Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/11/05

Tessékmondani, ha egyszer a wörd felajánlja azt arettenetes okosságot, hogy a fejlécbe be lehet szúrni hivatkozásként a címsort, akkor miért nem csinálja??
Pontosabban miért minden oldalra ugyanazt az első fejezet címét szúrja be, amikor nekem van összesen 6???
Billgécc monnyonle.
Billgécc monnyonle!!
BILLGÉCCC MONNYONLE!!!

4 Comments:

  • At 11:24 du., Anonymous Névtelen said…

    Bontsd szet hatfele, fejezetenkent egy dokumentum... biztonsagosabb is.

     
  • At 11:40 du., Anonymous Névtelen said…

    nemegészen, kedves tamás, mert akkor meg a lapszámozás nem lesz folyamatos, hanem section break kell - asszem - minden fejezet végére, akkor az új fejezetcímet teszi a fejlécbe.
    k

     
  • At 2:47 de., Anonymous Névtelen said…

    A lapszamozast egyszeru megoldani, szolni kell neki, hogy milyen lapszammal kezdje a kovetkezo fejezetet. Ez intuitiv.
    Azt "kifiguralni", hogy mi az a section break, tobb idobe telik, mint az egeszet kezzel megcsinalni... (nekem mint oskovuletnek, meg Brunnhildenek - de tudom, bennunk van a hiba). Ez nem intuitiv.

     
  • At 5:09 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Azt csináltam amit Tamás írt, szétszedtem, de nem hat, hanem huszonnyolc felé, mivel a SSDM-re jellemző lépések alfejezetekben vannak. Meg címlap is van, meg tartalomjegyzék, meg mellékletek, meg ábrajegyzék, meg estébé, sőt, olyan is van, hogy egy oldalon két lépés van, az az egy oldal is külön fájlba került, mivel az ő fejlécébe azt kell írni, hogy 120-130. lépés, a többiébe meg csak azt, hogy 130. lépés.
    És valóban, darabonként meg kell neki mondani az oldalszámot, itt történt a hiba, eggyel elcsúsztam és csak akkor vettem észre, amikor már a pdf-be konvertált fájlokat kezdtem volna összefűzni. Merthogy utána újra össze kell fúzni, nem csak bekötve, de CD-n is le kell adni.
    Mindez nem egy nagy agyi munka, csak pepecselés, meg az undor amivel hozzányúlok, elment vele egy délután és az elcsúszott oldalszám miatt ma kezdhetem előlről. Egyébként a hiba sem égbekiáltó, lehet más észre sem vette volna, de ha már egyszer ennyi tartalmi észrevétel bírt lenni, hogy legyenek fejlécek, akkor nem hagyhattam benne. Úgyhogy ma indul az egész előlről, cirka a 30. oldaltól.
    Egyébként az a legidegesítőbb, hogy tudom, hogy mi a section break, be is tördeltem, de úgy sem csinálta, sőt, teljesen összekutyulta az oldalszámozást. A huszadik után jött a harmadik oldal, egy darabig csak páros oldalakat számozott, aztán berakott megint két tízes oldalt, szóval majd megbolondultam vele. Pont azért idegesített fel annyira, mert elméletileg felajánlja a lehetőséget amit én ismerek is, nem össze vissza kattintgatok, mégsem volt jó. Címsorokat használok, section break-et használok, mindent használok, mégsem csinálta amit kellett volna. A 2002-es wörd ilyen, sokszor még attól is nyomtatási hibát jelez, ha van a dokumentumban egy fekvőre állított oldal.
    Jól megszívatott. illetve én szívattam magamat, kellett nekem elrontani az oldalszámozást.

     

Megjegyzés küldése

<< Home