Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/06/24

:-) Szépjóreggelt!
A nap egyáltalán nem indult ilyen vigyorgósan, egyrészt, mert hajnalban sikerült fél liter spenótlevest beborítanom a hűtőszekrénybe, másrészt, nem hagy nyugodni a megvert és megkínozott újságírónő esete. Nekem a délután négy óra a lehető legrosszabb időpont, mert vagy olynakor indulok dolgozni, vagy olyankor indulok hazafelé a munkából.
Most úgy fogom csinálni, hogy addigra a János Kórháznál lehessek. Színházi ruhában mert este hétkor Turandot, de majd kitalálok valamit, vgy viszek ruhát és átöltözöm a színházban.
Nem vagyok egy tüntetésekre járó fajta, tömegiszonyom is van, ha elsodor a tömeg, pánikba esni is hajlamos vagyok.
De most ott kell lenni, kérek mindenkit, aki teheti, szánjon rá a vasárnap délutánjából egy órát, mert olyan nincs, hogy egy oylan tényfeltáró újságírót mint Kármán Irén megkínozzanak. Nem egy paparazziról van szó, akit valami second-hand celebriti orrbavágott, hanem olyan újságíróról, aki bátran, megalkuvások nélkül végezte a munkáját és kereste az igazságot olyan ügyekben, amiket a nyomozati szervektől a bíróságokon át a politikusokig mindenki el akar kenni.
Ha valamenyire élhetőnek akarjuk tudni az országunkat, ezt nem lehet hagyni. Ha valamennyire polgárok akarunk maradni, félre kell tenni mindent és tüntetni Kármán Irénért.
Mert nem attól vagyunk polgárok és nem attól élünk jólétben, hogy vasárnap színházba mehetünk vagy 150 féle kenyér közül válogathatunk, hanem attól, hogy kimondhatjuk az igazságot, bárkinek is ütközzön az érdekeibe. Ha nem mi, mert nem ismerjük, vagy félünk kimondani, akkor mondhassák ki helyettünk mások.
délután négykor találkozzunk a János Kórháznál!

további infók: olajosok.nolblog.hu

11 Comments:

  • At 11:49 de., Anonymous Névtelen said…

    sokáig hezitáltam, hogy írjak-e, végül arra jutottam, hogy a teljes véleményem nem, viszont annak egy lényegi részét megosztom veled.

    tegyük tehát félre, hogy kármán irén a blogján mit írt, hogyan és miről. nincs köztünk, nem védheti írásait. de azt szeretném megkérdezni, hogy mi ellen, vagy mi mellett szól is ez a tüntetés? kinek akartok vele üzenni? a maffiának? a bűnözőknek? mit? és miután jól megvolt a tüntetés, utána mi van? mit vártok? hozzanak törvényt, hogy mittudomén, a maffia ne verhessen meg senkit? vagy hogy? ez nem teljesen világos nekem.

     
  • At 11:42 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Zsoltu, csak a magam nevében nilatkozhatok; nekem semmi különös célom nem volt a demonstrációval.
    Egyszerűen vannak élethelyzetek, amikor az ember nem bír nyugton maradni, muszáj valamit csinálnia - nagytakarítást rendez, beíratkozik egy üvegfestő tanfolyamra, átfesteti a haját, megcsalja a pasiját, vagy éppen tüntetni megy. Attól függ, hogy mi váltja ki a reakciót. Az a lényeg, hogy a tehetetlenségérzeted és a dühöd levezesd valamivel, ami inkább hasznos, mint káros - mert mondjuk igaziból éppen kitaposnád valakinek a belét vagy hozávágnál néhány levesestányért.
    Mint most én is, pár emberből ki tudnám rázni a lelket, amiért ide jutottunk, hogy évtizedes bűncsleekményeket nem lehet felgöngyölíteni - meg egyáltalán, hogy annak idején szándékosan vagy ostobaságból oylan törvényeket hottak, ami miatt az az egész lehetségessé vált. És hogy ez még mindig ennyire magas érdekeket sért, hgoy még az iylen módszerektől sem riadnak vissza.

    Egyébként pedig két haszna még mindig van, illetve egy biztosan; Kármánnak nyilván jólesett, hogy páran kifejezték a szolidaritásukat.
    A másik, a lehetséges haszon pedig az, hogy pár politikusnak megfordulhat a fejében, hogy javítaná a népszerűségét, ha elkezdené nyitogatni az olajdossziékat.

    Egyébként elkéstem, ötre értem oda, addigra már mindenki elment. Hiába, vasárnaponként dolgozom, ráadásul odaérni is majdnem másfél óra.
    A portások megmondták hol van, vittem neki egy szál rózsát én is. Legalábbis remélem, hgo az áplók odaadták neki.

     
  • At 12:21 de., Anonymous Névtelen said…

    már a fidesz kanyarítja is a dolgokat, mintha ők nem lettek volna benne nyaknál is magasabban az olajügyben.

    elgondolkodtam, hogy vajon mi ez, hogy közönyös lennék? nem. egyszerűen azt hiszem, hogy az a jó, ha mindenki azt csinálja, ami a legtöbb előnnyel, jóval, pozitív dolgokkal jár együtt. haszonnal. vagyis hogy én csak valami helyett tudnék ilyes ügyekbe bekapcsolódni, ráadásul az információm is kevés ahhoz, hogy valóban átéljem a felháborodást, mások információit meg vastag szűrővel kezelem. így suszterként a kaptafánál, dolgozom. hátha az is jó valamire...

     
  • At 12:27 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Valamire persze hogy jó.
    Valamire.
    Csak én már egyre világosabban látom, hogy kevés ahhoz, hogy itt jól érezzem magam.
    Egyszerűen itt nem tudsz annyit dolgozni, hogy eltereld a figyelmed arról, ami körülötted folyik.
    Pocsék érzés, és az a elgrosszabb, hgoy tehetetlen vagyok.
    Én is próbélok figyelmet elterelni, meg magamba menekülni, de az elől ami itt folyik, nem tudzs elbújni.

     
  • At 8:57 de., Anonymous Névtelen said…

    A "magyar demokrácia" kifejezés jelentésén gondolkodom. Vajon milyen jelentésmódosuláshoz vezet, ha a "demokrácia" szóból indulunk ki, és megpróbáljuk értelmezni a "magyar" minősítő jelzővel, mint előtaggal?

    Megvertek egy nőt, a nyílt utcáról hurcolták el, két férfi. Összekötözve hagyták a folyóparton, mint egy szemetes zsákot. Véletlenül rátalált valaki késő éjjel. Reggelre akár meg is halhatott volna. Vagy éppen nem jár arra senki két napig.

    Minek ez ellen tiltakozni? Úgysem történik semmi. Nőverés előfordult már a világtörténelemben, nem igaz? És eztán is lesz. Én sem értem.

    Anima

     
  • At 9:01 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Anima, ez nem nőverés!
    Ez újságíróverés.
    Sőt, tényfeltáró újságíró verés.
    Olyan valakinek verték be a száját, aki azért kiabált, hogy megismerhessük az igazságot a közelmúltunk egyik legszélesebb körű, a jelenünket és a jövőnket még nagoyn sokáig meghatározó ügyekben.
    Én egyébként nagyon nem forszíroznám, ezt a nőverés témát, mert Kármánt akkor is ugyanígy elintézték volna, ha történetesen István vagy Lászpó a keresztneve.
    Tökmindegy a neme, itt nem a nőt, hanem az újságírót bántották.

     
  • At 9:12 de., Anonymous Névtelen said…

    Az alapvető emberi jogok biztosításába vetett hitem inog meg, ha arra gondolok, hogy megvertek valakit, egy embert, aki majdnem meghalt. Mindezt nappal, egy főváros utcájáról elrabolták, egy olyan országban, ahol nincs háború.

    Az okok, és a helyi politika hidegen hagy. Huszonegyedig század eleji civilizációban élő emberek nem a másik ember, legyen nő vagy férfi, megverésével rendezik konfliktusaikat. Na jó, például Mexikóban igen.

    Anima

     
  • At 9:13 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Bocs, Anima, kicsit lassú vagyok.
    Most jutott csak el a tudatomig a szavaidba rejtett szarkazmus.
    Mégegyszer bocs, nem oktatni akartalak, csak nehezen esett le.
    Mentségemre szolgáljon, hogy a végén nagyot koppant :-)

     
  • At 9:16 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Nem kell mexikóig menni.
    Itt a szomszédban, Ukrajnában és Oroszországban is így hallgattatják el azt, aki olyasmit kiabál, ami sérti bizonyos körök érdekeit.
    Gondolj a közelmúltban lelőtt orosz újságírónőre, vag arra az ukrán újságíróra, akinek a holtteste mái napig nem került elő.

     
  • At 9:21 de., Anonymous Névtelen said…

    Mindez tovább fokozza undoromat. Ez nem Oroszország, és nem Ukrajna. Nem Mexikó, és nem Latin-Amerika.

    Az újságíró is ember. Ha legalább nem ketten egy ellen jöttek volna, hiszen védekezni próbált.

    Undorodom, és hidegen hagynak Ukrajna, Mexikó és Oroszország konfliktuskezelő szokásai.

     
  • At 11:51 de., Anonymous Névtelen said…

    én ezt a tényfeltáró újságírós dolgot nem erőltetném... attól, hogy azt mondja valaki magára, még nem válik azzá. már csak a blogján olvasható írások miatt is kétséges ez a tényfeltárói státusz, de az újságírói is talán, mert tudod az újságíró, ha olyanról ír véleményt, amit nem tud biztosan, tehát tények nem támasztják alá, akkor nem tényfeltáró, hanem bulvár.

    bocsánat. ettől még minden igaz, nem elfogadható a verés és ha lehet, kell ellene tenni, szót emelni. csak a tényfeltáróval vannak bajaim.

     

Megjegyzés küldése

<< Home