Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/08/25

Ma kirándulás közben megtámadtak a méhek.
Rajtam 26 csípés van, az egész testemen, mindnehol. A combjaimon, a könyökömön, a hasamon, a farpofáim között, mindehol. A kutya még nálam is rosszabbul járt, neki a bal oldalán van csak több mint 30, a hasán 3 és a jobb oldalán is öt. Úgy nézett ki, mintha borsószemeket dugtak volna a bőre alá, a kis puklik megemelték a szőrt rajta.
Mióta nincs kutyabarátnő, egyik hétvégi napon a kis piros vonattal el szoktunk menni Óbudára és a Római Part érintésével hazasétálunk. A kutya szeret vonatozni, térdig a patakban csobogni és a budai part lankás, apró kavicsos vizében úszni, a gazdi meg egyrészt szereti ha a kutyája jól érzi magát, másrészt szereti lelegelni az útba eső szederbokrokat és a Rómain kapható frissen csapolt sört sem veti meg.
Ahogy leszállunk a vonatról, egy nagy mezőn kell keresztülvágni, ott történhetett, hogy a blöki vagy belehempergett, vagy beleásott a darázsfészekbe. Egyből megtámadták, beleragadtak a szőrébe, szinte sárgállott. Szaladt szegény világgá, még segíteni sem tudtam neki, mert nekem is volt küzdeni valóm bőven. Nekem is ragadtak a hajamba, a pólómra, az utolsót most nyomtam agyon, a nadrágom korcából esett ki amikor vetkőztem.
A kutya már jobban van, jó egy órát úsztattam, lelappadtak rajta a kis göbök. Kapott a nyakába egy nyugtató feromonos kendőcskét, bepakolt fél kiló csirkemellcsontot, egy nagy marék száraztápot meg egy tálka tejet.
Én is megittam egy kalcium pezsgőtablettát, de nem mondhatnám, hogy jobban vagyok. Az egész testem ég, a csípések egy része halványul, más részük nagy, piros foltokban terjed. iszonyú fáradtság van rajtam, délután kellett volna menem szőnyeget tisztítani, de lemondtam, belehalnék, ha azt a 20 kilós szőnyegtisztítót fel kéne cigőlnöm az emeletre.
Most pihenek egy órát aztán emglátom, hogy enyhül-e a fájdalom. Ha nem, el kell mennem az ügyeletre. Bár, amikor tavaly a kutyaharapás miatt ott voltam, egy nő volt ott valami csípéssel, annak fenisztil gélt írtak fel, holott a vádlija duplájára volt dagadva, fel kellett rajta húznia a nadrágot, mert nem fért el benne.
Szóval azt hiszem, marad az önkúrálás; kalcium, hideg zuhany, pihenés.

4 Comments:

  • At 5:37 du., Blogger . said…

    Remélem,jobban vagy már!

     
  • At 8:03 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Köszönöm, kicsit. A végtagfájdalmak már enyhülnek és úgy néz ki, csak három csípés fog igazán bedurranni, a többi halváynul. Az a három viszont már tenyérnyi piros, kemény folt és istentelenül viszket.

    A kutya nyugodt, lelappadtak a göbjei és úgy tűnik, nem is viszket neki, nyugodtan szuszog.

     
  • At 8:31 du., Anonymous Névtelen said…

    Vietnami balzsamot rá ! Erre tényleg csodaszer!

     
  • At 3:39 du., Blogger Kőváry Orsolya said…

    Ugyan kicsit későn olvastam, de csípésekre félbevágott hagyma levével dörzsölés az egyedül üdvözítő megoldás.

     

Megjegyzés küldése

<< Home