Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/11/06

A helyzet fokozódik!!
Téynelg csak az olvassa el, akit érdekelnek a wöd rejtelmei, mert ami most jön, az csak ínyenceknek, azon belül is erős idegzetűeknek való.

Szóval ki van nyomtatva, színes, szagos, szélesvásznú, örömömben indiántánc meg minden, ami kell.
Rakom össze.
Valami nem stimmel.
Hát a fejezetekre bontás miatt minden fájl újra kezdte az ábrák számozását. Van egy gyönyörű ábrajegyzékem 24-ig, erre a kinyomtatott dolgozatban minden fejezetben előlről kezdődik az ábrák számozása.
Logikus.
nem hagyok én kicseszni magammal, gondolom, kinyomtatom a teljes dolgozatból oldalanként, egyszerűbb, mint egyenként átszámozgtatni az ábrákat.
naná, csak hogy azon meg nincsen fejléc.
Basszamegbasszamegbasszamegbaszameg!!
Most fogok hozzá újra, fájlonként megmondom neki, hogy melyik ábrának hanyas a száma.
Nincs mivel játszanom, ugye.

6 Comments:

  • At 6:16 du., Anonymous Névtelen said…

    Ami el tud romlani, az el is romlik. Minel bonyolultabb valami, annal bonyolultabban romlik el, es a javitas ujabb hibakat okoz (mint a gyogyszer hatasa es mellekhatasi)... egyutterzek, nalam is a cikk vagy grant-kerelem (hataridos) beadasa napjan szoktak ezek mind elojonni.

     
  • At 6:36 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Tudod mitől őrülök meg a legjoban?
    Hogy itt van nekem egy adobe 6.0 oprofessionel, és a wörd fájlokból nem tudja összefűzni a teljes pdf-et. Mind a 28 kis fájlt külön-külön előbb konvertálnom kellett, aztán azokat már egy pillanat alatt össze tudtam rakni.
    Arról nem beszélve, hogy sem a címsorokból fél pillanat alat generált tartalomjegyzéket, sem a szintén két kattintással létrehozott ábrajegyzéket nem bírja el a pdf, oldalszámok helyett azt írja ki, hogy Hiba! Rossz könyvjelző vagy mi a szösz.
    Na most ilyesmikkel eljátszadozni két napot, írógéppel esküszöm, gyorsabb lenne.
    És még azt hittem, hogy értek a wördhöz.
    Lehet hogy értek is, csak az átjárásokkal nem vagyok tisztában. Excelben vagy poverpojntban készült rajzot közvetlenül nem lehet a wördbe beemelni mert szétesik - előbb képernyőoldalanként le kell fotózni. Generált, ember!! GE-NE-RÁLT!!! tartalom- és ábrajegyzéket nem lehet pdf-esíteni, előbb le kell fotózni. Annyival is több darabra kell törnöm a 86 oldalas fájlt. Megírni 86 oldalt is elég munka, azt még utána 28 darabra törni, átkonvertálni, mindegyiknek külön megmondani, hogy hányas oldallal kezdődik, milyen számúak az ábrák, konvertálni őket és újra összerakni, brávó.
    Hehehe.
    Hát mi van itt???
    Ennyire hülye lennék?
    Mindehhez a tortúrához kpest az, hogy egyetlen fájlt elveszítettem semmiség. Még az si semmiség, hgoy a félig megírt szakdolgozatom benne maradt az irodai gépemben és mire elhoztam volna, kitiltottak belőle.
    Ezek semmiségek, egy jó répatorta után el is felejtem őket.
    Erre a rémálomra viszont örök életemben emlékezni fogok - soha többé nem tördelek úgy szét fájlt, hogy ne számozzam újra az ábrákat.
    Hehehe.

     
  • At 7:57 du., Anonymous Névtelen said…

    A word szovegszerkeszto program, nem kiadvany, diplomamunka, cikk stb szerkeszto. Azok a sarosak (a kicsi puha programozoi) akik beletettek a lehetoseget ppt es xls fajlok integralasara, csak eppen felmunkat vegeztek.

    Ennyit technoloia fejlodeserol es annak elorejelzeserol. (Egyre kevesbe fog menni)

    Tanacs: amit kezzel megtehetsz, ne automatizald. 1-24-ig kezzel pillanat alatt lehet szamozni abrakat (vagy hivatkozasokat, vagy egyebeket), automatizalva csak latszolag konnyebb.

     
  • At 9:55 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Most már mindegy, túl vagyok rajta.
    Egyébként tényleg küldhetne egy üzenetet, maikor valaki szétszed egy fájlt, hogy "Anyóca, ami eddig 8-as volt, az most 1-es lesz, mit akarsz, tartsam meg ar égit, vag yszámozzam újra?"
    Merthogy akkor legalább kapcsolnék, de így ugye nem.
    Alapszinten egyébként tényleg nem rossz a wörd, csak ilyesmit ne akarjanak tőle.
    De ez megint oda vezet, amiről a múltkor bezsélgettünk Kingánál (már ha Te voltál), hogy a gépek okosabbak akarnak lenni, mint az ember. Kifejezetten a halálom, hogy ha legy mondatot számmal kezdenék, mert miért ne, vagy valami kötőjelle, ő automatikusan felsorolást akar írni, holott én csak egy párbeszédet jeleznék mondjuk így. Ha felsorolást akarok, majd én megmondom neki, ne akarja ő kitalálni, hogy én mit akarok.
    A hibaüzenetektől is megőrölök: a tartalomjegyzéket ki akartam menteni *.rtf-be, hátha úgy nem keresi a hivatkozásokat. Meg is kapom a hibaüzenetet, hogy el fognak veszni a formázások - naná, hogy mindne formázás megmarad, ugyanúgy hibával száll el, holott nem kéne más, mint megtartani a fejezet számát, címét, a kipontozást és az oldalszámot. Annyit kínlódtam vele, hogy akár nyugodtan begépelhettem volna. Az ábrákat vizsont egyetlen szó nélkül átszámozza. Hát legalább üzenne, mert ennyi erővel tényleg inkább kézzel kellett volna csinálnom.

     
  • At 10:24 du., Anonymous Névtelen said…

    (1) A Word jo, a felhaszbaloban van a hiba. Ha megsem, akkor installald a legujabb word valtozatot es legujabb operacios rendszert. Ha a hiba tovabbra is fennall, go to (1).

    Igen, en vagyok az (egyik) aki nem bizik az automatakban, es kulonosen nem ha a kicsi puha ceg all mogottuk. Ott emltettem volt, nekem uj helyen, vagy uj szoft elso futattasakor a legelso dolog az osses automatimus kikapcsolasa. Igy kevesebb varatlan (kellemetlen) meglepetes er.

    Nem ostobasag az amit a word csinal. Van olyan helyzet is, amikor nagyon hasznos, amikor epp beletalal. A problema az, hogy szuklatokoru a programozo, es egy altalanos helyzeten kivul mast nem tud, vagy nem akar elkepzelni. Amig ez igy lesz, addig nem szabad engedni a gepi (un)intelligenciat kormanyozni.

    Addig is ha hosszu eletu akarsz lenni, akkor amit meg tudsz csinalni kezzel, azt ne bizd szofverre. :-)

     
  • At 10:35 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    :-D Igazad van, az elmúlt két napból én is azt szűrtem le, hogy mégiscsak keresek egy jó műszerészt és kicsit kipofoztatom a gyönyörűséges Optima írógépemet.

    Egyébként lehet hogy nem olyan rossz az a programozó, csak nincs mellette egy jó power-user aki az ilyen hibákat észrevenné és szólna, hogy szar van a palacsintában.

     

Megjegyzés küldése

<< Home