

    Ahhoz pedig, hogy te Sh. olvastal EREDETIBEN, csak oszinten gratulalni tudok, mert abbizony meg az anyanyelvueken is kifog. Bar nekem anno nem ment oly nehezen az egyin. Es hat azert sokat lehet tole tanulni (NYELVILEG is!) -- hogy "formalis" nyelve lenne? Ezzel vitatkoznek azert kemenyen :D)

    Brunnhilde: az assistance-t soxor hallottam, az oke.

     
  • At 1:05 du., Blogger Kinga said…

    Mellesleg Hagen, lehet, hogy mashonnan ismerjuk egymast. Ki tudja.

     
  • At 12:19 de., Anonymous Névtelen said…

    Köszi a kiigazítást, Kinga. :) Én nem végeztem sem angol szakot, sem angol nyelvterületen nem éltem, tehát nyilván neked van igazad; bizonyára van egy csomó olyan kifejezés vagy szerkezet, ami nyelvtanilag még csak-csak elmegy, de egyszerűen furán hangzik, és anyanyelvű önszántából nem használná.
    Shakespeare valóban nem könnyű, és nem is mondom, hogy az összes drámáján átrágtam volna magam, de szerintem megéri eltölteni vele egy kis időt. :) Gondolom, az egyetemen megkaptad belőle Te is a megfelelő dózist.

     

Megjegyzés küldése

<< Home