Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/11/23

Húbazmeg!

Vitaindító innen:
"Andi (implikör) 2007. okt. 02. 16:58 | Válasz | #1
Sziasztok csajok!
Sokszor vitatkozunk ezen a csajokkal. Jó-e az ha a pasi megadja neked amire szükséged van anyagi értelemben vagy nem jó-e az? Nekem az a véleményem, hogy jó. Most a számba veszem, hogy miért gondolom így.
1. A férfi történelmileg van úgy hogy az a feladata hogy vadásszon vagy begyűjtcse az anyagi javakat. A nőnek pedig az a feladata hogy a kedvébe járjon testileg lelkileg. Ha a nőt leköti a munkája akkor a férfinak nem tud a kedvébe járni fizikailag és lelkileg sem.
2. Egy férfi legyen pénzes. Túlélőtípusú. Aki nem ilyen férfi az nem adja meg azt a biztonságot, ami egy nőnek szűkséges. Ha pedig pénzes a pasi akkor minek dolgozzon a nő? Ez logikus.

Várom a Ti véleményetekej!!!"

Az 1. pont annyira tetszik, hogy külön is kiemelem:
A férfi történelmileg van úgy hogy az a feladata hogy vadásszon vagy begyűjtcse az anyagi javakat. A nőnek pedig az a feladata hogy a kedvébe járjon testileg lelkileg. Ha a nőt leköti a munkája akkor a férfinak nem tud a kedvébe járni fizikailag és lelkileg sem.

Hát erre most rá kell pihennem.
Szerintem mára ki is kapcsolom az internetet, hát ez aztán már tényleg nem hiányzik.

Címkék: , ,

13 Comments:

  • At 1:24 du., Anonymous Névtelen said…

    Azta... Az a legdurvább, hogy ehhez az érveléshez (a férfi keressen a publikus szférában, a nő meg konyhatündérkedjen otthon) a történelmet bírják használni érvként -- de sőt, az őstörténetet. Megnézném, hogy ez a nő hogy megy annyit (gyűjtögetés, kezdeti földművelés), gyerekkel a hátán, szerszámkészítés, stb, mint egy ősnő :) Mert minden újabb kutatás szerint az ősemberek nem mammuthúson éltek, az igen ritka lakoma volt, hanem güriztek keményen, és tömény ideológia azt mondani, h amit a nők csináltak, az volt a "háttér".

     
  • At 2:14 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Gid, mert még ha konyhatündérkedne, az egy nagyon is produktív munka, anélkül megállna a világ.
    Na de a "férfinak (...) a kedvébe járni fizikailag és lelkileg...", hát én ezen akadtam ki. És azon az ártatlan naivitáson, ahogy a későbbi hozzászólásokban gyakorlatilag a "dísz a lyuk körül" poziciót veszik fel és még el is hiszik, hogy az extra költségeik fedezésére teljesen normális, ha a férfit veszik igénybe. És mindezt olyan természetesen és ártatlanul, mintha tényleg a világ legtermészetesebb és legártatlanabb dolga lenne, hogy ő ugyan eltartja magát, de az extrákhoz már kell a pasi pénze.

     
  • At 7:19 du., Blogger Blogica said…

    Fiatalok még. Most probaljak kitalalni, mi es merre, ami manapsag nem igazan egyszeru.

     
  • At 8:13 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Valóban nem könnyű megtalálni a magunk útját, nagyon sok minden próbál eltéríteni. A sugallt szépségideálok, a nemi szerepek változása, a fogyasztói társadalom túlhajtásai mind-mind nehezítik az emberek dolgát.

    De az a kijelentés, hogy "Nálam nem az életkor, hanem a hitelkártya számít!" szerintem elég kiforrott személyiségre utal.

    Azzal együtt is, ha ilyesmivel találkozom, mindig megdöbbenek, hogy ahelyett, hogy a műveltség terjedése javítaná az emberek gondolkodását és segítené az önmegvalósítást, inkább csak rontja és tévutakra vezeti az arra fogékonyakat. És ijesztő, hogy mennyien fogékonyak. Tényleg.
    Ember, ebben az országban a nőknek közel 100 éve van választójoguk. Járhatunk egyetemre, csomóan járnak is, több nő végez felsőoktatási intézményekben, mint férfi. Tudom, az igazán jól fizető állásoktól el vagyunk zárva, ugyanazért a munkáért jó 20-30 %-kal kevesebbet kapunk, lépten nyomon szembesülünk mindenféle előítélettel, de a francba, annyit azért csak elérhettünk volna már, hogy nő ne érezze természetesnek kimondani, hogy ha egy pasi azt akarja, hogy a nő kiszolgálja testét lelkét, akkor az extra igényeit elégítse ki, fizese a plasztikai műtétjét meg a mindenféle rezsijét és egyébként is, tartsa el.
    Mondom, nem azzal van a bajom, hogy ez létezik, hanem hogy olyan magától értetődően mondja ki és még csak meg sem fordul a fejében, hogy máshogy is lehetne. Hogy partnerek lehetnének egy férfivel, hogy nem alárendelt, hanem mellérendelt szerepe lehetne. Hogy esetleg neki is lehetnének olyan testi és lelki igényei, amiket nem csak a pasi pénzével lehet kielégíteni.
    Agyrém. Ehhez még jönnek a múltkor emlegetett rádiós nőcik, akik szerint ugye vannak a hideg karrierpicsák, és az áldott ondó befogadására kész anyák.
    Nna, erről a harmadik típusról akik ezen a fórumon irogatnak például a végzett pszichológusnő nem is tud.
    Hát ez az én bajom, ez ütötte ki a biztosítékot.
    Hogy 150 évvel a szüfrazsettek után még mindig itt tartunk.

     
  • At 8:24 du., Anonymous Névtelen said…

    "mára ki is kapcsolom az internetet, hát ez aztán már tényleg nem hiányzik."
    Nem hiszem, hogy ez az internet bűne; te tehetsz róla, mi a francnak olvasol ilyen fórumokat!

     
  • At 9:18 du., Blogger Blogica said…

    "A férfi történelmileg van úgy hogy az a feladata hogy vadásszon vagy begyűjtcse..." - no, nem hiszem, hogy a kis holgy elt volna a felsooktatasban valo reszveteli jogaval, legalabbis nem bolcsesz! :)

    Nekem a "begyűjtcse" tetszik a legjobban,ki is fogom probalni. "Gyűjtcsed be!" - mondok majd. Oszt ha az ur vonakodik gyűtni, akkor leszkapsz! :)

     
  • At 9:49 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Rás, muszáj volt beleolvasnom, a hölgyek levelet írtak az egészségügyi miniszternek, amiben követelték, hogy ha kötelező lesz az inplantátumok ellenőrzése, azt fizesse a TB. ja, és hogy őket megalázza, ha minőségellenőrök döntenek a mellük feszességéről. Még annyi eszük sincs, hogy nem a mellüket ellenőrzik, hanem az inplantátumot, hogy nem ereszt-e, jól van-e ott ahol van és hasonlók. aztán már csak szórakozásiból is végigolvastam, mert ugye Blogica is aztat írja, hogy ha nem lesz "gyűjtcsed", lesz "leszkapsz!" :-DD

    A fórumtémák elejét érdemes elolvasnod, mert azóta már lerohanták őket és vannak gonosz, értelmes, meg fikázó beírások is. Azok már nem olyan érdekesek mint az elsők, amit még maguk között, a saját közegükben írtak. Az első sokk után engem legalábbis már elszórakoztatott az a hamvas romlottság, amivel a férfiak korát és jövedelmét állították párhuzamba és hasonlók.

     
  • At 9:54 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Jaja, Blogica, de ne gondold, hogy azért, mert nem tud helyesen írni, még műveletlen. Az ilyen nők általában rengeteget olvasnak, érdekli őket az ezotéria és a fitnessről, a testápolásról néha töbet tudnak, mint akinek az a szakmája. Az más kérdés, hogy jó "konzumidiótaként" elsősorban azt tudják, amit elébük tolnak, hogy még többet fogyasszanak bizonyos szolgáltatásokból.
    De hát a multkor éppen Te kezdted el boncolgatni, hogy a vadkapitalizmus mikkel tömi az agyunkat, hogy minél több antidepresszánst meg közérzetjavító szolgáltatást fogyasszunk.
    Hát ezek a nők ideális alanyai az ilyesminek.

     
  • At 9:55 du., Blogger Blogica said…

    Tenyleg? Meg tudtak irni egy levelet? :)

     
  • At 10:08 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Itt van, a főoldalukon:
    http://www.impli.hu/
    Gondolom, nem kell külön felhívnom a figyelmed az "Az igénytelenség kora lejárt!" szlogenre.
    Ez még a csúcs, egy ilyen jelmondatot kiírni és ugynaakkor együttértzést várni.

     
  • At 12:56 du., Blogger Salasso said…

    Ja, már értem, akkor én úgy vagyok, hogy történelmileg el kell mennem vadászni, mert ha nem lövök naponta legalább egy lajhárt / gülüszemű ugróegeret / kis réti güzüt, vagy nem hozok haza ennek megfelelő mennyiségű zsét, akkor nem vagyok "túlélőtipusú", következésképpen életem további részét sanyarú magányban töltöm, és vécépucolással keresem majd a pénzt kábítószerre. Istenem, boldogok a lelki szegények. Mindenestre elég gáz, hogy az ilyen osotba libák megerősítést kapnak a társadalomtól.

    "Ha pedig pénzes a pasi akkor minek dolgozzon a nő? Ez logikus."
    Ez nem logikus, ez parazita gondolkodás (már bocs). Persze nincs azzal semmi baj, ha egy nő a karrier helyett az otthon (sz)építgetését, a gyermeknevelést választja - ez is munka a maga nemében, is nem is olyan egyszerű. De én a magam részéről nagyon becsülöm, ha egy nő akkor is (anyagi és szellemi) függetlenségre törekszik, ha a párja tele van pénzzel. Csak egy buta ember akarhat függeni másoktól.

    Ja! A vadászatról meg a gyűjtögetésről pedig annyit, hogy a neolitikumban normális esetben a nők által gyűjtögetett ehető növények, bogyók, gombák stb tették ki az étrend csaknem 70%-át. A férfiak meg vagy elejtették a vadat, vagy nem. Általában vagy nem.

     
  • At 1:01 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Istenkém, pedig pont Téged képzeltelek el nagy tollkoronával, kis bőr ágyékkötőben, hátadon a tegezzel, ahogy nézel körbe, hol van egy levadászni való bölénycsorda, amit hazavihetnél az asszonykádnak. Aztán ő cserébe jól a kedvébe járna testednek lelkednek. Ha már a bölénycsorda valamiért nem tetszik, legalább néhány részvénypakettet ejthetnél.
    Nem is értem, mi a kifogásod.

     
  • At 1:52 du., Blogger Salasso said…

    Köszönöm a tippet, valkür, de ha nagy tollkoronával indulok el vadászni, akkor félnivaló, hogy a szomszédos törzs szintén vadászó tagjai rejtőző struccnak néznek, és kapok egy pár nyilat a seggembe... De igazad van, ez így nem mehet tovább, mindjárt ki is baktatok a tapasztott sárkunyhómból, előkeresem a pattintott kő hegyű lándzsámat, és elmegyek tapírt fogni. Bár ha jobban belegondolok, inkább rendelek a netről sült tapírt troparinnal, ha már úgyis bevezették a sárkunyhóba a szupergyors szélessávút.

    Nem tudtam megállni, hogy beszóljak ezeknek az üresfejű implantátumos libáknak... Agyrém.

     

Megjegyzés küldése

<< Home